De siste og beste modellene har ingen appell for 30% av mobiltelefonbrukere

Apples iPhone XS: Den viktigste funksjonen for forretningsforhold. IPhone XS-modeller støtter to SIM-kort, noe som gjør enhetene gode for internasjonale forretningsreiser.

Himmelen er ikke grensen for hva folk er villige til å betale for en ny telefon, og det betyr at de nyeste enhetene fra Samsung og Apple kanskje ikke er så populære som de en gang var.

Hva er varmt på TechRepublic

  • Hva gjør du hvis du fremdeles kjører Windows 7
  • Python programmeringsspråk: Et jukseark
  • Bilder: De 25 beste produktene fra CES 2020
  • Famous con man Frank Abagnale: Kriminalitet er 4000 ganger enklere i dag

Spesielt Apple. En ny undersøkelse av telefonoppgradering antyder at iPhone-eiere kanskje ikke er like lojale mot enhetene sine som Android-brukere. Pris vil helt sikkert være en beslutningsfaktor for alle som ønsker å kjøpe den nye Samsung Galaxy Fold eller de nye iPhonene som Apple vil røpe på tirsdag.

Ting Mobile spurte 3.640 mennesker om hvor lenge de har telefonene og hvilke faktorer som påvirker kjøpsbeslutningene deres når det er på tide å kjøpe en ny. Ting tilbyr forhåndsbetalt celletjeneste gjennom det virtuelle nettverket. Rundt 3.100 av respondentene i undersøkelsen var Ting-brukere, så resultatene gjenspeiler prioriteringene til et kjøpensegment som de store transportørene ofte ignorerer. Omtrent en tredjedel av alle amerikanere bruker forhåndsbetalte mobiltelefoner.

Pris var det viktigste vurderingen for respondentene på undersøkelsen på 35% sammen med operativsystem (30%) og spesifikasjoner (14%). Pris faller av prioriteringslisten for 18- til 24-åringer. Deres toppkriterier er OS, spesifikasjoner og telefonens kamera. Femtifem til 64-åringer bryr seg også om OS, men prisen er deres nummer 2. Menn brydde seg mer om spesifikasjoner og lagringsplass mens kvinner var mer interessert i OS og telefonens kamera når de tok en kjøpsbeslutning.

Blant disse respondentene spurte 94% av Android-brukerne at deres siste telefon også var en Android. Blant iPhone-eiere satt 78% fast hos Apple under den siste oppgraderingen.

Undersøkelsen fant også at:

  • 82% av folk kjøpte telefonen direkte
  • 55% av folk regner med å beholde sin nåværende telefon i tre til fem år
  • 5% eller mindre brydde seg om telefonskjermen, batteriet og hodetelefonkontakten

Dette settet med mobiltelefonbrukere er både nøysomme og hendige: 50% av menneskene hvis mobiltelefon ble ødelagt prøvde å reparere den før de kjøpte en ny.

Dagens nyeste nyhetsbrev

Hvis du bare kan lese en teknisk historie om dagen, er dette det. Leveres hverdager

Registrer deg i dag

© Copyright 2020 | mobilegn.com