Google må kontrollere Android for å lykkes med nettbrettet

I min kamp mot den stillesittende livsstilen som ble gitt av konsultasjoner, begynte jeg å løpe for noen år siden. Jeg var tiltrukket av sportens enkelhet og evnen til å løpe mens du reiser omtrent hvor som helst, med joggesko og et par shorts som de eneste virkelige kravene. My proklivity for gadgets og data kom snart inn på denne tilsynelatende enkle aktiviteten, og en GPS-aktivert løpeklokke og MP3-spiller ble snart hyppige ledsagere, sammen med klær laget av fancy stoffer og andre tilbehør.

Nylig hentet jeg Motorolas MOTOACTV-enhet, en klokkelignende enhet som lovet å integrere funksjonene til en GPS-aktivert tracker for logging av kjøringsinformasjon, samt en MP3-spiller, i en enhet. En av de spennende aspektene ved enheten er at den kjører Googles Android-operativsystem, og til tross for tilpasningene som kreves for å skjehorn Android til en skjerm med størrelse på klokke, er det tydeligvis fortsatt det populære mobile operativsystemet som kjernen. Så, hva har dette å gjøre med nettbrett i bedriften? I stor grad kan det hende at nettbrett ikke er enheten som endelig åpner bedriftsdører for Android; snarere kan små innebygde enheter som løpeklokken min være Trojan Horse of sort som bringer Android til bedriften i full styrke.

Android, en bedre innebygd Linux?

Innebygde systemer er ikke fremmed for bedriften og lever muligens inne i noe fra termostaten i konferanserommet til en kompleks, tilkoblet industrikontroller som administrerer kritisk nytteinfrastruktur. Linux har dominert dette markedet for god sak: det er lette, nettverksbyggede, pålitelige, standardbaserte og billige - en perfekt kombinasjon som har vanskeliggjort konkurrenter.

Android skyver disse fordelene flere hakk videre, og legger til et grafisk brukergrensesnitt og moderne mobilnettverksstøtte, som er enorme eiendeler for innebygde enheter som kan være mobile og krever økt redundans eller hyppig interaksjon med brukere som finner menyer og ikoner langt mindre skremmende enn ledetekster. eller lavgradige nettgrensesnitt.

På samme måte som løpeklokken min synkroniseres med en online tjeneste minutter etter at jeg kom inn i huset, kan en innebygd Android-enhet lett "ringe hjem" for alt fra rapportering til oppdatering av konfigurasjonen. En av Android's største eiendeler, og en av kritiske svakheter fra et nettbrett-perspektiv, er at Google i hovedsak gir en tom skifer som andre kan bygge overbevisende, integrerte applikasjoner på.

Så hvorfor ikke Android-nettbrett?

Man kan absolutt ikke klandre Android for å prøve fronten på nettbrettet, og den siste innsatsen - et billig men tilsynelatende høy kvalitet nettbrett i form av Nexus 7 - representerer et overbevisende tilbud. Til tross for at de tilbyr enheter i alle former, størrelser og prispoeng, har Android ennå ikke tiltrukket seg markedsandelen til ledende iPad. Googles ønske om å levere en plattform kan være perfekt for innebygde enheter, men det er blitt en hindring for enterprise-nettbrett.

Selv om jeg synes bekymring for Android-maskinvarefragmentering er overblåst, har selskapets syklus for hurtigutgivelse sølet vannet på programvarefronten, spesielt når det gjelder nettbrett. Legg til Android evne til å bli forbedret og modifisert av produsenter, noe som gir en stor styrke på den innebygde enhetsfronten, og du har forskjellige maskinvareleverandører som gjør alt fra overfladisk "flinning" av Android på deres spesielle enhet til å gi et unikt og annerledes OS-skall, slik HTC har gjort med Sense-laget deres. Når det gjelder Amazons vellykkede Kindle Fire-nettbrett, har Amazon ikke bare modifisert Android OS, men også forlatt Googles app-butikk til fordel for sitt eget tilbud.

Google bør ikke ta en Apple-lignende tilnærming for å låse ned distribusjon av maskinvare, programvare og applikasjoner, men Android trenger å kontrolleres strengere av Google for å oppnå nettbrett-suksess. Et betydelig aktivum som Google har over Apple, er at det er Android-nettbrett tilgjengelig i alle tenkelige størrelser, fasonger og prispunkter. Maskinvareprodusenter ønsker forståelig nok ikke å bli tvunget til handelsstatus, men på dette tidspunktet kan en gjennomsnittlig bruker plukke opp tre tilfeldige Android-nettbrett og finne et inkonsekvent grensesnitt og opplevelse blant dem. Dette er ikke en oppskrift på et vellykket foretaksapparat.

Hva tror du Google trenger å gjøre på nettbrettet foran for å stjele noe av markedsandelen fra Apples iPad? Del din mening i diskusjonstråden nedenfor.

© Copyright 2021 | mobilegn.com