Hopper fra Samsung Galaxy S3 til S5

For ikke lenge siden stirret jeg skinnende ned på den knuste skjermen på Samsung Galaxy S3. Jeg sto på en parkeringsplass og telefonen hadde på en eller annen måte sklidd ut av bilen da jeg åpnet døren. Da jeg kom ut hørte jeg et knasende mens jeg satte støvelen min fast på telefonen. Et raskt blikk var mer enn nok for å demonstrere at telefonen var utenfor meningsfull reparasjon.

Som Sebastian Junger skrev i sin roman "Den perfekte stormen", følte jeg meg umiddelbart kastet tilbake til 1800-tallet. Ja, vi har alle noen ganger en overdreven tillit til teknologi, men når du jobber innen IT og skriver om mobilitet, er en smarttelefon mer enn et leketøy å spille Candy Crush på mens du venter i kassen.

Jeg prøvde å kategorisere hva jeg hadde mistet og måtte erstatte, fra et app / dataperspektiv. Telefonen hadde e-postkontoer, kontaktene mine, Dropbox- og sosiale medieprogrammer, et e-bokleserprogram, GPS og et SD-kort fullt av data som PDF-er og MP3-filer. Imidlertid hadde den ingen data om det som ikke ble sikkerhetskopiert andre steder; alt ble synkronisert til skyen eller til fillagringskontoer. Jeg hadde slått på Dropbox's Camera Upload-funksjon, noe som betyr at til og med nylige bilder var trygt oppbevart på Dropbox-kontoen min.

Omtrent enhver amerikansk elev på videregående skole (nåværende eller tidligere) kjenner uttrykket "Kongen er død. Lenge leve kongen." Det er ordene som kom igjen i hodet mitt da jeg begynte å tenke på ikke katastrofen bak meg, men mulighetene som ligger foran oss.

Galaxy S3 hadde blitt levert av arbeidsgiveren min via en Verizon Wireless-forretningskonto som tilbød ubegrensede data. Imidlertid var det utdatert og tregt, og hadde jeg valgt å skifte arbeidsgivere, ville jeg ha måttet overgi telefonen. Jeg hadde aldri vært gal på tanken om å bruke andres telefon, da jeg foretrakk min egen kunne jeg ta med meg uansett omstendigheter. Det er ikke mange arbeidsgivere som deler ut telefoner i disse dager, så jeg bestemte meg for ikke å la selskapet mitt utstede en ny, men i stedet for å kjøpe min egen telefon gjennom min kones Sprint-kontrakt. Jeg resonnerte at vi kanskje kunne spare penger på en familieplan. Det beste av alt er at firmaet mitt tilbyr et månedlig stipend for personell som bruker telefon for å håndtere nødsider, og dette gjelder meg.

Oppsettet

Neste morgen dro jeg over til Sprint-butikken, men ikke uten noen bekymringer. Verizon Wireless-kontoen som ble brukt av selskapet mitt, hadde alltid gitt service på forretningsnivå, og jeg var bekymret for at Sprint-kontoen kan være mer forbrukernivå, for ikke å snakke om dyre. Imidlertid fant jeg representantene veldig profesjonelle og prisen på planen akseptabel. Kostnaden for å legge meg til kontoen vil være omtrent $ 70 per måned (etter den vanlige utslippet av aktiveringsavgift og så videre). Planen inkluderte ubegrenset tale og tekst og en delt 4 Gb dataplan. Det betydde at min kone og jeg måtte overvåke databruken vår for at vi ikke skulle gå over og betale en ekstra avgift, men jeg følte ikke at det ville være noe problem.

Jeg fikk et nytt telefonnummer etter å ha diskutert om jeg skulle ha portet det gamle firmaets utstedte nummeret til den nye Sprint-telefonen. Jeg så ikke å bytte telefonnummer for å være en stor sak, og hadde faktisk mottatt noen spam-relaterte samtaler og gale numre, så jeg følte at en bryter var til det beste ... eller i det minste ville ikke utgjøre noen virkelig hodepine.

Så kom den morsomme delen: å plukke ut telefonen. Jeg valgte Samsung Galaxy S5.

Bilde: Samsung

Jeg følte at det var mest fornuftig å holde meg til Galaxy-produktlinjen siden jeg var kjent med den, og S5 fikk utmerkede anmeldelser på nettstedene jeg hadde besøkt for forskning.

Sammenligner den gamle telefonen med den nye

Androidpit.com gir en utmerket sammenligning av S5 til S3:

Bilde: Androidpit.com

Operativsystemet, CPU, batteri, kamera er alle tydeligere moderne på S5. Testing av den bekreftet umiddelbart at den var mye raskere og mer responsiv enn den gamle S3 - og berøringsskjermfunksjonene mye mer brukbare. Noen ganger måtte jeg dobbelt- eller tredobbeltklikke på S3-skjermen for å få den til å være oppmerksom, men S5 håndterer som den ordspråklige drømmen.

Kostnad og tilbehør

Jeg valgte å leie telefonen for $ 20 per måned, vel vitende om at Galaxy S6 vil være ute i løpet av det neste året. Jeg la til total utstyrsbeskyttelse for $ 3, 30 per måned slik at telefonen kunne byttes uten problemer hvis en annen "hendelse" skjedde. Jeg kastet en Otterbox-sak og en Kenu ventilasjonsmontert smarttelefonholder for bilen på disken også. Jeg hadde allerede en sugekoppbasert smarttelefonholder, men den falt stadig av, spesielt i kaldt vær, så jeg var omtrent ferdig med den plagen. Mitt 64-Gb mikro-SD-kort fra Galaxy S3 hadde overlevd utslaget, så jeg lastet det inn i S5 og bekreftet at det fungerte. Mitt DeWalt smarttelefonhylster klarte også å passe til S5 - bare knapt.

