Ice Cream Sandwich kan være Android's billett til suksess

Google kunngjorde nylig en "enhetlig" versjon av sitt mobile operativsystem, kodenavnet "Ice Cream Sandwich." Du kan bli unnskyldt for å bli samtidig forvirret og sulten mens du leste om Googles mobile OS-reise, der hver iterasjon er oppkalt etter en dessert, i alfabetisk rekkefølge. Den forrige utgivelsen, Android Honeycomb, var interessant på den måten at den bare var designet for nettbrett, noe som skapte litt av en splittelse i Android-universet. Ice Cream Sandwich bringer alle mobile enheter tilbake i sukkerstoppet brett, slik at det samme operativsystemet kan kjøres på din Android-telefon eller nettbrett.

Android er tilgjengelig for en rekke produsenter, og selv innen telefon- og nettbrettkategoriene er det flere forskjellige formfaktorer - fra telefoner med 3-tommers skjerm, til 5, 7, 8 og 10-tommers nettbrett. Ice Cream Sandwich sikter å kjøre på dem alle og la utviklere skrive ett program som vil fungere med alle potensielle variasjoner i skjermstørrelse og tilgjengelig maskinvare (for eksempel celledata eller GPS-funksjoner som kan finnes på en telefon, men ikke et nettbrett).

Du lurer kanskje på hvorfor jeg besetter over det som virker som spillefilm, men mer enn et tommelspill representerer dette en grunnleggende forskjell mellom Android og et selskap som Apple, der iPad og iPhone er nære fettere i stedet for medlemmer av samme familie . Det ser ut til at Android tar en tilnærming som fungerer spesielt godt i bedriftsmarkedet med PC-er ved å tilby et universelt sett med programvare enn det som kan kjøres på et stort utvalg av enheter og åpent integreres med annen maskinvare. Apple begrenser deg derimot til ett nettbrett og en telefonformfaktor når du rabatterer de forskjellige fargekombinasjonene og minnestørrelsene.

Nå som nettbrett når noe modningsnivå, er denne forskjellen i tilnærming langt mer interessant enn prosessorhastigheter eller andre nyanser. Både Android og iOS tilbyr en overbevisende "3. skjerm" - men et operativsystem som tar en side fra Vindusens "universelle kompatibilitets" -spillbok kan være en kickstart som Android trenger for å skille den fra hverandre. Denne mer universelle tilnærmingen tillater fordeler, som å la programmererne skrive en applikasjon for ansattes telefoner og nettbrett uten å bekymre deg for å produsere en "iPad-optimalisert" versjon, og den lar deg også kjøpe maskinvare fra leverandører som er litt mer justert til bedriftssalg enn teamet i Cupertino.

Den åpenbare test saken har allerede blitt nevnt: Microsoft Windows. Windows eier effektivt verdens avlukke landsbyer, men det er vakkert på nettbrettet foran - selv mens det tilbyr "universell kompatibilitet" med mange kombinasjoner av maskinvare og programvare. Windows mislyktes ved å prøve å få en skrivebordsopplevelse til et nettbrett, men Google kan lykkes siden den ikke har denne bagasjen.

Mens nylige salgsanslag (6 millioner Android-nettbrett til Apples 30 millioner) indikerer en lang vei videre, er tablettene i bedriften fremdeles i de tidligste stadiene. Et bredt spekter av enheter, alle drevet av et enkelt, enhetlig OS, kan være Android-billett til suksess i dette markedet. Det har absolutt potensialet til å ta seg frem i forbrukerområdet, akkurat som PC-en fulgte mange hjem fra jobb til et sted i familierommet.

Les også

  • Ferieshopping for et nettbrett? Android har en fordel
  • Frapakke Google Ice Cream Sandwich 4.0 (bilder)
  • Android 4.0 forsinket, men her er en smak av 'Ice Cream Sandwich'

© Copyright 2020 | mobilegn.com