Forbedre mobilsikkerhet med ny brukervennlig MDM-plattform

JAMF Bushel er en brukervennlig skybasert plattform for ledelse av mobile enheter (MDM) for uavhengige, SMB og til og med avdelinger i større organisasjoner. Jeg liker å kalle JAMF Bushel en "MDM for de vanlige menneskene." JAMF retter seg mot Bushel på et annet markedssegment enn deres flaggskip Casper Platform, som tidligere ble anmeldt på TechRepublic.

Onboarding enheter til Bushel

Jeg ville se gjennom Bushel, så JAMF Software satte meg opp med en prøvekonto. Ombord på min iPad Air og iPhone 6 ble det ikke nødvendig å laste ned en klient-app fra App Store. Enheten ombord fra enheten / brukersiden er godt utformet og dokumentert nok for nybegynnere og for å gjøre ombord en rekke enheter for en messe-messe eller visningskiosk til enkelt arbeid.

Hvis du aktiverer åpen påmelding i Bushel, når de mottar en invitasjon, trenger brukerne bare å oppgi Bushel-plattform-URL-en i nettleseren til iOS-enheten for å få en påmeldingsside som ligner på dette skjermbildet:

Ombord på en iOS-enhet til Bushel Image: Will Kelly

Brukeren laster ned en konfigurasjonsfil til enheten sin og følger deretter noen beskjeder om å fullføre ombordstigning av enheten til Bushel.

Behandle enheter

Enhetssiden er godt utformet og enkel å følge. Jeg likte hvordan siden brøt ut enhetsregistrering, apper og innstillinger og diskkryptering.

Under denne informasjonen kan du bore ned i de påmeldte enhetene dine for å se også innstillingene deres. Enhetsinnstillinger-siden er godt utformet og informativ. Faktisk kan en nysgjerrig bruker / administrator lære mye mer om enhetsinnstilling bare ved å pirke rundt på denne siden. Bildet nedenfor viser et eksempel på enhetsdetaljene:

Enhetsdetaljer sett gjennom Bushel Image: Will Kelly

Enda viktigere er at dette er siden du går hvis du må slette en enhet eksternt, låse / låse opp en enhet og fjerne en enhet. Selv om disse funksjonene er enkle å bruke, er mitt råd å slette en testenhet for å forberede deg når du kanskje må slette en ansattes enhet for virkelig.

Behandle apper

Du kan administrere apper via Bushel. For å administrere betalte apper fra App Store, må du imidlertid være påmeldt Apple Volum-kjøpsplan.

Når du driller deg ned i iOS-appene, vil du finne grensesnittet gjennomtenkt og enkelt å navigere.

Dette er et eksempel på meldingen som vises når du går til å distribuere en app via Bushel:

Distribusjon av en iOS-app via Bushel Image: Will Kelly

Brukere får en melding på appen sin om appen som skal installeres:

Installere en iOS-app på en enhet Bilde: Will Kelly

Trykk på Installer. Brukere må forstå at de bruker App Store-kontoen sin for å laste ned appene

Den eneste anbefalingen jeg har for Bushel er å inkludere litt mer detaljer om når en app ikke installeres. For Uber-appen som ble nevnt tidligere fulgte jeg for eksempel ikke gjennom på iPhone-en for å installere den.

Bushel-forklaringen på hvorfor appen ikke installerte var ikke-eksisterende, så en beskrivende feilmelding er en liten, men fin detalj JAMF kunne vurdere å jobbe videre med i en fremtidig iterasjon. Da jeg sjekket min App Store-konto, dukket Uber-appen opp som ikke lastet ned. Jeg kan ha ignorert ledeteksten for å installere den på iPhone 6 min mens jeg skrev denne artikkelen. Senere kunne jeg gå inn og fullføre installasjonen. Jeg var også i stand til å løse dette problemet en annen gang ved ganske enkelt å distribuere appen.

Administrere Bushel-innstillinger

Bushel gjør en utrolig jobb med å utforme en Innstillinger-side som til og med en MDM-nybegynner kan navigere effektivt. Jeg kunne se en strømbruker eller en ansatt som en salgsoperasjonsperson eller markedskoordinator som kan endre innstillinger uten en større læringskurve.

Fanen Innstillinger for e-postkontoer kontrollerer e-postkontooppsettet på administrerte enheter. Du konfigurerer og konfigurerer Exchange Mail, Gmail (inkludert Google Apps for Work), Yahoo Mail og vanlig IMAP / POP-post.

Fanen Enhetsinnstillinger er elegant og godt designet - noe som gjør sikkerhetsinnstillingene ganske tilgjengelige - for selv nybegynnere. Kombinasjonen av sidens oppsett og korte tekstforklaringer av funksjonene skal hjelpe ikke-IT-folk til å sette opp Bushel for å administrere enheter for deres firma, avdeling eller et bestemt prosjekt. Dette viser fanen Enhetssikkerhet:

Enhetssikkerhetsfane Bilde: Will Kelly

Fanen Nettverksinnstillinger lar deg administrere Wi-Fi-tilgang for enhetene du har under Bushel-administrasjon.

Bushel bruker saker

Jeg hørte fra JAMF PR-representant om Bushel omtrent den gangen jeg tenkte på alternative brukssaker for MDM. Jeg har hatt muligheten til å snakke med noen MDM-ledere når jeg skrev for TechRepublic. Imidlertid hadde jeg fortsatt tanker om MDM for mindre virksomheter, avdelinger (en MDM for Shadow IT), eller for en spesiell som å beskytte mobile enheter som brukes som butikk eller messeskjermen. Dette er brukstilfellene der Bushel utmerker seg.

En annen interessant brukssak for Bushel er å være en MDM for frilansere og uavhengige konsulenter. Med så mange bedrifter og bransjer, avhengig av frilansere og konsulenter, er tiden inne for dem å øke sitt mobile sikkerhetsspill utover det som er tilgjengelig i App Store.

Etter hvert som enhetsstyrings- og sikkerhetsproblemer vokser, kan det hende at vi ennå når en dag hvor selv frilansere og uavhengige konsulenter kan være nødt til å svare for sine enhetsstyringspolitikker og strategier som et ledd i et forslag om å få en kontrakt.

Siste tanker

Jeg kaller Bushel en MDM-plattform for den vanlige fyren fordi plattformen er enkel å bruke, men ikke uten noen funksjoner og sikkerhetshandler. Det er en stor avveining at du ikke kan deaktivere apper på en Bushel-administrert enhet. Det er en jobb for JAMF Casper Suite eller en annen MDM-plattform. På grunn av dette liker jeg JAMF Bushel som en MDM-løsning for små til mellomstore bedrifter, og spesialiserte (men begrensede) brukssaker i store virksomheter. Bushel har også potensialet til å forbedre enhetssikkerheten for frilansere og konsulenter standardisert på iOS-enheter og Mac-maskiner.

Se også:

  • Gjennomgang: Sikre iPads og iPhones med JAMF Casper Suite
  • EMM vs. MAM: Gjør vi mobilsikkerhet alt galt?
  • Forbedring av BYOD-sikkerhet med Microsoft Enterprise Mobility Suite

© Copyright 2021 | mobilegn.com