Hvordan smarttelefonbedriftsbrukere vil dra fordel av 4G

Smarttelefoner har blitt holdt tilbake til en viss grad av begrensningene i mobilnettverket. Gjeldende 3G-systemer, selv om de er mye raskere enn de gamle 2G-standardene, er fremdeles treg i sammenligning med til og med relativt rimelige bredbåndsalternativer som kabel, og henger langt etter fiberoptiske teknologier som Verizons FiOS. Ved å teste hastighetene til de fire store amerikanske trådløse bærers 3G-implementeringer tidligere i år, oppdaget PC World at gjennomsnittlig nedlastingshastighet varierte fra 795 kbps til 1, 4 mbps, med opplastingshastigheter fra 311 kbps til 773 kbbs. FiOS derimot gir nedlastingshastigheter på opptil 50 Mbps ved opplasting av 20 Mbps. Kabel Internett-tjenester kan ofte tilby 5 til 10 Mbps eller mer.

Flere og flere mennesker er vant til disse høyhastighetsforbindelsene, og når de begynner å bruke smarttelefoner, er forventningene deres høye. De vil ikke sitte og vente på at websider skal gjengis eller takle en tøff video. Og når de bruker smarttelefonene sine for virksomhet, er det enda mer kritisk at de er i stand til å utføre oppgavene sine på en riktig måte. Den gode nyheten er at hjelpen er her (i tilfelle noen transportører) eller på vei i form av 4G, den fjerde generasjonen trådløs trådløs teknologi. (Jeg skrev nylig om hva 4G er i det ukentlige Win7News nyhetsbrevet.)

4G-potensialet

Ikke alle 4G-teknologier er skapt like, og faktisk er det litt uenighet i bransjen om hva som utgjør 4G. International Telecommunications Union (ITU) spesifiserer datahastigheter opptil 1 gbps for 4G, men teknologiene som for øyeblikket er merket 4G av amerikanske transportører oppfyller ikke den høye standarden. WiMAX- og HSPA + -teknologiene som er markedsført som 4G av henholdsvis Sprint og T-Mobile, har vist i virkelige tester å tilby hastigheter fra 4 til 5, 5 Mbps ned og 500 kbps til rundt 1, 2 Mbps opp.

Verizon og AT&T jobber fortsatt med å rulle ut sine 4G-nettverk, som begge vil være basert på Long Term Evolution (LTE) -teknologi. LTE er teknisk sett en "pre-4G" -teknologi, men dens etterfølger, LTE Advanced (som er bakoverkompatibel med LTE), vil tilby ekte 4G-hastigheter. Når begge transportører flytter til LTE, vil dette eliminere det store skillet som har eksistert i amerikansk trådløs kommunikasjon der det var to konkurrerende og inkompatible teknologier: GSM (AT&T og T-Mobile) og CDMA (Verizon og Sprint). Telefoner og andre enheter laget for en av disse kunne ikke brukes sammen med den andre, og derfor måtte maskinvareleverandørene lage to veldig forskjellige versjoner av hver enhet hvis de ønsket at disse enhetene skulle fungere på både GSM- og CDMA-nettverk.

I tillegg til å bringe de to øverste transportørene på linje med hverandre (og med det meste av resten av verden) i en standard, tilbyr LTE (til og med de første utgivelsene) raske datahastigheter som sammenligner gunstig med WiMAX og HSPA + nettverkene som allerede er i bruk. Verizon LTE-nettverket, som ble lansert 5. desember 2010 i 38 store storbyområder, demonstrerte hastigheter på 20 Mbps i en pressedemonstrasjon før lansering som jeg deltok i forrige uke, selv om selskapet er konservativt og estimerer at nedlastingshastighetene på " fullastet "nettverk vil være rundt 5 til 12 Mbps, med 2 til 5 Mbps opplastinger.

