Microsofts siste nettbrett stiger til overflaten

Det ser ut til at ingenting animerer teknologigiganten Microsoft som sterk konkurranse. For tiår siden antente Netscape en brann i selskapet som gjorde Internet Explorer fra et halvbakt tilbehørsprogram til verdens dominerende nettleser. Selv i det tilsynelatende tilleggsmarkedet vekket Sonys dominans det sovende beistet og brakte oss Xbox.

Apple har vært et av få selskaper som tålte et Microsoft full frontalangrep. Zune MP3-spilleren fløt mot den mektige iPod, Microsofts Windows Mobile-smarttelefoner ble tvunget til en fullstendig omtenking i en post-iPhone-verden, og nå eier iPad nettbrettmarkedet - en som Microsoft brukte over et tiår på å prøve å perfeksjonere og dominere. .

Med Windows 8 har Microsoft helt klart vendt kanonene sine på nettbrettmarkedet og vedtatt det gamle aksiomet som "hvis du vil at det skal gjøres riktig, gjør det selv." Tidligere generasjoner av Windows-nettbrett led av tilbakevendende klager på uønsket maskinvare og dårlig batterilevetid, og i det minste på maskinvarefronten har Microsoft levert et overbevisende alternativ i form av Surface-nettbrettet.

Med Apple-lignende hemmelighold kunngjorde Microsoft et par nettbrett som kjører Windows 8 - det ene basert på en ARM-plattform og kjører Windows 8 RT, den andre har et kjent Intel-brikkesett og kjører Pro-versjonen av Windows 8. Fysisk ser enheten ut for å representere det stadig unnvikende dyret: et Windows-nettbrett som opprettholder størrelsen og vekten på iPad.

I et forfriskende avbrekk fra havet av lignende nettbrett virker det som om en viss tanke og omsorg gikk inn i utformingen av enheten, med utvidelsesmuligheter som Apple tradisjonelt har avskåret i form av USB-, HDMI- og minnekortspor, i tillegg til en større skjerm i HD-kvalitet. Det er en større skjerm ombord, og et usedvanlig kult magnetisk deksel som aper det "smarte dekselet" fra Cupertino i fysisk forstand, men legger til et fullt tastatur og berøringspute med minimal tilleggsstørrelse eller vekt. Kombiner dette med Windows 8-funksjoner som Microsoft Office, så har du en enhet som tillater "ekte arbeid" kontra konkurrenter.

Kan overflaten redde Microsoft på nettbrettet?

Selv om Microsoft kan godskrives å være den første til å kommersialisere nettbrett, har de aldri fått mye trekkraft utenom nisjebaserte brukere. Tidligere versjoner av Windows dreide seg om pennbasert innspill på nettbrett, som plutselig virket arkaisk i en verden drevet av berøring. Microsoft har forsøkt å svare på brukergrensesnittet med sitt kommende Windows 8-operativsystem, og tilbyr det beste fra begge verdener: kompatibilitet med kjente applikasjoner og en berøringsdrevet nettbrettopplevelse. Det gjenværende spørsmålet var om Microsofts maskinvarepartnere kunne produsere en enhet som matchet iPad for størrelse og levetid, samt industriell design og generell sexiness.

Vi sitter sikkert med noen spørsmål rundt Surface-nettbrettet, hovedsakelig rundt priser og batterilevetid, men de første glamourbildene fra presseventyret gjør det klart at Microsoft har investert tid og skatt i å produsere et godt produkt. I likhet med maskinvaren har vi sett glimt av Windows 8 i RT-skjemaet, det formodende valget for nettbrettbrukere. I hovedsak har Microsoft lagt flere deler av puslespillet på bordet, men det gjenstår å se om de kan settes sammen til en sammenhengende helhet. Det som imidlertid er klart, er at Microsoft tar nettbrettkampen til neste nivå ved å tilby sin egen merkede maskinvare.

For bedriften gir dette flere muligheter og trusler. Med Surface er Microsoft tydelig målrettet mot bedriftsbrukere ved å presentere to varianter av nettbrettet og inkludere utvidelsesmuligheter som bedrifter sannsynligvis vil favorisere. Microsoft har en åpenbar fordel i bedriftsmarkedet enn de andre nettbrett-aktørene, men er en relativt uprøvd vare på maskinvarefronten. Bortsett fra Microsoft-merkede mus, eier de fleste selskaper lite Microsoft-maskinvare. Den største risikoen er at maskinvaresatsingen, og Windows 8 i seg selv, representerer ganske radikale skift for selskapet. Dette er store spill som kan lønne seg for Microsoft og dets kunder, eller potensielle flopper som lar bedriftskunder holde posen.

På en positiv tone, å ha en enkelt leverandør som produserer maskinvaren og operativsystemet teoretisk, gir en tett integrert dataopplevelse, og antagelig en mer sømløs støtteopplevelse også. Tidligere Windows-nettbrett har blitt plaget av dårlige drivere og rare, mindre uforenligheter mellom maskinvare og programvare. Microsofts enhet vil forhåpentligvis lindre disse problemene.

Den endelige risikoen for Microsoft og foretak som vurderer tilbudene er en av timing. Produktet virket nær utgivelse, men ble ikke tilbudt for mer enn en kursøyeinspeksjon. Microsoft var også unnvikende på pris, en åpenbar bekymring for både forbrukere og bedrifter. I alle fall har Microsoft trappet sitt angrep på nettbrettmarkedet med en kanonade i form av Surface-nettbrettet. Hvis distribusjonen din kan vente noen måneder, ser Surface ut som et veldig levedyktig alternativ for bedriften.

© Copyright 2021 | mobilegn.com