Hvordan AT&T og T-Mobile tryllet frem 4G-nett ut i luften

Den største overraskelsen på årets Consumer Electronics Show var hvordan AT&T og T-Mobile viste frem sine 4G-nettverk. Hvis det høres forvirrende ut for deg fordi du ikke visste at noen av dem var i 4G-spillet, så hadde du den samme reaksjonen som jeg gjorde. I motsetning til Sprint / Clearwire (med WiMAX) og Verizon (med LTE), har verken AT&T eller T-Mobile bygget ut 4G-nettverk i USA. Så hvordan fikk de 4G-nettverk til å se ut i luften? Vel, det korte svaret er at de ikke gjorde det.

Det AT&T og T-Mobile gjorde, var å merke deres forbedrede 3G-nettverk (noen ganger kalt 3.5G) på nytt ved ganske enkelt å døpe dem om til 4G-nettverk. Voila! Med andre ord er dette mest en markedsføringsplo.

For å være rettferdig har imidlertid både T-Mobile og AT&T gjort legitime oppgraderinger til 3G-nettverkene deres som faktisk nærmer seg 4G-hastigheter - i det minste de samme typene 4G-hastigheter som Sprint / Clearwire ser på WiMAX-nettverket. Verizons LTE har enda høyere hastigheter.

Problemet er at de forbedrede 3G-nettverkene til både T-Mobile og AT&T er basert på GSM-teknologi, slik at de fremdeles er talenettverk som i hovedsak er utstyrt for å håndtere data. På den annen side er WiMAX og LTE begge IP-baserte nettverk som bruker OFDM-teknologi og er designet for å håndtere datatrafikk. Det er det som gjør dem til "4G" eller neste generasjons nettverk, enda mer enn de rå båndbreddetallene. Dette vises når du ser på latensen til disse nettverkene, som vanligvis er 50-100ms (millisekunder) kontra 200-500ms for de forbedrede 3G-nettverkene.

Likevel slapp International Telecommunications Union (ITU) nylig standardene for å gi rom for LTE, WiMAX og HSPA + under alle merkelappene til 4G. Av de grunnene som er nevnt ovenfor, er jeg enig med at LTE og WiMAX får 4G-etiketten, men ikke HSPA +.

Basert på hva vi lærte på CES, er her planene som T-Mobile og AT&T skisserte for deres neste generasjons nettverk.

T-Mobile sin 4G-tilnærming

T-Mobile snakket om et veldig stort spill på CES og sa at det "leverte den raskeste trådløse dataytelsen i de 100 amerikanske markedene i løpet av andre halvår 2010" basert på en Nielsen-studie (gjort før Verizon rullet ut LTE-nettverket). Imidlertid viste PC Magazines 2010-rapport om de raskeste mobilnettverk T-Mobile gjennomgående etterfølgende AT&T og Sprints WiMAX-nettverk i gjennomsnittlige hastigheter (og denne studien ble gjort før Verizon zoomet foran dem alle med LTE i desember 2010). Med andre ord er T-Mobile faktisk fjerde blant de fire store i USA når det gjelder maksimale nettverkshastigheter.

T-Mobils "4G" er basert på en 3G-standard kalt HSPA + som T-Mobile har distribuert i omtrent de 100 største metroområdene i USA. På CES sa selskapet at det planlegger å doble nettverkshastighetene sine i 25 amerikanske metroområder som dekker 140 millioner amerikanere innen midten av 2011. T-Mobile hevder at de høyeste nedlastingshastighetene i disse områdene vil være 42 Mbps, men det er teoretiske hastigheter. Verizons LTE er i stand til teoretiske topphastigheter på opptil 100 Mbps, men i den virkelige verden er de øvre grensene 10-20 Mbps. Jeg vil bli imponert hvis T-Mobils HSPA + kan komme opp til 5-8 Mbps i den virkelige verden.

For å gjøre vondt verre, er T-Mobile i ferd med å starte en annonsekampanje som sier at den har "Amerikas største 4G-nettverk." Det er en misvisende påstand som jeg håper ikke vil lure for mange mennesker.

AT & Ts 4G-tilnærming

Mens T-Mobile faktisk hadde fusket 4G-historien sin i flere måneder frem til CES (og før ITUs 4G-standarder endret seg), avslørte AT&T sitt re-branded "4G" -nettverk på utstillingen. Og ærlig talt, AT&T hadde faktisk en bedre historie å fortelle enn T-Mobile. Selskapet har allerede lansert HSPA + til nesten 100% av det amerikanske nettverket, og det har noen reelle hastighetsnumre å vise for det. AT&T 3G-nettverket er i stand til nedlastinger på 4-5 Mbps og 1, 5 Mbps opplastinger, som konkurrerer med WiMAX-hastigheter, selv om det fremdeles har mye høyere latenstid enn både WiMAX og LTE.

I likhet med T-Mobile merker AT&T nå 3G HSPA + -nettverket som "4G", men nettverket har faktisk mer 4G-lignende egenskaper å skryte av. Til forskjell fra T-Mobile har AT&T planer om å oppgradere nettverket til LTE. På CES sa AT&T at de planlegger å starte sin LTE-utrullering i midten av 2011 og har nesten hele nettverket oppgradert til LTE innen utgangen av 2013 (i samme tidsperiode har Verizon planer om å få LTE-utrullingen ferdig). Men det er viktig å huske at Verizon eier mer 700 MHz-spekter enn AT&T for LTE, noe som gjør at den kan bygge et mer utbredt og mer robust nettverk. AT&T kunne ta igjen ved å kjøpe ytterligere spekter, som det gjorde i fjor da den kjøpte Qualcomms del på 700 MHz.

AT&T ser mer sannsynlig ut enn T-Mobile til å utfordre Verizons 4G-dominans, men det må fremdeles bevise at det effektivt kan bygge trådløse nettverk for å håndtere moderne datalaster. Dets omdømme har blitt sterkt plaget av sin evige manglende evne til å takle belastningen som nettverket har satt av millioner av iPhone-brukere. Til tross for HSPA + -oppgraderingen i 2010, brakte alle iPhonene på CES i forrige uke Las Vegas AT&T-nettverk på kne igjen. Det gir ikke mye tillit til at AT&T er klare til å bli et 4G kraftverk.

© Copyright 2020 | mobilegn.com