Fem måter å adressere nettbrettsikkerhet for styremedlemmer i selskapet

I økende grad flytter bedriftsstyremedlemmer til nettbrett, noen ganger til og med utenfor forretningsområdet for IT-avdelingene og deres retningslinjer. Dette har potensial til å sette bedriftsnettverk og svært følsomme bedriftsdokumenter - som for eksempel tavlebøker og selskapsøkonomi - i fare, spesielt i lys av noen av dagens strenge overholdelsesprogrammer.

Å sikre bedriftens styremedlemstabletter, deres mobile tilgang til bedriftsnettverket og de sensitive bedriftsdokumentene dine har alle de tekniske aspektene du sannsynligvis allerede praktiserer med dine ansatte og entreprenører, men med tilleggspotensialet til bedriftspolitiske støt som bare kan komme fra høye kraft, travle ledere med varierende tekniske ferdighetsnivåer og interesser.

Her er fem måter å adressere nettbrettsikkerhet for dine bedriftsstyremedlemmer:

1. Gjør nettbrett-sikkerhet til en del av styremedlemskontrakter og avtaler

Hvis bedriftsstyremedlemmer kjemper for iPad og andre nettbrett, er det på tide at IT-avdelingen og executive-pakken din samarbeider for å utvide eksisterende sikkerhetspolitikker for bedriftsmobilapparater til bedriftens styrerom, hvis det ikke allerede er gjort. Dette kan ta en rekke veier, inkludert å legge til sikkerhetsklausuler for mobile enheter i selskapets styremedlemskontrakter og avtaler, slik at de kontraktsmessig følger de samme mobile sikkerhets- og BYOD-reglene som bedriftsansatte og entreprenører.

En annen vurdering er personlig eller styremedlemspesifikk opplæring i nettbrettets sikkerhet, avhengig av styremedlem og ledende ønsker å hjelpe til i en smidig overgang.

2. Implementere en elektronisk tavleportal

Den økende aksept av iPad i bedriften har ført til elektroniske tavleportaler fra leverandører som Director Access og BoardVantage. En elektronisk tavleportal, kombinert i forbindelse med en iPad, er en brukervennlig måte å etablere en sikker forbindelse mellom et styremedlems nettbrett og tavleportalen for samarbeid og logistisk informasjon, for eksempel stemmeberettigelse og møteordninger.

3. Bygg din egen tavleportal med SharePoint og en sikker iPad-klient

I tilfeller der en elektronisk tavleportal kan overstige budsjettet ditt, må du se på den eksisterende SharePoint-implementeringen og en sikker iPad-app for å gi et entry-level, men likevel sikkert dokumenthåndtering og samarbeid for bedriftsstyremedlemmer. For eksempel gir Coaxion for iPad (se figur A ) SSL-kryptert SharePoint-tilgang og dokumentsamarbeid, dokumentkringkasting for oppdateringer, og brukere kan til og med slette lokale kopier av dokumenter fra iPad-styremedlemmer ved slutten av en samarbeidsøkt. Det er blant den første generasjonen iPad-apper for tilgang til SharePoint, som gir sikker dataoverføring, kontra en app som overfører data over et åpent nettverk. Figur A

Coaxion for iPad er gratis fra App Store og gir et nytt nivå av iPad til SharePoint sikkert samarbeid.

4. Bruk en rettighetsadministrasjonsserver for å sikre dokumenter, uavhengig av nettbrettet

Til slutt kan nettbrett mistes eller bli stjålet ved et uhell, så det er viktig å låse dokumenter sammen med en rettighetsadministrasjonsserver og være plattform agnostisk om sikkerheten til bedriftens styremedlem.

Adobe LiveCycle Server er en slik rettighetsadministrasjonsserver. Den tilordner en krypteringsnøkkel til en Adobe Acrobat PDF, som krypterer dokumentet som beskytter det mot uautoriserte brukere. Et bedriftsstyremedlem kan logge seg på bedriftsnettverket fra nettbrettet ved å bruke Lightweight Directory Access Protocol (LDAP). Med mobilversjonen av Adobe Reader autentiserer serveren styremedlemmet gjennom LDAP, og de kan lese dokumenter som er begrenset til bare selskapets styremedlemmer.

Et annet alternativ med Adobe LiveCycle Server og andre rettighetsadministrasjonsservere er å "utløpe" dokumenter. Dette er når du kan gi dokumenttilgang til en viss gruppe brukere og deretter tilbakekalle brukertilgang etter en viss tid. For eksempel kan det hende du har et tre dagers bedriftsstyremøte, der gjennomgang av viktige bedriftsøkonomiske prognoser er på dagsordenen. Det kan settes retningslinjer over dokumentene for å gjøre dem tilgjengelige for styremedlemmer bare i de tre dagene av det møtet. Etter stengedagen skulle dokumentene utløpe og være utilgjengelige for styremedlemmene.

5. Implementere en sikker innholdshåndteringsserver som kan publisere på nettbrett

Med den type bedriftsinformasjon som styrer regelmessig får tilgang til og gjennomgår, kan det hende at organisasjonen din vil vurdere å implementere et sikkert innholdsstyringssystem (CMS) som kan publiseres direkte på nettbrett. Noen av disse CMS-verktøyene lar deg til og med spore bedriftsstyrets bøker, økonomi og annen proprietær informasjon fra serveren ut til nettbrettet. Signal fra Rimage er en slik CMS.

Signal inkluderer mange av funksjonene til andre CMS-tjenester på markedet, sammen med en lignende, men pushbasert publiseringsprosess, men den tar sin innholdsstyring et skritt videre gjennom sine Signal Content iPad og Android-apper (se figur B ). Her er noen av Signals mobilspesifikke funksjoner:
  • Vis tilgang til alt innholdet som brukeren har tilgang til
  • Dokumentkryptering på serveren gjennom transport til den mobile enheten
  • Støtte for online / offline innholdskryptering
  • Dokumentvisning som inkluderer visning på én og to sider
  • Støtte for å se video direkte gjennom nettbrett-appen
  • Dokumentsporing som strekker seg til iPads og Android-nettbrett med full analyse
  • Retningslinjer for fleksibel tilgang satt gjennom en skybasert administrasjonsplattform
Figur B

IPad-appen Signal Content er ganske funksjonell og sikker for styremedlemmer som vurderer sensitive dokumenter.

Rights Management-løsninger er gode valg i sin egen rett, men Rimage Signal bruker en enkelt digital rettighetsadministrasjon (DRM), som gir end-to-end sikkerhet og gjør den attraktiv for organisasjoner og bransjer som krever ekstra sikkerhet.

Sammendrag

Når etterspørselen etter nettbrett øker i selskaper, trenger sikkerheten å utvikle seg for å møte utfordringen. Heldigvis finnes det et bredt spekter av løsninger for å sikre bedriftens styremedlemstabletter, og spesielt de sensitive interne bedriftsdokumentene dine. Hvordan sikrer organisasjonen bedriftens nettbrett? Del dine erfaringer i diskusjonstråden nedenfor.

© Copyright 2020 | mobilegn.com