Fire tips for å utføre en nettbrettdistribusjonstest

Som jeg skrev i en forrige kolonne, avhenger suksess for nettbrett ofte av hvordan en organisasjon oppfatter dem. Hvis IT-ledelsen ser på nettbrett som en billig og bærbar "tilkoblet skjerm" som kan løse alle slags problemer, er det sannsynlig at du lurer på å få noen nettbrett på plass og testet. Imidlertid hvis de blir sett av IT som nok en hodepine som må læres, håndteres og låses fast, de vil sannsynligvis være mindre vellykkede. I begge tilfeller vurderer du kanskje en test for distribusjon av nettbrettet - proaktivt eller på grunn av press fra en annen forretningsenhet. Selv om jeg fremdeles hevder at ITs holdning er en nøkkelfaktor for å føre suksess på nettbrettet, kan følgende råd hjelpe en testutplassering til å gå mer smidig

Sett deg noen mål

En nettbrettdistribusjonstest bør fokusere på en ting fremfor alt annet: Vil disse enhetene løse noe forretningsproblem? Dette spørsmålet skal drive alle aspekter av testdistribusjonen din og bør alltid trumfe IT-sentriske spørsmål. Hugs om noen bruksscenarier eller problemer et nettbrett kan løse og teste dem i piloten din, men vær også sikker på at nok kunnskapsrike og lidenskapelige mennesker er inkludert i piloten som kan se løsninger på problemer som IT ikke en gang visste at eksisterte.

Hvis ikke annet, kan du bruke en nettbrettdistribusjonstest for å vise at IT er fremtidsrettet. Selv den minst teknisk kunnskapsrike administrerende direktøren har sett en iPad, og han eller hun vil sannsynligvis være mistenksomme overfor en IT-avdeling som aldri nevner eller vurderer nettbrettformfaktoren.

Få en bred base

Det er en tendens til å betrakte teknologibaserte verktøy som det eneste domenet til IT, og dette er en feil med nettbrett. Sikkert, teknologiene bør ha tilgang til flere forskjellige modeller for å teste håndterbarhet, tilkobling og de vanlige teknologimistenkte, men mye av interessen for nettbrett kommer fra grupper som markedsføring. Smarttelefoner, apper og nettbrett har satt forbrukerrommet i brann, og hvis markedsføringsfolket ikke klager for å bedre forstå og utnytte disse enhetene (forutsatt at du er et selskap til kunde-selskap), må du kontrollere at de ' puster fortsatt.

Tilsvarende har folk ute i feltet lenge hatt problemer som kan løses av en billig, bærbar, tilkoblet enhet. Mange felttjenestegrupper bruker for øyeblikket nettbrett, og den nye avlingen av forbrukerenheter kan være enklere å bruke og mer kostnadseffektiv for disse brukerne. Til og med innbyggerne i styrerommet kan være interessert i nettbrett for alt fra dokumentdistribusjon til overvåking av "dashbord" -applikasjoner om økonomiske og driftsmessige resultater.

Kort sagt vil du få bedre tilbakemeldinger og kanskje interessante brukssaker desto bredere du kaster nettbrettet. I tillegg kan du vurdere å gi de mest entusiastiske om nettbrett muligheten til å tilbringe noen uker med forskjellige produsenters produkter, inkludert Android, iOS og Microsoft-baserte tilbud i pilotprogrammet.

Kast ut regelboka

Organisasjonene som vil slite mest med nettbrett er de som prøver å tvinge dem inn i gamle paradigmer av IT-styring og distribusjon. For piloten din, glem reglene og begynn med en ren skifer. Trenger du virkelig service- og leverandørstøttekontrakter og infrastruktur, eller oppbevarer du et par reserveenheter i et skap eller henter telefonen og bestiller en ny enhet når en går i stykker? Trenger du å stappe sikkerhetstjenester som ikke finnes på enheten, eller kan du opprette en sikker, sentralisert portal eller bare forby tilgang til "de hemmelige tingene" helt? Gi folk forskjellige nivåer av sikkerhet og tilgang og se hva de kan (eller ikke kan) gjøre med dem.

Jeg husker en historie om ESPN ved hjelp av en iPad til å lage skisser på skjermen (hvor kunngjøreren tegner alle slags linjer og piler over et sportsskudd med stop-motion for å forklare et poeng). De brukte det som utgjorde et shareware-program for fjernskjermkontroll og erstattet et tilpasset fem-sifret system med noe som deres kunngjørere faktisk likte bedre fra et brukervennlig synspunkt. De fleste selskaper har sannsynligvis lignende muligheter hvis de "glemmer" bedriftsbagasjen.

Fang negativer

Vi har alle hørt hvordan nettbrett ikke er klare for bedriften, fordi de har mange sikkerhets- og håndteringsrisiko. Bruk pilotprogrammet ditt til å kvantifisere disse risikoene, slik at de kan veies mot de forretningsproblemene tabletter kan løse. Jeg vil til og med gå så langt som å "stjele" en av pilot-nettbrettene (med viten om offeret, selvfølgelig) og tilordne en av de mest teknisk kunnskapsrike koderne til å knekke enheten og se hvilken sensitiv informasjon han eller hun kan hente . Test funksjonene for ekstern tørke og enhetsplassering for å finne ut hvordan de sammenligner med din mobile datamaskinhåndterbarhet. Se om alle skrekkhistoriene er sanne, og om de er det, har du en overbevisende sak om hvorfor nettbrett kanskje ikke er den rette ruten nå, i stedet for å innkalle den sikkerhetsboogeymanen.

Med en gjennomtenkt og vurdert tilnærming kan IT utføre en vellykket nettbrettpilot og få fordelen av å drive diskusjonen, i stedet for å bli tvunget til å ta i bruk noe de ikke hadde noe å si eller kontrollere. I verste fall, etter et pilotprogram, vil du vite hva du er i for når kravene kommer fra Powers That Be om å lansere et nettbrett "eller annet."

© Copyright 2020 | mobilegn.com