Hvordan jeg får mest mulig ut av smarttelefonen i bilen

Jeg oppgraderte nylig bilen min (IT-gutta tenker alltid i teknologiområder) til en Toyota Venza fra 2014 og var ganske spent på Bluetooth-mulighetene som det nye kjøretøyet ga. Den forrige bilen min hadde ikke mye i veien for brukerbasert teknologi (kassettspilleren ble sist spilt da president Bush fremdeles var på kontoret, tror jeg), og jeg var vant til å snakke rundt en stor mappe med CD-er.

Jeg skrev en artikkel i april i fjor om fordelene med Google Play Music som lar deg laste opp hele musikkbiblioteket og spille av titler trådløst eller gjennom mobildatatilkoblingen din (du kan også laste dem ned til lokal lagring). På det tidspunktet kunne jeg koble smarttelefonen til stereoanlegget mitt i det gamle kjøretøyet ved hjelp av en aux-kabel for å spille MP3-er eller streamingradio, men jeg fant raskt ut at dette var en vanskelig situasjon; Jeg måtte låse opp skjermen på smarttelefonen for å bytte sanger og deretter trykke her og der for å komme på det jeg ville. CD-er var mer praktisk for meg, siden jeg bare kunne slå dem inn og ta dem ut mens jeg kjørte på veien 55 mph (eller deromkring). Men med den nye bilen bestemte jeg meg for at det endelig var på tide å gå av CD-er og dra nytte av nye muligheter. Selv om jeg setter pris på klassisk rock, synes jeg "klassisk tech" som optiske medier for old-school å bry seg med.

Venza tilbyr Bluetooth-tilkobling for å koble sammen min Samsung Galaxy Smartphone, slik at jeg kan bruke telefon- og musikkfunksjonene direkte gjennom bilhøyttalerne mine, som jeg ønsket å snakke om i dag, siden jeg synes det er interessant hvordan dette fungerer fra et mobilitetsperspektiv.

Nå vil jeg si på forhånd at disse funksjonene ikke er helt nye - Bluetooth-funksjonalitet av denne art har gitt førere og passasjerer fordel i mange år - men det er et godt mål for muligheten til noen nåværende kjøretøy, samt en mulighet til å beskrive noen ekstra teknikker Jeg benyttet meg av å oppfylle mine mål og gjøre smarttelefonen til den andre motoren min mens jeg er i transitt.

Setter tilbake CD-ene mine

Noen av CD-ene mine sparket rundt siden college-dagene mine, og jeg sikkerhetskopierte mange av dem til harddisken min i form av MP3-filer. Jeg gjorde dette ved hjelp av Audiograbber som fungerer utrolig bra. Da jeg kjøpte den nye bilen, ville jeg si at ¾ av CDene mine også eksisterte som MP3-filer. Jeg audiograbte resten for å konsolidere hele samlingen på harddisken min, og kopierte dem deretter til 64 Gb mikro-SD-kortet på Android-en. Ja, jeg bruker også Google Play musikk for streaming der det er praktisk, men jeg liker ideen om å ha alle filene mine lagret lokalt i tilfelle nettverkstilkoblingen min har problemer eller noe funky skjer.

Koble til telefonen

Å få tilkoblet Samsung via Bluetooth var barns lek; Jeg sørget for at Bluetooth var aktivert på telefonen og brukte konsollskjermen i bilen til å koble til lydspilleren:

Etter å ha satt opp passordet, fikk jeg tilgang til Samsung-telefon- og musikkfunksjoner via bilkonsollen.

Først sjekket jeg ut telefonen, som var enkel å bruke ved å trykke på "telefon" -knappen (se skjermdump over) ved siden av konsollskjermen.

De praktiske alternativene her lar meg ringe numre, få tilgang til kontakter, hurtigvalg og samtalehistorikk. Det er mulig å bruke talekommandoer via telefonen også ... men det er en hage der jeg vil diskutere nedenfor. Innkommende anrop tillater meg muligheten til å godta eller avvise fra konsollen. Siden det er en lov mot tekstmelding mens jeg kjører i staten Massachusetts, hjelper dette meg enormt siden jeg kan bruke telefonen i stedet.

Spiller musikken

Jeg så på de konsollbaserte musikkinnstillingene for min Bluetooth-koblede enhet og fant at de likner andre standardlydalternativer; valg av diskant og bass, for eksempel høyttalerorientering:

Så testet jeg forbindelsen ved å spille musikk via standard musikkspiller på Samsung.

