Hvordan aktivere 2FA for Docker Hub

Slik aktiverer du 2FA for Docker Hub Hvis du er bekymret for sikkerheten til koden din i Docker Hub, kan det være lurt å aktivere tofaktorautentisering.

Selv om tofaktorautentisering (2FA) ikke er en perfekt sikkerhetsløsning, er det absolutt bedre enn bare å bruke et passord for å beskytte kontoene dine. Dette er spesielt viktig når du jobber med kontoene mens du er på farten. Du vet aldri hvem som "lytter" på datapakkene.

En annen tjeneste har blitt med på listen over de som tilbyr 2FA. Tjenesten er Docker Hub. Bildene du har brukt timer, dager, uker, måneder og år på å jobbe med, ligger i den kontoen, og det siste du ønsker er at en tredjepart skal ha fri tilgang til arbeidet ditt. 2FA kan bidra til å beskytte det arbeidet, og jeg vil vise deg hvordan du aktiverer dette for kontoen din.

VPN-brukspolicy (TechRepublic Premium)

Hva du trenger

Det eneste du trenger for å få dette til å gjøre er:

  • En Docker Hub-konto

  • En autentiseringsapp (for eksempel Authy)

Hvordan aktivere 2FA

Logg på Docker Hub-kontoen din, og klikk deretter på profilikonet i øverste høyre hjørne. Klikk på Innstillinger fra rullegardinmenyen. I det resulterende vinduet klikker du på Sikkerhetslisten i venstre sidefelt ( figur A ).

Figur A

The Settings sidebar.

" data-credit="" rel="noopener noreferrer nofollow">

Innstillinger-sidefeltet.

I det resulterende vinduet klikker du på Aktiver tofaktorautentisering ( figur B ).

Figur B

Enabling 2FA in Docker Hub.

" data-credit="" rel="noopener noreferrer nofollow">

Aktivering av 2FA i Docker Hub.

Deretter må du velge om du vil konfigurere 2FA ved hjelp av enten SMS eller en autentiseringsapp ( figur C ). Klikk Konfigurer ved hjelp av en app.

Figur C

Choose wisely.

" data-credit="" rel="noopener noreferrer nofollow">

Velg smart.

I det neste vinduet anbefales det at du enten laster ned, skriver ut eller kopierer gjenopprettingskodene. Gjør dette og klikk Neste. Du får deretter presentert en QR-kode. Åpne godkjenningsappen din og trykk for å legge til den nye kontoen. Skann QR-koden og skriv inn den sekssifrede koden.

Og det er det. Du har aktivert 2FA for Docker Hub-kontoen din. Hver gang du vil logge deg på kontoen din, må du oppgi en ny sekssifret passord fra godkjenningsappen din.

Husk at det er viktig å holde gjenopprettingskodene lagret og sikret. Ikke mist dem og ikke la dem falle i gale hender, ellers kan du avvikle låst ut av kontoen din, eller noen kan få tilgang til koden innen. Det kan også være lurt å legge til et tilbakevendende SMS-nummer fra 2FA-innstillingsvinduet, slik at du kan få tilgang selv om du har mistet gjenopprettingskodene eller ikke har tilgang til det primære nummeret.

Gratulerer med at du har lagt et nytt sikkerhetslag til Docker Hub-kontoen din.

Cybersecurity Insider Nyhetsbrev

Styrke organisasjonens IT-sikkerhetsforsvar ved å holde deg oppdatert om de siste nettbaserte sikkerhetsnyhetene, løsningene og beste praksis. Leveres tirsdager og torsdager

Registrer deg i dag

© Copyright 2020 | mobilegn.com