Slik bruker du det nye Firefox Private Network

Hvordan bruke det nye Firefox Private Network Trenger du å skjule din plassering og kryptere Firefox-nettleserdataene dine? Du trenger ikke se lenger enn det nye Firefox Private Network-tillegget.

Når du er på farten og bruker et gratis, usikkert nettverk med den bærbare datamaskinen, er det siste du vil gjøre å overføre sensitive data eller din beliggenhet. Men det er tider når nødvendigheten tilsier at du gjør det. Når den tid kommer, hva gjør du? Sjansen er stor for at du bruker en form for VPN. Sånn er det, hvorfor ikke prøve det nye Firefox Private Network (FPN)?

Hva er Firefox Private Network? Det er en enkel å bruke Firefox-tillegg som krypterer surfingen din, og forhindrer avlytting av å spionere på nettleservirksomheten din. Dette verktøyet vil også begrense hva annonsører kan vite om deg. Tjenestens funksjoner:

  • Tilkoblingsruting og kryptering via en Cloudflare proxy-server
  • Kan brukes på hvilken som helst stasjonær eller bærbar PC som kjører Firefox
  • Gratis (for en begrenset periode - mens den er i beta)
  • Brukervennlighet

Som nevnt er Firefox Private Network for øyeblikket i beta - og det er derfor det er gratis. Når den kommer ut av beta, vil det være en tilknyttet pris (prisstrukturen har ennå ikke blitt utgitt).

Hvis dette har vekket din interesse, la oss installere den og se hvor enkelt det er å bruke.

VPN-brukspolicy (TechRepublic Premium)

Hva du trenger

Det eneste du trenger å bruke FPN er en fungerende forekomst av Firefox og en Firefox-konto. Forsikre deg om at du bruker en oppdatert versjon av nettleseren slik at du får den beste opplevelsen fra starten av.

Hvordan installere Firefox Private Network-tillegget

Det er ganske enkelt å installere FPN-tillegget. bare følg disse trinnene:

  1. Åpne Firefox.
  2. Pek den til Add-on installer-koblingen som er funnet på siden private-network.firefox.com.
  3. Når du blir bedt om det, klikker du på Legg til.
  4. Klikk Okay, Got It når du blir bedt om det.

Det er det. Tillegget er nå installert. Du bør se et nytt ikon på oppgavelinjen din, som indikerer at Firefox private nettverk er inaktivt ( figur A ).

Figur A

Hvordan starte Firefox Private Network

Å starte FPN er en ganske enkel oppgave. Klikk på FPN-ikonet, og klikk deretter på pålogging ( figur B ).

Figur B

The Firefox Private Network Sign In button.

" data-credit="" rel="noopener noreferrer nofollow">

Innloggingsknappen for Firefox private nettverk.

Hvis du allerede er logget inn på Firefox-synkroniseringskontoen din, vil dette ta deg til et vindu som krever at du klikker Logg på med den kontoen (ellers blir du bedt om å enten logge på kontoen din eller opprette en ny konto).

Når du har logget deg på, skal du se ikonet endres for å indikere at Firefox private nettverk er aktivert ( figur C ).

Figur C

The FPN is now on.

" data-credit="" rel="noopener noreferrer nofollow">

FPN er nå på.

På dette tidspunktet er forbindelsen din sikker, og plasseringen din er skjult for nettsteder som kan prøve å bruke denne informasjonen til å spore deg.

Etter å ha brukt Firefox Private Network, merket jeg ikke engang den minste nedgangen i sidegjengivelse. Så for alle som er bekymret for at produktiviteten kan ta en hit, må du ikke bekymre deg. Det er heller ingen konfigurasjonsalternativer for FPN, så det er ganske mye en aktivere / deaktivere affære.

Forbehold

Svært lite kan unnslippe de kraftige clutchene i forbeholdet. Med Firefox Private Network er det en ting å huske på: Dette fungerer bare med trafikk som kommer til og fra nettleseren din. Med andre ord, hvis du bruker andre verktøy (for eksempel e-post, FTP, etc.), vil de ikke dra nytte av FPN. For å maskere trafikk fra andre verktøy, må du ansette en mer tradisjonell VPN-klient.

Det andre forbeholdet er at dette VPN-tillegget (foreløpig) bare er tilgjengelig for brukere i USA. Det er uklart om funksjonen vil være tilgjengelig for andre land.

Selv for disse advarslene, for de som gjør alt av mobilarbeid fra en nettleser (og Firefox er din valgte nettleser), er Firefox Private Network kanskje bare verktøyet for deg.

5G og Mobile Enterprise Nyhetsbrev

Mobilsikkerhet, fjernstøtte, 5G-nettverk og de nyeste telefonene, nettbrettene og appene er noen av temaene vi dekker. Leveres tirsdager og fredager

Registrer deg i dag

© Copyright 2020 | mobilegn.com