Slik administrerer du appene dine i iOS 13 og iPadOS 13

Bilde: iStock / Marko Misic

Med de nyeste versjonene av iOS og iPadOS er det forskjellige måter å administrere appene og ikonene på enheten din. For å flytte eller slette et ikon på startskjermen eller Dock, har du nå tilgang til en meny med forskjellige alternativer. Å oppdatere appene dine er også en annen prosess da du nå går gjennom kontoskjermen i App Store-appen. Gjennom den samme skjermen kan du se og administrere appkjøp og abonnement.

Apple iOS 13: Et jukseark (gratis PDF)

Først gjorde Apple en liten endring i måten du administrerer hjemmeskjermappene dine mellom iOS / iPadOS 13.1.3 og iOS / iPadOS 13.2. Disse trinnene gjelder hvis du kjører iOS 13.2 eller nyere på iPhone og iPadOS 13.2 eller nyere på iPad. Hvis du ennå ikke har oppdatert til den nyeste versjonen, navigerer du til Innstillinger på enheten din og klikker Programvareoppdatering. Du blir enten informert om at programvaren din er oppdatert, eller at den siste oppdateringen presenterer seg for nedlasting og installasjon ( figur A ).

Figur A

La oss si at det er en app du vil slette. Trykk ned på appen til du ser hurtigmenyen. Sammen med kommandoer som er spesifikke for den appen, presenterer menyen en kommando for å slette app. Trykk på det alternativet, og trykk deretter på Slett for å bekrefte. For å omgå menyen, trykk ned på appen til alle ikonene begynner å fusse. Trykk på X i øverste venstre hjørne av ikonet, og trykk deretter på Slett for å bekrefte ( figur B ).

Figur B

Hvis du vil flytte et ikon eller omorganisere ikonene på startskjermbildene, trykker du på hvilket som helst ikon til menyen dukker opp, og klikker deretter på alternativet for å redigere startskjermbildet. Ikonene begynner å fusse, slik at du kan flytte dem rundt på skjermen eller fra en skjerm til en annen. Du kan flytte ett ikon oppå et annet for å opprette en mappe, eller flytte et ikon til en eksisterende mappe. Når du er ferdig, klikker du på Ferdig i øverste høyre hjørne ( figur C ).

Figur C

Åpne App Store-appen for å se etter oppdateringer til appene dine. Trykk på profilbildet ditt i øverste høyre hjørne - bildet ditt kan allerede vise antall tilgjengelige oppdateringer. Sveip ned på kontoskjermen for å stille i kø de siste oppdateringene, og sveip deretter opp. Alternativet for Oppdater alle viser deg det siste antall tilgjengelige oppdateringer. Trykk på Oppdater alle-koblingen for å laste ned alle oppdateringene, eller trykk på Oppdater-knappen for en bestemt app for å begrense den til nettopp den ( figur D ).

Figur D

For å se alle appene du har kjøpt, trykker du på oppføringen for Innkjøpt øverst på kontoskjermen. Trykk på alternativet for Mine kjøp på neste skjermbilde. Skjermbildet Alle viser appene du har kjøpt for alle Apple-enhetene dine. Trykk på overskriften for Ikke på denne iPhone (eller iPad) for å se appene som er installert på andre enheter, men ikke på din nåværende. Når du er ferdig, går du tilbake til kontoskjermbildet ( figur E ).

Figur E

Fra kontoskjermbildet kan du se og administrere appabonnementene dine. Trykk på oppføringen for Abonnementer, og sveip nedover på skjermen. Den aktive delen viser gjeldende abonnement; delen Utløpt viser abonnementer som ikke lenger kjører. Trykk på et spesifikt abonnement du vil administrere. Avbryt abonnement stopper abonnementet, og forutsatt at det ikke er et prøveabonnement, avslutter tilgangen din til den appen ved neste faktureringssyklus. For å melde deg ut på et utløpt abonnement eller for å endre nivået på abonnementet for det som er aktivt, trykk på et av valgene i Alternativer-delen; vil dette alternativet tre i kraft. Når du er ferdig, klikker du på Ferdig ( figur F ).

Figur F

Apple Weekly Newsletter

Enten du trenger tips om iPhone og Mac eller oversikt over bedriftsspesifikke Apple-nyheter, har vi deg dekket. Leveres tirsdager

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | mobilegn.com