Hvordan bruke Googles Gboard-tastatur på iOS- eller Android-enheter

Gboard

Bilde: ZDNet

De innebygde tastaturene for iOS og Android gir alle de grunnleggende funksjonene for å skrive tekst, men hvis du vil ha tilgang til mer avanserte alternativer, bør du prøve Googles Gboard-tastatur. Gboard er tilgjengelig for iPhones, iPads og Android-enheter, og lar deg legge til tekst etter tale, ved håndskrift eller ved å skyve fingeren fra en bokstav til en annen. Med Gboard kan du også finne og legge til emoji, GIF og resultater fra Google-søk. Og Gboard kan oversette tekst til et annet språk mens du skriver - i det minste på Android.

Mer om mobilitet

  • Hvorfor Android vil ha et bannerår i 2020
  • 10 mobilitetsprognoser for 2020: AI, 5G, sammenleggbare telefoner med mer
  • Lær et språk før neste tur med disse appene
  • Bilder: De 10 beste alternativene til Apple Watch

Oppsettet for Gboard skiller seg mellom Android og iOS. De grunnleggende tastaturfunksjonene fungerer på samme måte på begge plattformene, men Android-versjonen er mer robust og tilbyr flere funksjoner. På noen Android-enheter, for eksempel en Pixel-telefon, er Gboard allerede installert og satt som standard; på andre Android-enheter må du laste ned og installere Gboard selv. Last ned Gboard for Android fra Google Play og til din iPhone eller iPad fra App Store.

Forutsatt at Gboard ikke allerede er angitt som standard, åpner du appen. Trykk på Aktiver i Innstillinger på Android eller Komme i gang på iOS. På Android, slå på bryteren for Gboard. På iOS trykker du på tastaturalternativet for Gboard i Innstillinger og slår det på. Som standard får Android-versjonen tilgang til visse data du skriver, for eksempel søkeord, for å gi resultater eller tilby personlige forslag. På iOS må du spesifikt aktivere full tilgang for å la søkeresultatene dine bli sendt til Google. På iOS trykker du på lenken for Om tredjeparts tastaturer og personvern for å lære om Gboards datainnsamling. Personvern er alltid en bekymring, men hvis du vil bruke Gboard til det fulle, må du gi full tilgang.

På Android, trykk på knappen for å velge Input Method og velg Gboard. På iOS kan du avslutte Innstillinger og åpne Gboard-appen. Du kan bli bedt om tillatelse for Gboard til å få tilgang til kontaktene dine - du kan bruke tastaturet uten denne tilgangen, men hvis du vil se forslag til navn på kontakter, tillater du denne tilgangen. På Android og iOS blir du så ført til Gboard Settings-skjermen der du kan finpusse forskjellige alternativer. Du kan gå gjennom og finjustere disse alternativene, men jeg foreslår at du prøver Gboard på dette punktet - du kan alltid gå tilbake til skjermbildet Innstillinger en annen gang for å justere bestemte elementer.

Åpne en app der du skriver tekst, for eksempel e-post eller meldinger. På Android er Gboard automatisk ansvarlig. På iOS, hold nede klodeikonet og bytt til Gboard. Mens du skriver tilbyr Gboard forslag for å fullføre det nåværende ordet, men det er andre måter å legge inn tekst på. Sveip fingeren fra en tast til den neste for å stave ord. Når du glir fingeren, kobles en blå linje fra det ene tegnet til det neste. For å legge inn tekst med stemme på Android, trykk på mikrofonikonet. På iOS holder du mellomromstasten for å aktivere en annen skjerm. Snakk tekst og tegn ( figur A ).

Figur A

Deretter kan du søke etter forskjellige typer innhold og sette inn resultatene i teksten. Trykk på Google-ikonet. Skriv inn ordet eller begrepet du vil søke etter. Google viser kort for resulterende nettsider. Trykk på et spesifikt resultat for å legge til lenken til teksten din ( figur B ).

Figur B

Trykk på GIF-ikonet for å finne animerte GIF-er for søkeordet ditt. På iOS trykker du på Bildeikonet for å se etter bilder relatert til søkeordet ditt. Du kan også søke etter spesifikke elementer. Hvis du for eksempel søker i ordet restauranter, viser Google navnene på lokale restauranter. Trykk på ABC-ikonet for å gå tilbake til tastaturet. Trykk på Google-ikonet igjen. På iOS kan du søke etter innhold på YouTube, Maps og kontaktene dine. På Android trykker du på det første ikonet for å søke etter klistremerker og det andre ikonet for å søke etter animerte GIF-er. Trykk på en GIF for å sette den inn ( figur C ).

Figur C

Android-versjonen av Gboard kan også fungere som en oversetter. Trykk på Google-ikonet og velg det tredje ikonet for Google Translate. Angi kildespråk og målspråk. Skriv inn teksten din, og de oversatte ordene vises mens du skriver ( figur D ).

Figur D

Du kan enkelt flytte markøren og velge tekst i Android-versjonen. Trykk på Google-ikonet og velg det femte ikonet. For å flytte markøren, trykk på en av piltastene. For å velge tekst, trykk på Velg-knappen og trykk deretter på en av piltastene. Etter at du har valgt tekst, klikker du på Klipp ut eller Kopier, og trykk deretter på Lim inn for å flytte den til et annet sted ( figur E ).

Figur E

Hvis du vil justere noen av innstillingene, trykker du på Gboard-ikonet. Du kan nå justere visse preferanser, tastaturets visuelle tema, tekstkorreksjon, glideskriving, stemmetype, ordboken og søkealternativene.

5G og Mobile Enterprise Nyhetsbrev

Mobilsikkerhet, fjernstøtte, 5G-nettverk og de nyeste telefonene, nettbrettene og appene er noen av temaene vi dekker. Leveres tirsdager og fredager

Registrer deg i dag

© Copyright 2020 | mobilegn.com