Slik installerer du et GUI for Linux-apper på Chromebooken din

Hvordan installere en GUI for Linux-apper på Chromebooken din Trenger du en GUI for installasjon av Linux-apper på Chromebooken din? Prøv GNOME-programvare.

Så du har endelig lagt til Linux-appstøtte på Chromebooken din og installerer med glede forskjellige Linux-apper. Som Linux-bruker er du mer enn glad for å åpne et terminalvindu og installere en app eller to. Som Chrome OS-bruker er du imidlertid ikke veldig fornøyd med å måtte gjøre dette fra kommandolinjen.

Hva gjør du?

Du legger til et praktisk GUI i miksen for å gjøre installasjonen av disse Linux-applikasjonene mye enklere. GUI det gjelder er GNOME-programvare, og jeg skal vise deg hvordan du får dette til.

VPN-brukspolicy (TechRepublic Premium)

Hva du trenger

  • En Chromebook med Linux-støtte lagt til (se Hvordan installere Linux-apper på Chromebooken din)
  • Et fungerende trådløst nettverk

Slik installerer du GNOME-programvare

Som du kanskje har forventet, er GNOME-programvaren programvare-appen fra skrivebordsmiljøet GNOME. Å installere GNOME-programvare betyr ikke at du også må installere GNOME-skrivebordet på Chromebooken din (selv om det vil være søtt). Imidlertid er det en rekke avhengigheter som er installert sammen med GNOME-programvare. Frykt ikke, for disse avhengighetene vil ikke ta for mye plass på Chromebooks interne lagringsplass.

For å installere GUI-appen, åpner du Linux-terminalprogrammet fra Chrome OS-menyen. Når terminalen er åpen, oppdaterer du apt med kommandoen:

 sudo apt-get oppdatering 

Etter at oppdateringen er fullført, installerer du GNOME-programvare med kommandoen:

 sudo apt-get install gnome-software gnome-packagekit -y 

Dette vil ta litt tid, siden det må installeres alle disse avhengighetene. Det er alt du trenger for installasjonen.

Etterbehandling

Når installasjonen er fullført, må du gjøre et par ting før GNOME-programvare vil kjøre. Den første tingen er å starte Chromebook på nytt. Hvis du ikke ser oppføringen RESTART TO UPDATE i varslene, kan du slå av Chromebooken og starte den igjen. Etter omstart, logg deg på igjen, åpne terminalvinduet og kjøre en oppgradering med kommandoen:

 sudo apt-get upgrade -y 

Når dette er fullført, kan du starte Chromebook på nytt. Når omstart er fullført, logger du på, åpner Chrome OS-menyen og søker etter programvare. Du bør se oppføringen med tittelen Programvare. Klikk den oppføringen for å åpne GNOME-programvare.

Når GNOME-programvaren åpnes, gi deg tid til å fylle ut, og til slutt blir du møtt av de forskjellige kategoriene programvare som skal installeres ( figur A ).

Figur A

GNOME Software is ready for you to install any type of software you could need on your Chromebook.

" data-credit="" rel="noopener noreferrer nofollow">

GNOME-programvaren er klar for deg å installere alle typer programvare du måtte trenge på Chromebooken din.

Og det er alt som er å installere en GUI for Linux-appbutikken på Chromebooken din. Ved å gjøre dette vil du kunne glede deg over et mer effektivt middel til å administrere disse Linux-appene på Chrome OS.

5G og Mobile Enterprise Nyhetsbrev

Mobilsikkerhet, fjernstøtte, 5G-nettverk og de nyeste telefonene, nettbrettene og appene er noen av temaene vi dekker. Leveres tirsdager og fredager

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | mobilegn.com