FreedomPop: Gir deg gratis tale, data og tekst

Jeg skrev i juli i fjor om noen skumle dataroamingplankostnader jeg pådro meg mens jeg reiste i Irland (512 dollar for å være nøyaktig). Mens denne situasjonen ble løst ved å justere den trådløse dataplanen min, avviklet jeg fremdeles ekstra $ 25 til det trådløse operatøren for utenlandske roamingkostnader. Jeg betraktet meg selv som heldig, selvfølgelig.

Min kone og jeg tenker på en tur til Jolly Ol 'neste, så jeg bestemte meg for å undersøke hvor mye jeg kan forvente å betale for datatilkobling mens jeg er i utlandet. Som det viser seg, kan svaret godt være ... ingenting (bortsett fra kostnadene for en abonnentidentitetsmodul eller SIM-kort), takket være et selskap som heter FreedomPop.

Hvem er FreedomPop?

FreedomPop er en amerikansk leverandør av trådløst internett og mobilt bredbånd med fokus på å tilby gratis mobiltjenester uten kontrakt. De utvider dekningen til Europa, og beta-invitasjoner er nå tilgjengelig for Storbritannia. Dette betyr at innbyggere i Storbritannia (Skottland, Wales og Nord-Irland) kan bruke 200 MB data, 200 taleminutter og 200 tekstmeldinger per måned uten kostnad.

FreedomPop tilbyr gratis ubegrensede samtaler og tekst mellom brukere av tjenesten deres, samt muligheten til å legge til lokale telefonnumre fra over 60 land slik at folk som befinner seg der kan kontakte deg til lokale samtalepriser. I tillegg lar de ubrukte data rulle sammen og inkluderer noen sikkerhetsalternativer, for eksempel muligheten til å bla anonymt.

Her er en titt på FreedomPops første dekningskart for utvidelse til Storbritannia:

Bilde: Scott Matteson

Når jeg kommer til poenget mitt om min foreslåtte kommende tur, tilbyr FreedomPop et globalt SIM-kort kalt Jetsetter som inkluderer gratis internasjonal roamingfunksjon for reisende som meg som har tenkt å reise til utlandet.

Bilde: Scott Matteson

Jetsetter tilbyr 100 MB gratis data per måned, for tiden innenfor Storbritannia, Spania og Frankrike, men de har til hensikt å utvide omfanget til over 50 ekstra land i løpet av de neste to årene. Beta-invitasjoner er også tilgjengelig for dette produktet. Hvis du trenger mer data, kan du legge til en betalt plan på 1 Gb / måned for $ 10 per måned eller 2 Gb for $ 18.99 per måned. Det krever ikke at du bytter ut den nåværende transportøren.

For å sette dette inn i en mer personlig kontekst bruker jeg vanligvis rundt 250 Mb data per uke, men jeg har mange chatte apper og tjenester som kjører på telefonen min. Hvis jeg skulle dra til utlandet i en uke, ville jeg enorme bruken av båndbredden min og selvfølgelig dra nytte av gratis Wi-Fi for å sikre at jeg ikke forbruker mer enn de gratis 100 Mb som er tillatt av Jetsetter. Det er fullstendig gjennomførbart etter mitt syn.

Selv om du kan bruke din egen enhet med FreedomPops tjeneste (forutsatt at den er en av flere støttede Apple-, HTC- eller Samsung-modeller) eller Jetsetter SIM-kortet, selger de også mobile enheter som Samsung Galaxy smarttelefoner og nettbrett, så vel som hotspots og hubs, noe som gjør dem til en komplett leverandør fra maskinvare til tjenester. Du kan også portere ditt eget telefonnummer til en FreedomPop-kjøpt enhet hvis du velger.

Hvordan fungerer FreedomPop?

For vanlige lokale brukere tilbyr FreedomPop apper for Android- og iOS-enheter som gir tilgang til data-, tale- og teksttjenester. Reisende setter inn Jetsetter SIM-kortet i telefonen sin for å bruke de samme funksjonene - dette erstatter den eksisterende transportørens SIM-kort - og det er ikke noe stryking av datahastighet, som tilfellet er med Google.

