Første inntrykk av Motorola Xoom: Fem raske innsikter

Det tar vanligvis en uke å bruke et produkt før jeg er klar til å skrive en produktanmeldelse. I det minste foretrekker jeg å bruke den mye i flere dager. Jeg spurte nylig leserne mine om den tilnærmingen og fikk bekreftelse på at du setter pris på den ekstra praktiske tiden, siden de fleste av dere ikke planlegger å kjøpe det gjennomsnittlige teknologiske produktet på lanseringsdagen.

Noen få av dere sa imidlertid at du ville være interessert i at jeg skriver et "førsteinntrykk" -innlegg i nærheten av produktlanseringen og deretter følger opp med en full produktanmeldelse etter at jeg har sendt det gjennom gangene. Jeg har bestemt meg for å prøve det med noen av de største og mest etterlengtede teknologiproduktene. Den første som passer som oppfyller den standarden er Motorola Xoom, det første Google-nettbrettet basert på Android 3.0 "Honeycomb."

Nedenfor er min første innsikt om Xoom fra de første tre dagene mine med enheten. Neste uke publiserer jeg hele anmeldelsen.

Fotogalleri

Motorola Xoom: Unboxing og sammenligning bilder

1. Det er mer en PC-erstatning

I løpet av mine første par timer med å bruke Xoom, etter å ha lastet ned noen av mine favoritt Android-apper og widgets og prøvd å gjøre en haug med vanlige oppgaver, begynte jeg umiddelbart å ha følelsen av at dette er mye mer som en full PC-opplevelse enn iPad . IPad er i utgangspunktet en appmaskin. Alt det gjør må være inne i en app. Android-widgeter har alltid vært en fin funksjon på smarttelefoner, men med den ekstra skjermens eiendommer på et 10-tommers nettbrett som Xoom blir de enda mer nyttige. Evnen til å ha mye informasjon med en gang-øyeblikk og favorittfunksjoner til fingerspissene gir Xoom en mer stasjonær stil. Andre ting legger til den skrivebordslignende opplevelsen også. Du har mer direkte tilgang til filsystemet i Android, så jeg kunne ta et bilde (se det her) på Xoom og deretter gå til Flickr-siden i nettleseren og laste opp det bildet akkurat som jeg ville gjort på en PC . Du kan ikke gjøre det på en iPad. Nettleseren har også et mer PC-aktig preg på grunn av surfing i fanene. Kombiner det med de nettbrettoptimaliserte tommelkontrollene (se de her) og Xoom har en solid fordel i forhold til iPad når det gjelder nettlesing.

2. Brukergrensesnittet er bedre enn forventet

Jeg hadde ikke veldig høye forventninger fra Google da jeg hørte at selskapet jobber med en nettbrettversjon av Android. De første inntrykkene mine av Android da den ble utgitt første gang i 2008 var veldig dårlige. Det var et dårlig uferdig operativsystem. 2.0-versjonen som fulgte med Motorola Droid i 2009 var en markant forbedring som i hovedsak brakte Android ut av beta og lanserte Android-revolusjonen. Fortsatt var operativsystemet mye mer funksjonelt enn prangende eller banebrytende. Det var stort sett en iPhone-klone med en håndfull egne innovasjoner (først og fremst widgets). I det siste har jeg til og med stilt spørsmål ved Googles forpliktelse til å bygge et OS av høy kvalitet. Imidlertid har selskapet løftet spillet sitt med Android 3.0 Honeycomb. Jeg mistenker at mye av det har å gjøre med at Google ansetter Matias Duarte (designsjefen bak Palm webOS) og gjør ham til direktør for brukeropplevelse for Android. Honeycomb er et av Duartes første store prosjekter og Android 3.0 UI har en veldig hyggelig opplevelse som ikke bare er en kopi av iPad. Det ser bra ut, flyter godt, er generelt ganske intuitivt (selv om det avviker fra tidligere Android-konvensjoner), og introduserer noen UI-ideer rettet mot nettbrett (som nettleserens tommelkontroller).

3. Trenger flere nettbrettoptimaliserte apper og widgets

Den største skuffelsen med Motorola Xoom er at veldig få apper og widgeter er optimalisert for nettbrettopplevelsen. Det er noen få gode som viser hva nettbrettet er i stand til, for eksempel CNN-, AccuWeather- og Google Books-appene og noen av Googles hjemmevokste widgeter, men mange av de andre appene ser ut som dårlig strukket smarttelefonapper, inkludert Kindle-appen. Google har nylig lansert det endelige utviklingssettet for Android 3.0 Honeycomb, så Android-programvareprodusenter har ikke hatt mye tid til å tilpasse appene sine (sammenlignet med de to månedene ledetid som Apple ga utviklere før iPad-lanseringen). Jeg regner med at Android-utviklere vil fange opp ganske raskt og produsere god programvare, men den tidlige appopplevelsen er litt av en letdown.

4. Funksjonalitet er fremdeles litt buggy

Som jeg nevnte over, var 1.0-opplevelsen for Android-smarttelefoner et rot. Jeg fryktet at den første nettbrettversjonen av Android kan gjenta den opplevelsen. Heldigvis gjorde det ikke det. Kjernefunksjonaliteten til Honeycomb er ganske bra. Når det er sagt, er det fortsatt tider hvor ting ikke fungerer som de skal eller som forventet. Det er tilfeller hvor du har trykket på ting flere ganger for å få dem til å fungere, eller du får en merkelig feilmelding eller at ting uventet legges ned. Dette er spesielt tilfelle i noen av appene. For eksempel lastet jeg ned og åpnet den sosiale appen Seesmic, men da jeg prøvde å trykke på knappen for å legge til en konto, skjer det ingenting. Jeg er sikker på at disse irritasjonene vil bli løst i løpet av de neste månedene, men det fungerer som en forbeholdstømming for tidlige adoptere.

5. Pris overskygger teknologien

Så mye som det er å like om Motorola Xoom, og så mye som det gir et forfriskende alternativ til hva en multitouch-nettbrett kan gjøre, er den faktoren som kaster en lang skygge over produktet prisen. Den Verizon-subsidierte versjonen av Xoom med en 2-års kontrakt koster $ 600 (den kommende Wi-Fi-versjonen av Xoom vil også koste $ 600) mens den usubsidiserte versjonen av Xoom koster $ 800. Begge versjonene av Xoom er egentlig $ 100 dyrere enn de sammenlignbare (usubsidiserte) iPad-modellene. Noen vil hevde at Xoom har mye sterkere spesifikasjoner enn iPad, men det er i forhold til fjorårets 1.0 iPad. IPad 2.0-nettbrettet vil treffe markedet de kommende månedene og vil sannsynligvis gi oppgraderte spesifikasjoner for samme pris, og Apple kan velge å fortsette å selge den eksisterende iPad for en enda lavere pris. Det vil legge mye press på Motorola Xoom og andre kommende Honeycomb-nettbrett som starter på et prispunkt over $ 500. Hvis Motorola Xoom hadde vært i stand til å undergravere iPad-en på pris, tror jeg den hadde hatt en stor sjanse til å tjene en stor del av markedsandelen. Imidlertid vil den til nåværende pris for det meste bli relatert til en nisjeenhet.

Les også

  • Motorolas Xoom starter nettbrettkrig med iPad (Wall Street Journal)
  • Motorola XOOM og Honeycomb - ikke klare for prime time (ZDNet)
  • Se opp iPad, Honeycomb har 16 nettbrett-apper (GigaOm)
  • Den ene store grunnen til at iPad-konkurrenter ikke kan konkurrere om pris

© Copyright 2020 | mobilegn.com