IBM MobileFirst kombinerer mobilteknologi og strategi

IBM lanserte nylig IBM MobileFirst, et blandet tilbud av produkter, tjenester og strategirådgivning som er fokusert på å hjelpe bedrifter med å gjøre flytting til bedriftsmobilitet. Nylig hadde jeg en sjanse til å snakke med Michael Gilfix, direktør for Enterprise Mobile for IBM, om det nye MobileFirst-initiativet.

Gilfix forklarte at IBM er spent på sitt MobileFirst-initiativ fordi mobilitet har blitt den primære tilgangsmekanismen for ansatte og kunder til å samhandle med virksomheter. Det er også viktig å merke seg at IBM MobileFirst er agnostisk for mobile enheter. Dette bør åpne dem for det bredeste spekteret av kunder og gjøre dem til en egen leverandør av Bring Your Own Device (BYOD) for noen virksomheter.

IBM MobileFirst kan være nøkkelen for noen bedrifter til å legge ned en bedriftsmobilitetsstrategi og infrastruktur, eller bare gjøre overgangen til BYOD for sine ansatte.

IBM MobileFirst-elementer

IBM MobileFirst-initiativet inkluderer følgende tilbud:

  • IBM MobileFirst Strategy & Design Services, inkludert IBM Interactive (IBMs eget interaktive byrå), mobil infrastruktur strategi og planlegging, og en mobil strategi akselerator
  • IBM MobileFirst Platform, et utvalg av IBM-infrastrukturer for bedriften, inkludert IBM Mobile Foundation (IBM Worklight - Enhanced og IBM WebSphere Cast Iron), IBM MessageSight og andre IBMs test- og designverktøy
  • IBM MobileFirst Management, inkludert endepunktstyring, serviceforsikring og kostnadsstyring for telekommunikasjon
  • IBM MobileFirst Security, inkludert appskanning, tilgangsadministrasjon og en VPN
  • IBM MobileFirst Analytics, som dekker mobile og digitale analyseverktøy
  • IBM MobileFirst Development & Integration Services, inkludert utvikling, integrasjon og applikasjonsadministrasjon for enterprise mobile teknologier

Gilfix forklarte også hvordan IBM MobileFirst, "Det driver en annen tankeprosess for hvordan disse interaksjonene kan bli, og til syvende og sist hva som blir folk opphisset i den nye forretningsmodellen eller måten å tenke annerledes på å involvere brukere i disse samhandlingene, i de forskjellige forretningsprosessene. med virksomheten. Så MobileFirst-konseptet tenker annerledes, eller tenker mobil først om de forretningsinteraksjonene - og på sin side hjelper bedrifter med å endre hvordan de samhandler med sluttbrukerne sine. "

Fra et programvaresynspunkt sa Gilfix: "Vi ønsker å gi dem (virksomheter) teknologiene de trenger for å være den digitale plattformen som skal gjøre det mulig å formulere disse nye sett med forretningsprosesser for dem." Gilfix brøt det ut, "Slik de kan bygge applikasjoner og levere dem til kunder. Måten de kan teste applikasjonene slik at de er av høyeste kvalitet. Vi gir dem en analyseplattform slik at de kan forstå hva brukerne gjør, hva de ansatte gjør, og finne ut hvordan de kan optimalisere den kanalen. Vi gir dem sikkerhetsteknologier, i tilfelle av ting som BYOD eller denne nye mobilkanalen, spesielt fordi informasjon blir så mye mer bærbar, vi ønsker å gi dem tilbake noe av den kontrollen, slik at de kan kontrollere bedriftsfordelene. "

Gilfix forklarte videre: "Vi ønsker å gi IT-organisasjonen de operative verktøyene de trenger for å ha ombord og administrere disse nye enhetene. Så alle disse tingene tilsvarer det som virkelig er den moderne digitale plattformen som disse virksomhetene trenger for å drifte."

Med MobileFirst leverer IBM det som normalt krever et selskap for å skaffe flere leverandører for separate konsulent-, servicenivå- og forretningsavtaler. IBM er i ferd med å bli en sentralisert kilde for end-to-end mobilteknologier, infrastruktur og strategier, og de tilbyr en praktisk kilde til mobilkompetanse for sine nåværende kunder.

IBM MobileFirst og BYOD

Et område der IBM MobileFirst er nødt til å oppnå trekkraft er BYOD, fordi initiativet virkelig er tverrplattform og ikke knyttet til noen form for IBM-mobile enhetspartnere.

Gilfix fikk kjernen i hvordan BYOD passer inn i MobileFirst, "Fra et bedriftsperspektiv må et vellykket BYOD-program tjene de ansatte uansett hvor de er. Krigen om hvem som kontrollerer den mobile muligheten fortsetter. Foretaket sier" Hei, lytt det er flott. Men dette handler om produktivitet for mine ansatte. Hvor vi kan tilføre verdi til den organisasjonen er å hjelpe dem med å tjene alle slags enheter på en kostnadseffektiv måte, og som lar deres ansatte velge mellom sine spesifikke enheter og fjerne hindringene og friksjon for at de skal være om bord og produktive. "

Å gå til IBM MobileFirst for BYOD-strategi og infrastruktur betyr:

  • Sentralisert styring på tvers av alle enhetsklasser
  • Programmer som deler kode på alle enheter
  • Testing på tvers av alle plattformer uten å måtte omskrive kode
  • Analytics på tvers av alle klasser for mobile enheter

Mer oppstart og etablerte selskaper hopper på BYOD-båndet, og med IBMs omdømme og MobileFirst-strategi kan de lett havne på toppen av BYOD-trenden mens andre blekner og etterlater seg messeshag eller en ubesvart PR-tonehøyde.

Siste tanker

IBM kan komme til å møte en utfordring når de prøver å kommunisere sin ekspertise innen de stadig skiftende områdene for utvikling av apper for mobilapper, mobilsikkerhet, BYOD og andre bedriftsmobilitetsproblemer som holder selskapets CIOs oppe om natten. Dette er fordi IBM MobileFirst bringer interaktiv strategi og noen få andre konsulent / strategi-elementer i høysetet som IBM ikke er kjent for i noen markeder.

IBM MobileFirst viser en "mobilisering" av den tradisjonelle tilnærmingen til IBMs produkter og tjenester som er så godt kjent i mange markeder og bransjer. Tiden er inne for å forene strategi, utvikling og infrastruktur for best mulig å betjene bedrifter uten egen mobilkompetanse, spesielt for SMB som ønsker å bli mobil. Hva er tankene dine om IBM MobileFirst? Del din mening i diskusjonstråden nedenfor,

© Copyright 2020 | mobilegn.com