Jeg kom i kontakt med FreedomPop for å stille noen avklarende spørsmål om tjenestene de tilbyr. Her er utskrift av diskusjonen vår:

Scott Matteson: "Er det en avgift for standard FreedomPop-tjenesten?"

FreedomPop: "Nei, FreedomPop-tjenester er gratis med 500 MB data, 500 tekster og 200 stemmeminutter hver måned som basepakke. (200 MB data, 200 tekster og 200 stemmeminutter for Storbritannia)."

SM: "Tilbyr Jetsetter hotspot-funksjonalitet for andre enheter å koble seg gjennom?"

FreedomPop: "Ja, den kan brukes på en hotspot-enhet eller en telefon som tetter."

SM: "Hvor mye koster det hvis du går over den tildelte månedlige mengden data / samtaler / tekster? Gjelder dette samtaler eller tekster sendt vs mottatt (for eksempel er det prisforskjell)?"

FreedomPop: "Hvis du går over kan du oppgradere til ubegrensede samtaler og tekster, det er en årlig plan for $ 6, 67 per måned ($ 80 per år) eller månedlig for $ 10, 99 per måned."

SM: "Hvordan tjener FreedomPoP penger / hvordan kan den tilby gratis service på denne måten?"

FreedomPop: "Magien med FreedomPop-modellen ligger i tilleggstjenestene vi selger på toppen av data for å differensiere og tilføre mer verdi, f.eks:

- anonym surfing - beskytter brukere mot tredjeparter, spyware og hackere

- Komprimering - komprimerer databruk i hovedsak slik at brukerne kan få mer ut av gratis dataene sine

- Wi-Fi Roaming - automatisk tilgang til over 9M offentlige, varme innlegg

- Få andre internasjonale linjer på en enkelt telefon, f.eks. I USA med venner og familie i Storbritannia, og få et britisk nummer som vil ringe samme telefon

- Datarullering

Vi er også den første operatøren som utnytter VoIP der nettverkshastighetene er sterke, noe som gir oss en lavere kostnadsbase på tale og tekst. "

SM: "Hvor mange brukere er på FreedomPop?"

FreedomPop: "Nærmer seg 1M brukere innen årets slutt."

SM: "Hva er den gjennomsnittlige hastigheten for opplasting / nedlasting?"

FreedomPop: "Hvor det er LTE er det 4-6 mbps. På 3G, 500-1000 kbps."

SM: "Er det en fordel å kjøpe enheter fra FreedomPop vs BYOD?"

FreedomPop: "Kunder kan ha en bedre brukeropplevelse hvis de kjøper enheten sin fra oss, siden vi kan integrere programvaren vår i enhets-ROM, slik at enhver friksjon elimineres. Også våre enhetspriser er vanligvis 30-40% lavere enn hva vi finner andre steder på Amazon, eBay etc. "

Konklusjon

Dagene er for lengst gått da en telefonselskap (The Bell Telefonselskapet eller "Ma Bell" som det pleide å bli kalt) hersket over alt. I dag er det et konkurransedyktig marked blant mange forskjellige mobilleverandører. Å ha mange valg er bra for både forbruker og leverandører, siden det holder dem på tå og oppmuntrer til innovasjon, lavere priser og snazzy "må ha" -funksjoner.

Som forfatter er jeg for noe som etterlater meg mer penger for en halvliter eller to øl i stedet for å betale ublu transportkostnader mens jeg er på ferie, slik engelskmennene uttrykte det. Skulle turen gå som planlagt, kommer jeg tilbake med tilbakemeldinger om hvordan FreedomPop jobbet for meg.

Se også:

Bilder: Smartwatchet du kan bygge fra blokker

De første produktene som er kompatible med Apples HomeKit-lansering

Apple-produkter foretrukket med 84% i bedriften

© Copyright 2020 | mobilegn.com