Hvordan håndtere varsler i iOS 12

Bilde: Cory Bohon / TechRepublic

Varsler er en integrert del av moderne operativsystemer, der apper ikke nødvendigvis alltid kjører i bakgrunnen for å oppdatere brukeren. Du kan abonnere på varsler og få rettidig informasjon, eller du kan velge å ikke se eller motta varsler.

I Apples iOS 12 er varslinger kraftigere og mindre irriterende enn noen gang. I tillegg er det lettere å administrere varsler; for eksempel kan du endre gruppering av varsler på en app etter appbasis, eller administrere varsler dynamisk, eller deaktivere varsler når du er på farten i en periode. Denne opplæringen dekker hvordan du bruker de nye varslingsfunksjonene i iOS 12.

Slik administrerer du varsler dynamisk i iOS 12

iOS 12 introduserer en ny funksjon som lar deg enkelt endre innstillingene for varslinger i sanntid når varselet kommer i stedet for å endre innstillingen manuelt i Innstillinger-appen. Denne funksjonen lar deg enkelt finjustere levering av varsler, stille varsler i en periode med mer.

Når en ny varsling kommer på enheten din, åpner du varslingssenteret ved å sveipe ned fra toppen av skjermen, og trykk deretter på og hold på en varsling. Du vil legge merke til en ny knapp som ser ut som ellipser - ved å trykke på denne knappen vil du få et nytt sett med alternativer for å administrere varsler fra appen som er ansvarlig for den varslingen ( figur A ).

Figur A

Du kan enkelt justere innstillingene for appvarsler ved å trykke på ellipseknappen når en varsling kommer.

Når du velger alternativet Lever stille, vil varslene fra den appen fremdeles komme på enheten din, men enheten vil ikke vibrere eller gi lyd når den kommer. Dette alternativet sikrer at varslene bare vises i varslingssenteret - de vil ikke vises på låseskjermen, i et banner eller legge til et merke til appikonet.

Hvis du velger Slå av, vil den be deg om å deaktivere varsler helt for appen - noe du tidligere måtte navigere dypt inn i Innstillinger-appen for å utføre, noe som gjør det lettere å deaktivere varsler for apper som misbruker systemet og sender irriterende varsler .

Hvis du velger Innstillinger-alternativet, kommer du til de appspesifikke innstillingene i Innstillinger-appen. I denne delen kan du finjustere hvordan varselet skal vises for den valgte appen.

iOS 12 for iPhone, iPad og iPod touch er ute, men bør du installere det? (ZDNet)

Hvordan endre visning av varsler i iOS 12

Nytt i iOS 12 er varsler som er gruppert etter appen de tilhører, noe som gir bedre organisering av varsler. Dette har lenge vært en funksjon på Android, men likevel er Apples implementering litt smartere.

Som standard grupperes varsler etter app og etter emne. I Apple News vil du for eksempel ha separate varslingsbunker for TechRepublic og The Washington Post, selv om de begge stammer fra den samme appen. Du kan endre denne funksjonaliteten slik at den er rent basert på app og ikke emne.

Når flere varsler vises i varslingssenteret, vil bare de nyeste dukke opp på toppen av et nytt stakkgrensesnitt ( figur B ). Hvis du trykker på den øverste varslingen på bunken, utvides bunken og lar deg se alle varslene for det aktuelle programmet. Å trykke på et varsel i den utvidede stabelvisningen vil koble seg til appen akkurat som tidligere iOS-versjoner.

Figur B

iOS 12 grupperer varsler slik at bare de nyeste vises på toppen av varslingsbunken.


Hvis du ikke liker denne nye stablede varslingsvisningen, gir Apple en måte å deaktivere den og gå tilbake til den gamle måten å se varsler på. Denne prosessen gjøres på en app for app-basis.

Følg disse trinnene for å endre hvordan en app viser varsler i varslingssenteret.

  1. Åpne Innstillinger-appen.
  2. Velg Varsler.
  3. Velg en app du vil endre varslingsinnstillingene for.
  4. Velg Varslingsgruppering ( figur C ).

Figur C

Endring av varslingsgrupperingsalternativet gjøres per app-basis og kan ikke endres globalt for alle apper.

Det er tre varslingsgruppealternativer tilgjengelige: Automatisk, etter app eller Av.

  • Av-alternativet vil som standard være iOS 11 og tidligere oppførsel ved å vise varsler i rekkefølgen de mottas og ikke stable dem.
  • Alternativet Automatisk vil gjøre den smarte grupperingen der den er gruppert etter app og deretter emne som eksemplet øverst i denne delen.
  • By-app-alternativet vil holde seg til å gruppere varslene for den appen i en enkelt stabel.

Prøv varsler i iOS 12

Disse endringene tilbyr et bredt utvalg av tilpasninger som vi ikke har sett i iOS-varsler før, og sikrer at varslinger er nyttige og kraftige i stedet for å bli ubrukelige og irriterende.

Apple Weekly Newsletter

Enten du trenger tips om iPhone og Mac eller oversikt over bedriftsspesifikke Apple-nyheter, har vi deg dekket. Leveres tirsdager

Registrer deg i dag

© Copyright 2020 | mobilegn.com