Huawei registrerer Harmony-varemerke i Europa for "Plan B" OS

Huawies "Plan B" -telefon OS: Hva det trengs for å lykkes Komponentprodusenter over hele verden kutter Huawei etter en utøvende ordre signert av president Trump. Som et resultat kan Huaweis beredskapsplan se dagens lys.

Beleaguered produsent av mobiltelefon og teleutstyr Huawei sendte inn en søknad om varemerke navnet "Harmony" til Den europeiske unions kontor for åndsverk (EUIPO) 12. juli, beskrevet i innleveringen som et "nedlastbare operativsystemprogrammer; mobile operativsystemer, " som først rapportert av Duch-publikasjonen LetsGoDigital.

Harmony er det tilsynelatende engelske navnet på selskapets Android-alternativ - hittil kjent som HongMeng - som Huawei rolig har utviklet siden 2012 som en beredskap for "worst-case scenarier." Tidligere ble det lagt inn et varemerke for "Ark OS", som kan være en annen kandidat. Det er uklart om den ene eller den andre er beregnet på PC-er, eller om Harmony vil være brukbar på både datamaskiner og telefoner.

Andre rapporter indikerer at Huaweis Android-alternativ kan være basert på Sailfish OS, gjennom en lisensavtale med Rostelecom, distributører av det russiske derivatet av Sailfish OS.

Lansering av en karriere innen cybersecurity: En innsideveiledning (gratis PDF)

Huawis nåværende problemløp startet 16. april, etter president Trumps utøvende ordre om å begrense amerikanske mobilnettoperatører fra å bruke teknologi fra "utenlandske motstandere" som anses å utgjøre "uakseptabel risiko" for nasjonal sikkerhet, noe som fikk handelsdepartementet til å legge selskapet til til en svarteliste som forhindrer amerikanske selskaper fra å samarbeide med det og dets tilknyttede selskaper.

På grunn av denne svartelisten har selskaper - inkludert Google - sluttet å samarbeide med Huawei, og hindret verdens tredje største smarttelefonprodusent fra å sende Google Play Services (de proprietære delene av Android som ikke er utgitt som åpen kildekode-programvare) ikke levert som en del av den åpne- kildeversjon av Android. Selv om dette ikke har sterk innvirkning på Huawei i Kina, ettersom Google Play Services ikke tilbys der på grunn av en strid med den kinesiske regjeringen, kompliserer tillit til Android-apper distribuert utenfor Kina på APIer levert av Play Services kompliserte Huawies allerede sammensatte forsøk på å selge telefoner globalt .

Huawei (og ZTE) har vært under intens gransking siden 2012, etter utgivelsen av en House Intelligence Committee-rapport som konkluderer med at "risikoen forbundet med Huaweis og ZTEs levering av utstyr til amerikansk kritisk infrastruktur kan undergrave kjernens amerikanske nasjonale sikkerhetsinteresser, " anklager paret for å være medskyldige til kinesiske regjerings spionasje-aktiviteter. Denne påstanden ble gjentatt i 2013 av tidligere NSA-sjef general Michael Hayden, som den gang var styremedlem i Motorola Solutions, en konkurrent som betalte et oppgjør til Huawei i en IP-tvist.

I april 2019 henger Bloombergs rapport om en "røykepistol" av slike aktiviteter, på et utsatt Telnet-grensesnitt som ble oppdaget av en tredjepartsentreprenør ansatt av Vodafone Italia, selv om denne sårbarheten har en påfallende likhet med sårbarheter i Cisco og D- Koble rutere.

Hvis du vil ha mer informasjon, kan du sjekke "Huawei's" plan B "smarttelefon OS: Hva den trenger for å lykkes" og "FedEx saksøke Department of Commerce over byrden med å håndheve Huawei svartelisting" på TechRepublic.

Tekniske nyheter du kan bruke nyhetsbrev

Vi leverer de nyeste teknologiske nyhetshistoriene om selskapene, menneskene og produktene som revolusjonerer planeten. Leveres daglig

Registrer deg i dag

© Copyright 2020 | mobilegn.com