Få tilbake den nye billukten med Google-enheten din

Det er ingenting som lukt av ny bil ─ så mange vil si. Det samme gjelder teknologi. Når du først holder den mobile enheten, vet du at måneder (eller år) nede i veien, vil den aldri kjøre så bra som den gjør i det øyeblikket med første kontakt.

Imidlertid, hvis du tilfeldigvis er en Android- eller Chromebook-bruker, kan du enkelt komme tilbake til den "nye billukten". Jeg anbefaler faktisk dette på jevnlig basis ─ for å holde enheten din i gang raskt og smidig.

Fordi Google-enhetene dine automatisk sikkerhetskopierer til Google-kontoen din, er det ikke bare enkelt å tilbakestille enhetene til fabrikkstandard, men det er perfekt. Det er imidlertid noen få advarsler til dette. Først og fremst Google Googles sikkerhetskopi får ikke alt. Hvilke data på SD-kortet ditt? Du vil bruke et annet middel til å sikkerhetskopiere det ─ bare i tilfelle. Jeg foretrekker å fjerne SD-kortet og (ved hjelp av en kortleser) kopiere dataene fra SD-kortet til et skrivebord. Også med Android, hvis du tilfeldigvis har satt opp en e-postkonto som ikke er Gmail, that og den kontoen hverken er en IMAP- eller Exchange-konto, kan du miste data (leksjonen for dette er å alltid gå med IMAP over POP).

Hovedpoenget er enkelt ─ før du tilbakestiller enhetene dine:

  • backup
  • backup
  • backup

Jeg pleier å vaske Chromebook-enhetene en gang i måneden og tilbakestille Android-telefonene til fabrikkinnstillinger en gang hvert halvår (igjen, først etter at jeg vet at jeg har sikkerhetskopiert alle dataene mine). Forskjellen i ytelse er generelt sett imponerende ─ spesielt med Chromebook.

Hvordan gjør du dette? Med Android-enheten vil du tilbakestille den til fabrikkinnstillinger. Dette gjøres i Innstillinger | Sikkerhetskopiering og tilbakestilling. Fra det vinduet, som vist nedenfor, trykker du på tilbakestilling av fabrikkdata og deretter på Tilbakestill telefon.

Bilde: Jack Wallen

Tilbakestill den Verizon-merkede Droid Turbo

Når enheten er tilbakestilt, vil du knytte den til Google-kontoen din. Når Google-kontoen er gjenopprettet, kan du deretter gjenopprette alle andre data fra den sikkerhetskopien du brukte.

Chromebook er ikke like grei. Først og fremst på Chromebook kalles denne prosessen Powerwashing. Følg disse trinnene for å gjøre et Powerwash på en Chromebook:

  1. Åpne Chrome
  2. Klikk på menyknappen (tre horisontale linjer i øverste høyre hjørne)
  3. Klikk på Avanserte innstillinger
  4. Bla til bunnen
  5. Klikk på Powerwash
  6. Når du blir bedt om det, klikker du på Start på nytt

Du kan også gjøre dette fra påloggingsskjermen ved å trykke på Ctrl Shift Alt R og deretter klikke på Start på nytt.

Forstå at dette vil slette alle filer fra Mine nedlastinger-mappene, samt tilbakestille enheten. Når du logger deg på Google-kontoen din, synkroniseres selvfølgelig Chromebooken din, og alle dataene dine skal vises på nytt. Enheten vil fungere som du nettopp kjøpte den.

MERKNAD: Powerwash kan ikke gjøres med administrerte enheter. For administrerte enheter må dataene slettes.

Hvis du vil holde disse Google-enhetene i gang som de gjorde da du først holdt dem, ikke nøl med å ta sikkerhetskopi av dataene dine og tilbakestille dem til fabrikkstandard. Hvis du gjør dette regelmessig, vil du sikre at enheten din ikke lider av langsomhet og vil forhindre deg i å fylle opp dyrebar lagring takket være forskjellige cacher og glemte nedlastinger.

© Copyright 2020 | mobilegn.com