Hastighet er ikke den eneste fordelen med LTE-teknologien. Fordi det opererer i 700 MHz-spekteret, vil signalet også lettere trenge inn i bygninger, noe som reduserer eller eliminerer problemet med å miste signalstyrken når du er inne i visse strukturer. Latency (som refererer til hvor lang tid det tar for en datapakke å reise fra et punkt til et annet) er også lavere i forhold til 3G-teknologier. Høy latenstid kan eliminere noen eller alle fordelene med en høy båndbreddeforbindelse for sanntidskommunikasjon. Verizon bemerker at latenstiden i LTE-nettverket er omtrent en fjerdedel av latenstiden på 3G-nettverket, og går fra omtrent 200 millisekunder på 3G-nettverket til mindre enn 50 på 4G. Takket være raskere gjennomstrømning og lavere ventetid vil strømforbruket på smarttelefonen bli redusert, noe som gir deg mindre batterilading.

Hvordan vil bedrifter dra nytte av 4G?

De betydelig raskere datahastighetene på 4G vil forbedre smarttelefonbrukerens opplevelse for alle applikasjonene som vi kjører på telefonene våre i dag, spesielt de som trenger høy båndbredde. Videokonferanser vil bli mer behagelig og mer sanntid, og også strømming av live lyd og video, uten forsinkelser for buffering eller sporadiske hikke som vi ser i dag.

Vi kan også forvente at det dukker opp helt nye applikasjoner som ikke var mulig eller ikke fungerte bra med de tregere nettverkene. For eksempel er det å bruke Remote Desktop Protocol (RDP) for å koble seg til kontor-PC-en fra en smarttelefon eller et nettbrett ofte en utilfredsstillende opplevelse på grunn av den lave nettverksbåndbredden. Det bør forbedre betraktelig i de raskere 4G-nettverk. Et annet eksempel er innebygde kommunikasjonsteknologier i biler og kollektivvogner, kiosker og forretningsmiljøer.

I tillegg forbedrer Verizon (og antagelig andre transportører) sikkerheten i 4G-nettverket for å gi funksjoner som sterk gjensidig autentisering, integritetsbeskyttelse og valgfri datakryptering på flere nivåer. Sikkerhet er spesielt viktig for forretningsbrukere som kan sende konfidensiell klientinformasjon eller sensitiv forretningsinformasjon over nettverket.

For de forretningsbrukere som har brukt Verizons CDMA-nettverk, vil flyttingen til LTE gjøre det mye enklere å reise utenfor USA og fortsatt kunne bruke den samme smarttelefonen. Når LTE er distribuert globalt, forventes roaming å være en sømløs og mye enklere opplevelse (selv om vi også kan forvente at den vil fortsette å være en dyr opplevelse).

Sammendrag

Når 4G-dekning blir utbredt, vil dette muliggjøre ekte "hypermobilitet", der arbeidstakere ikke lenger er bundet til et skrivebord eller et annet fysisk sted. Ansatte med smarttelefoner vil kunne gjøre jobben sin uansett hvor de er - hjemme, i felt eller på vei. Å overføre store datamengder mellom bedriftsservere og eksterne sluttbrukere vil ikke lenger være en uutholdelig øvelse. Ved å knytte bærbare datamaskiner til 4G-tilkoblinger til smarttelefonen deres eller til mobile hotspot-enheter, eller ved å bruke bærbare datamaskiner som har 4G-brikker innebygd, vil arbeidstakere kunne være like produktive når de er ute av kontoret som når de er inne den.

Beslektede TechRepublic ressurser

  • 4G-nettverk: Kjenn på det grunnleggende før du hopper på båndtvangen
  • HTC EVO 4G-anmeldelse: Alt du trenger å vite
  • Apper for videosamtaler for HTC EVO 4G
  • Samsung Epic 4G-anmeldelse: Alt du trenger å vite

Del media fra Windows Media Player på Windows 7 til Epic 4G-telefonen

© Copyright 2020 | mobilegn.com