Sprint kastet noen godbiter også på avtalen: Jeg fikk et års gratis Netflix- og Spotify-bruk, og best av alt gikk jeg ut med et 8 Gb Samsung Galaxy Tab 3-nettbrett helt gratis. Det eneste problemet er at bruken av mobildata kan tippe oss over maksimalt 4 Gb per måned, så jeg valgte å bare slå av mobildata på nettbrettet og bare bruke det på Wi-Fi-nettverk; Jeg kan faktisk avbryte alternativet for mobildata siden jeg tydeligvis har et smarttelefonalternativ og ikke planlegger å streame lyd eller video via en mobilplan.

Det eneste virkelige problemet var at batteriene fra min S3 ikke var kompatible med S5. Jeg hadde et utvidet ZeroLemon-batteri pluss et par vanlige reservebatterier som offisielt var foreldet. Siden selskapet mitt er fullt av teknologientusiaster, kan du alltid gi bort gammelt utstyr via en donasjonsboks i kafeteriaen vår, og det var det jeg gjorde.

Gjør bryteren

Å sette opp nye systemer og enheter har alltid vært katartisk for meg, og denne gangen var intet unntak. Jeg kom hjem og koblet telefonen til Wi-Fi-nettverket mitt. Så logget jeg inn på Google-kontoen min slik at kontaktene mine kunne begynne å synkronisere. Jeg konfigurerte e-postkontoer, gikk til Google Play-butikken og installerte Dropbox, Facebook, Twitter, Adobe Reader, LinkedIn, den utmerkede EBookDroid-ebook-leseren og noen få spill min sønn liker. Jeg konfigurerte VPN-klienten og tilkoblingen til selskapet mitt, slik at jeg kan få tilgang til arbeidsnettverket via telefonen min og slått på Dropbox-alternativet Camera Upload. Faktisk, med å legge til en annen enhet til Dropbox fikk dem til å gi meg 50 GB plass i 2 år uten kostnad!

Etter å ha omorganisert ikonene etter min smak, innstilt lydpreferansene og valgt skrivebords- / låseskjermbakgrunner, var jeg ferdig med enhetsoppsettet; Google-apper jeg stoler på som Maps og Google+ var allerede til stede. Jeg sendte familie og venner en serie e-postmeldinger for å gi dem beskjed om det nye telefonnummeret, og tilbakesendingene hjalp meg med å få oppdaterte e-postadresser for de ugyldige.

Standard 2800 mAh-batteriet var bedre enn standard 2100 mAh-batteriet på S3 - men telefonen er fremdeles bare god i omtrent halvannen dag av normal bruk før batteriet blir tørt. Siden jeg hadde et utvidet batteri før, bekymret jeg meg ikke så mye for strømmen, men allerede har jeg utviklet en vane å koble telefonen til en strømkilde når jeg jobber på datamaskinen eller kjører i bilen. Jeg bestilte et par ekstra batterier fra Amazon som inkluderte en AC / USB-lader, til en pris av bare $ 18.99. Jeg kan fortsatt velge det utvidede batteriet nede, men vil se hvordan det går.

Jeg fant ut at høyttalertelefonvolumet på S5 ikke var spesielt imponerende, men fant en artikkel på androidflagship.com som diskuterer en lydforsterkningsmodifisering kalt "S5_Volume_Boost_Version_v4" som jeg kunne bruke på telefonen min. Dette løste problemet ganske pent, og telefonen fungerer nå perfekt i høyttalertelefonmodus.

Jeg fylte ut papirene på kontoret for å motta et månedlig stipend for aktivitet på telefon via telefonen. Stipendet dekker merkostnadene ved å legge telefonen til min kones plan, så det er et dytt.

Til slutt holdt jeg dataplanen på 4 Gb godt i bakhodet da jeg begynte å bruke enheten til normal drift. Sprint har et hyggelig kundeside som lar deg administrere enheten din, overvåke databruk, gjøre endringer i kontoen din og så videre. Jeg sjekket min kones databruk, fant ut at den konsekvent var på 1, 28 Gb per måned, og bestemte meg da for at jeg i løpet av to uker bare hadde brukt 160 Mb data (sannsynligvis på grunn av min store avhengighet av Wi-Fi hjemme og på jobb). Så langt ser jeg ikke noe behov for bekymring for at vi vil overgå datagrensen for 4 Gb, selv om det selvfølgelig er en god idé å sjekke statistikken ukentlig.

Ser fremover

Hver eneste enhet eller elektronisk apparat som har slitt på meg (eller døde uventet) har alltid ført til større og bedre ting. Jeg antar at du kan hevde at det er et tegn på vårt engangssamfunn, men jeg velger å se det som en konstant utvikling i teknologi, der utdaterte modeller erstattes med raskere og bedre produkter. Totalt sett er jeg ganske glad for å ha limonaden som ble levert til meg da min gamle telefon tilfeldigvis ble jordet under føttene, og gleder meg til å se hvordan Galaxy S6 sammenlikner med telefonen min når den først debuterte.

© Copyright 2020 | mobilegn.com