Mobilapper for å komme og holde deg i form

Dagens yngre generasjoner er kanskje mer bevisste på viktigheten av sunn mat og trening enn foreldrene var, takket være utdannelse om offentlig bevissthet og kampanjer fra myndighetene. Det er ikke å si at de nødvendigvis er mer fit, men de har ikke unnskyldning for uvitenhet. Samtidig blir mange av oss i 40- og 50-årene smertelig klar over vår egen dødelighet, og ser på diettene våre og jobber i et forsøk på å utsette de uunngåelige effektene av aldring.

Uansett hvor gammel du er, hvis du er i IT-bransjen, har du sannsynligvis en skrivebordsjobb der du sitter ved en datamaskin i timevis og ikke får mye fysisk aktivitet. Geeks har også en tendens til å søke etter mat som er rask og velsmakende (f.eks. Pizza, Twinkies og pommes frites), og å guffe masse koffein- og sukkerbelagte drinker for å hjelpe oss å holde oss våkne på de lange nettene som er brukt på feilsøking nettverksproblem eller koding av et morderskript.

Alt dette kan legge opp til at det briljante sinnet finner seg fanget i en overvektig eller i det minste ikke-formet kropp, og hvem trenger det? Computerholics ønsker å se bra ut og føle seg bra, akkurat som alle andre. Men vi trenger kanskje litt ekstra motivasjon for å komme i gang og holde oss til det, og hvis vi kan bruke teknologi for å gjøre det enklere, desto bedre.

Det siste halvannet året har jeg mistet mer enn 40 pund og holdt det av ved å justere kaloriinntaket og få mye mer trening. En ting som har holdt meg gående, og til og med gjort det morsomt, er å spore det hele med noen kule apper på mobilen. En smarttelefon er det perfekte kostholds- og treningshjelpet fordi du alltid har det med deg, slik at du raskt kan legge inn dataene uten å måtte bære rundt en matdagbok eller stole på minnet ditt på slutten av dagen. Det er dusinvis av helserelaterte apper for alle telefonplattformer, men her er to apper installert på Android-telefonen min som jeg har funnet å være mest nyttige.

MyFitnessPal

MyFitnessPal-appen er flott. Du setter den opp med din alder, høyde, vekt, normalt aktivitetsnivå og din målvekt (eller vekten du vil opprettholde), og den beregner basiskaloribehov. Deretter legger du inn maten du spiser hver dag, sammen med hjerte- og styrkeoppbyggingsøvelser du utfører, og appen gir deg en løpende sum av nettokaloriinntaket ditt og hvor mange du har igjen (eller har gått over).

Å miste vekt er ganske enkelt: forbrenne flere kalorier enn du tar i. Men helse handler ikke bare om kalorier. Appen gir deg også en løpende fordeling av fettet (videre oppdelt i mettede, flerumettede, enumettede og transfetttyper), kolesterol, natrium, kalium, karbohydrater, fiber, sukker, protein og forskjellige vitaminer. Dette gjør det enkelt å tilpasse spiseriet for å sikre at du får et balansert kosthold, ikke bare en lavkalent.

Det som virkelig får dette programmet til å skille seg ut fra de andre kalorietellende appene, er den enestående databasen, som inkluderer det meste av matpakker du finner i matbutikken og populære menyelementer fra mange av restaurantene i standardkjeden. Jeg var begeistret for å finne at selv på et sted som Genghis Grill, hvor du "bygger din egen skål", viser databasen ernæringsinformasjon for hvert av ingrediensene deres, slik at jeg fremdeles kunne finne ut totalen. For en vanlig kjede som The Olive Garden er det enda enklere siden hvert menyelement er i databasen. Hvem visste at en skål med pasta og fagioli suppe bare har 130 kalorier, mens en skål med kylling og gnocchi-suppe har 250 kalorier? En veldig fin funksjon er at hvis du er en vane som spiser de samme tingene om og om igjen, trenger du ikke søke i databasen hver gang; dine ofte brukte elementer vises i en liste, så det er raskt og enkelt å bare tappe på den rette og den er spilt inn. Du kan til og med lage ofte brukte hele måltider og lagre dem.

Du kan laste ned MyFitnessPal for Android, iPhone og BlackBerry. Det er gratis, men det inneholder reklame. Du kan også legge inn informasjon ved å bruke din stasjonære eller bærbare datamaskin via nettstedet MyFitnessPal. Informasjonen din blir synkronisert mellom nettstedet, telefonen din og andre enheter (for eksempel et Android-nettbrett). Nettstedet har også tips for å miste og opprettholde vekt og holde seg i form, en blogg med nyttig informasjon og samfunnsfora der du kan dele dine treningsopplevelser med andre. Du kan konfigurere appen til å legge ut treningsaktiviteter og milepæler også på Facebook.