Legg merke til at musikkappen lar deg organisere elementer etter sanger, spillelister, album, artister og år. Jeg valgte en passende sang, og den begynte å spille gjennom bilens høyttalere, med følgende skjermbilde vist på konsollen:

Nå hadde jeg håpet at konsollskjermen ville gi full tilgang til all musikken på smarttelefonen; muligheten til å velge og spille av elementer direkte fra berøringsgrensesnittet i stedet for å kontrollere det fra Samsung. Det er ikke tilfelle, dessverre. Mens jeg kan spille, ta en pause, spesifisere gjenta / tilfeldige sanger og bruke øverst til høyre for å bla gjennom sanger innenfor dette bestemte albumet / mappen / sjangeren (avhengig av hvordan jeg organiserte musikken min i det nest siste skjermdumpet), har jeg å velge musikken jeg vil høre via Samsung - selv om jeg kan velge album, spillelister og andre alternativer, så jeg ikke bare spiller musikk på sang-for-sang-basis. Med andre ord, konsollskjermen og kontrollene lar meg bare styre det gjeldende valget eller gruppen derav.

Dette var litt av en demper, siden jeg ikke ville fiske Samsung ut av kopphullet hver gang jeg ønsket å høre en annen mengde musikk. Imidlertid jobbet jeg rundt problemet med en Bracketron frontrute montert smarttelefonholder (jeg monterte den på midtkonsollen helt fint). Dette gir meg mer synlighet og kontroll over Samsung mens jeg bruker den til musikk eller kart - selv om jeg ikke får direkte tilgang til den mens jeg kjører med mindre jeg er stoppet eller noen andre er ved rattet.

De praktiske rattkontrollene lar meg enkelt veksle mellom radio / hjelpe- / Bluetooth-funksjonalitet som gjenspeiles på konsollskjermen (som du kan trykke på for å få tilgang til alternativet du ønsker):

Jeg fant noen få rare når jeg spilte musikk via telefonen:

Stemmekontroll måtte slås av siden sanger ofte ville slutte å spille halvveis gjennom. Det virket tydelig at Samsung tolket en slags bakgrunnsstøy som en "stop playing" -kommando, så jeg måtte deaktivere den - selv om jeg planlegger å gå tilbake til dette problemet for å se hvorfor. Stemmekontroll over telefonen ville være ideell siden jeg som sagt ikke anser det som trygt å sjonglere gjennom musikk mens du kjører.

Avspillings- / pauseknappene på konsollen fungerer ikke alltid, vanligvis hvis telefonskjermen er låst. Faktisk, hvis jeg prøver å fortsette å spille en sang på Samsung-en via konsollen, ser det ut til å prøve å gjøre det - tidstelleren begynner å øke - men ingenting skjer. Jeg må da bruke avspillingsfunksjonen på selve Samsung.

Hvis du slår av bilen midt i en sang, må du slå den på igjen. Noen ganger kobles den til telefonen på nytt (så lenge den har slått på Bluetooth) og start sangen fra begynnelsen. Sannsynligvis ikke en sære så mye at det faktum at lydsporet ikke kan plukke opp der det slapp.

Totalt sett er jeg ganske fornøyd med mulighetene mellom Android-en og bilen min. Jeg får nok røde lys som kjører rundt i byen (mer enn nok, faktisk) slik at jeg kan bytte album om nødvendig, eller jeg kan bruke spillelister med mye materiale for å holde meg underholdt. Det er andre tjenester jeg også kan bruke, for eksempel Pandora eller Spotify for å utvide den musikalske smaken min.

Kontrollene på rattet og konsollskjermen gjør det enkelt å navigere raskt rundt grensesnittet, og smarttelefonholderen setter min Samsung på midterste scene, så å si, og lar meg bruke Google Maps til å planlegge pendlingen eller raskt sjekke varsler. Hvis jeg mottar en tekstmelding eller annen varsling, blir den spilt av bilens høyttalere (som lyden som genereres av smarttelefonen), og med forhåndsvisningsfunksjonen for tekstmeldinger slått på, kan jeg raskt finne ut om jeg trenger å ringe noen tilbake eller trekke over for å kommunisere .

Selv som en teknisk fyr er det ganske utrolig å tro at hvert album jeg noen gang har eid (hvorav noen ble lugget opp til hybelrommet mitt i kasser) sitter på et micro-SD-kort på smarttelefonen. Nå er samlingen min av gamle dører, U2 og Cure-CD-er klar til å ta tak - noen som tar?

© Copyright 2020 | mobilegn.com