Øk lese- / skrivehastigheten til SD-kortet på det forankrede Android-nettbrettet

Som standard er de fleste skrivehastigheter for Android SD-kort satt til en lun 128 kB. Dette kan forårsake avmatninger når du leser eller skriver til SD-kortet på nettbrettet. Når maskinvaren driver disse nettbrettene, er det bare fornuftig å øke denne verdien for å få litt fart på lesing og skriving til SD-kortet.

Ideen bak dette er modifiseringen av mengden tilgjengelig lese-frem-hurtigbuffer som brukes til å lese SD-kortdata. For å endre dette beløpet, må filen / sys / enheter / virtual / bdi / 179: 0 / read_ahead_kb åpnes (med skrivetillatelse) i en redigerer. Problemet med dette er at skrivetillatelser er en utfordring, og i noen tilfeller må SD-kortet selv monteres på nytt i lese- / skrivemodus. På toppen av det må enheten være forankret.

Dessverre er det ingen vei rundt nødvendigheten av å ha enheten forankret, men det er applikasjoner som omgår behovet for å åpne filen i en redigerer (som i mange tilfeller er en utfordring). La oss ta en titt på hvordan du håndterer denne oppgaven uten å måtte redigere filen manuelt.

Hva du trenger

  • Roten Android-nettbrett
  • SD-Booster-app for å teste hastighet
  • SD Tools-app for å gjøre endringer i minnet som er lest foran

Jeg har eksperimentert med en Toshiba Thrive og en Galaxy Tab og oppdaget at ikke alle lesbare beløp er skapt like. Faktisk utmerket begge tabletter seg ved forskjellige innstillinger, så hastighetstest-appen er nødvendig for å avgjøre hvilken innstilling som er best.

Last ned og installer hvert av disse verktøyene fra Android Market, og gjør deg klar til å få nettbrettet til å rokke!

Fartstest

Før du åpner SD-Booster, må du først åpne SD-verktøy og gjøre en første hastighetstest. Du vil ha en grunnlinje, så du vet når du har funnet det magiske nummeret. Følg disse trinnene for å gjøre hastighetstesten:

  1. Åpne opp SD-verktøy
  2. Trykk på Start hastighetstest-knappen
  3. La testingen fullføre
Når testingen er fullført, vil du se resultatene av testene med standardkonfigurasjonen (se figur A ). Figur A

Som du ser, skiller fartsprøven tydelig mellom lese- og skrivehastigheter.

På slutten av hastighetstesten blir du bedt om å sende inn resultatene. Dette er selvfølgelig valgfritt.

Det trives jeg jobber med er en forankret enhet, så de første resultatene kan virke litt høyere enn en ikke-forankret enhet. Likevel, la oss se om vi kan tømme litt mer fart.

Endring av minnet som er lest foran

Nå åpner du SD-Boost-applikasjonen. Når dette er gjort, vil du se standardinnstillingen i SD-Booster-vinduet (se figur B ). Figur B

Som du kan se, har jeg allerede endret innstillingene for dette nettbrettet.

Slett det for øyeblikket angitte nummeret, og skriv inn et nytt nummer. Du kan starte med å maksimere den på 4096. Når du gjør dette, må du gi applikasjonen tillatelse til å ha root-tilgang til filen. OK denne tillatelsen, og fortsett. Når verdien er satt, lukker du appen, går tilbake til SD Tools-appen og kjører en annen hastighetstest.

Hvis nettbrettet ditt er som Thrive, vil ikke maksimalt antall få deg de beste resultatene. Fortsett å teste forskjellige verdier til du finner verdien som gir best resultat for oppsettet. For Thrive var den beste innstillingen 1028, mens for Galaxy var den beste innstillingen 2048. Som du ser, i figur C, økte hastigheten for både lese og skriving. F igure C

Selv om skrivehastighetene ikke økte vesentlig, gjorde lesehastighetene det.

Når du har funnet den beste innstillingen, går du tilbake til SD-Booster-appen og sørger for å merke av i ruten for Set on Boot, ellers går innstillingen tilbake til standard hver gang nettbrettet startes på nytt.

Der har du det - en rask og enkel måte å tømme litt mer fart ut fra det forankrede Android-nettbrettet. Android-plattformen er både kraftig og fleksibel, og gir mulighet for kreative måter å øke ytelsen som denne.

© Copyright 2020 | mobilegn.com