Slik tilbakestiller du en iPhone til fabrikk

Slik tørker du en iPhone fullstendig Før du tilbakestiller en bedriftseid enhet eller slår inn den gamle iPhone-en din, er det viktig å vite hvordan du blir kvitt alle personopplysningene som kan være på den. Slik gjør du det.
Å tilbakestille en iPhone er enkelt, men det er en potensiell hangup. Her er prosessen på et øyeblikk:
  1. Åpne iPhone-innstillingsappen.
  2. Trykk på navnet ditt øverst for å åpne Apple ID-skjermen.
  3. Bla til bunnen og logg ut Apple-ID-en din. Dette er nødvendig for å koble fra Find My iPhone, som forhindrer deg i å tilbakestille enheten.
  4. Følg instruksjonene på skjermen for å lagre ID-tilknyttede data til iCloud.
  5. Gå tilbake til hovedinnstillingsmenyen. Du skal nå være logget av, og navnet ditt skal bort fra toppen av menyen.
  6. Bla ned til og trykk på Generelt.
  7. Bla til bunnen, trykk på Tilbakestill.
  8. Trykk på Slette alt innhold og innstillinger.
  9. Bekreft to ganger at du vil utføre en fullstendig tilbakestilling. IPhone-enheten starter på nytt og tørker av seg selv.

Å tilbakestille en iPhone kan være nødvendig av flere grunner. Det kan være infisert med skadelig programvare, en avgangsbruker kan slå inn et selskapeid selskap, eller du kan gjøre deg klar for en oppgradering.

Mer om Apple

  • Apples 5 viktigste forretningstjenester i tiåret
  • iPhone 11: Et jukseark
  • Apple Watch Series 5: Et jukseark
  • 20 Apple-tastatursnarveier forretningsbrukere trenger å vite

Uansett årsak er det viktig å vite hvordan du tilbakestiller en iPhone til fabrikk for å bevare personvern og datasikkerhet.

Vær forsiktig når du utfører en fullstendig tilbakestilling: Hvis du ikke har sikkerhetskopiert din iPhone, vil du ikke kunne gjenopprette innholdet til en ny enhet, slik at du blir tvunget til å starte fra firkant en.

Tilbakestill fabrikk til en iPhone

Prosessen er enkel, men søk på nettet etter tilbakestillingstrinn viser at brukere har et vanlig problem: Å tappe på Slett alt innhold og innstillinger gjør ingenting. Du kan takke Apples sikkerhetsteam for det - hvis Finn min iPhone er slått på (noe som anbefales på det sterkeste) vil ikke iOS la enheten tilbakestille seg, og forhindrer at en tyv dekker sporene deres.

For å gjøre en fullstendig tørke av iPhone-en din, må du først deaktivere Find My iPhone. Dette gjøres enklest ved å logge ut av Apple-ID-en din, som du kan gjøre i Innstillinger-appen.

Når du åpner Innstillinger, vil du se skjermen vist i figur A.

Figur A

Bilde: Brandon Vigliarolo / TechRepublic

Trykk på navnet ditt øverst på menyen for å åpne Apple ID-skjermen ( figur B ).

Figur B

Bilde: Brandon Vigliarolo / TechRepublic

Bla til bunnen av Apple ID-siden og trykk på Logg av. Du må angi passordet ditt for å gjøre det, og deretter blir du spurt om du vil lagre en kopi av data tilknyttet Apple-ID-en din på enheten. Siden du tørker det, er det ikke nødvendig å lagre det, så bare trykk på Logg av ( figur C ).

Figur C

Bilde: Brandon Vigliarolo / TechRepublic

Når det er gjort med å rydde opp Apple ID-dataene dine, vil iOS sende deg tilbake til innstillingsskjermen, om enn uten navnet ditt øverst ( figur D ).

Figur D

Bilde: Brandon Vigliarolo / TechRepublic

Bla ned til Generelt, trykk på den, og bla deretter til bunnen av den menyen, der du vil se Tilbakestill ( figur E ).

Figur E

Bilde: Brandon Vigliarolo / TechRepublic

Hvis du trykker på Tilbakestill, kommer du til skjermen som er vist i figur F. Velg det andre alternativet, Slett alt innhold og innstillinger (hvis det ikke gjør noe, er du fremdeles pålogget en Apple-ID som har Find My iPhone aktiv).

Figur F

Bilde: Brandon Vigliarolo / TechRepublic

Når du har skrevet inn passordet, vil du se skjermen vist i figur G. Trykk på den, og den vises igjen for å bekrefte at du virkelig vil tørke av enheten. Bekreft ved å banke på igjen, så sletter iPhone seg selv.

Figur G

Bilde: Brandon Vigliarolo / TechRepublic

Når fabrikkinnstillingen er fullført, starter iPhone på nytt til Hello-skjermen som en ny iPhone-eier er kjent med. Enheten kan slås av på dette tidspunktet uten å måtte bekymre deg for at brukerdata blir lagt igjen.

Apple Weekly Newsletter

Enten du trenger tips om iPhone og Mac eller oversikt over bedriftsspesifikke Apple-nyheter, har vi deg dekket. Leveres tirsdager

Registrer deg i dag

Se også

  • Redusere risikoen for BYOD i bedriften (TechRepublic)
  • Rask iOS-tips: Hvordan leve med en 16 GB iPhone eller iPad og ikke miste tankene (ZDNet)
  • Slik får du iPhone til å gå og se ut som den er ny (TechRepublic)
  • iOS-tips: Den hendige hurtigmenyen skjult på din iPhone eller iPad (ZDNet)
  • De 5 øverste iPhone X-bevegelsene som enhver bruker skal vite (TechRepublic)
Bilde: CNET

© Copyright 2020 | mobilegn.com