MyFitnessPal-appen (skjermbilde av Deb Shinder for TechRepublic)

MyFitnessPal-appen (skjermbilde av Deb Shinder for TechRepublic)

MyFitnessPal-appen (skjermbilde av Deb Shinder for TechRepublic)

RunKeeper

Den primære aktiviteten jeg valgte er å gå - spesielt å gå hundene mine. I lang tid estimerte jeg hastigheten min og prøvde å huske å sjekke start- og sluttidene mine slik at jeg kunne legge inn informasjonen i MyFitnessPal. Da fant jeg en annen gratis app som heter RunKeeper, som ikke bare er for løpere. Du kan velge mellom en rekke aktivitetstyper: løping, sykling, turgåing, svømming, fotturer, alpint, langrenn, elliptisk og flere til.

Det pene med RunKeeper-appen er at den bruker GPS-en i telefonen din for å spore tid, avstand, hastighet og til og med klatrehastigheten din for å beregne kalorier som er forbrent mer nøyaktig. Du kan legge inn hva du vil i MyFitnessPal, og noen mennesker kan bli fristet til å fudge på tallene, men du kan ikke jukse med RunKeeper.

Det gir deg til og med et fint kart over ruten din med milemarkører, slik at du kan se hvor du har vært. Du kan dele ruten din med andre medlemmer av "gateteamet" ditt - det vil si andre som bruker RunKeeper som du kan legge til, eller at tjenesten kan hente fra Facebook-vennelisten eller e-postlisten. Du kan også se en liste over personer i nærheten (basert på GPS-informasjonen din) som bruker RunKeeper. Du kan konfigurere hvem som kan se hvilke deler av informasjonen din; for eksempel kan det være lurt å dele aktivitetssammendraget ditt (hvor langt du gikk eller løp) med alle, men la bare medlemmer av gatelaget ditt se rutekartet ditt, eller du kan begrense kartene slik at bare du kan se dem. Du kan ha treningsvarsler (for eksempel når du setter en ny personlig rekord for avstand, tid eller hastighet) sendt til e-postadressen din eller delt med ditt sosiale nettverk.

Du setter opp RunKeeper for å muntlig gi deg beskjed om din nåværende tid, avstand og tempo hvert 1., 2., 3., 4. eller 5. minutt, eller når du når en bestemt distanse (for eksempel hver halve mil). Du kan også konfigurere den til å legge ut aktivitetssammendraget ditt på Twitter og / eller Facebook, eller koble RunKeeper til Foursquare-, Withings-, Fitbit- eller Zeo-kontoene.

RunKeeper har apper for Android, iPhone, BlackBerry og Windows Phone 7. Den grunnleggende funksjonaliteten er gratis, selv om den krever registrering. Når du logger deg på RunKeeper-nettstedet, vil du se en feed for sosialt nettverk (FitnessFeed) som viser aktivitetene til alle gateteammedlemmene. Det er også et Elite-abonnement som koster $ 4.99 / måned eller $ 19.99 / år, og lar deg komponere avanserte rapporter og kringkaste aktiviteter og løp live.

Start-menyen til RunKeeper-appen (skjermbilde av Deb Shinder for TechRepublic)

Aktivitetsmeny for RunKeeper-appen (skjermbilde av Deb Shinder for TechRepublic)

RunKeeper-app (skjermbilde av Deb Shinder for TechRepublic)

RunKeeper-app (skjermbilde av Deb Shinder for TechRepublic)

Måltidssnap

For de som ikke vil bli plaget med å legge inn navnene på matvarene sine i en database, gjør Meal Snap det, vel, et blunk for å få et grovt estimat av kaloritallet ved å bare ta et bilde av måltidet med smarttelefonens kamera. Meal Snap bruker bildet for å matche databasen (som inneholder omtrent en halv million matvarer) og sender deg deretter en rekke kalorier for matvaren du fotograferte. Det gir også annen ernæringsinformasjon som proteiner, fett og karbohydrater.

Dette er ikke på langt nær så presis eller så nøyaktig som kalorietallet du får fra MyFitnessPal-databasen, siden sistnevnte er basert på målte porsjonsstørrelser og Meal Snap er guesstimating basert på bildet. Det er imidlertid nyttig for å gi deg en oversikt over kaloritallet i de tilfellene hvor du ikke er i stand til eller bare ikke har lyst til å oppgi tekstinformasjon, eller i de tilfeller når en matvare ikke finnes i MyFitnessPlan-databasen.

MealSnap er bare tilgjengelig for iPhone, og den koster 2, 99 dollar.

Andre treningsapper

Det er mange flere treningsfokuserte smarttelefonapper tilgjengelig, inkludert:

  • iFitness for iPhone sporer dine vektløftingsøvelser og hjelper deg å være mer produktiv.
  • SparkPeople for iPhone og iPad viser kaloriene dine spist og brent i fargerike grafer og har et stort fellesskap av brukere.
  • iWatcher for iPhone hjelper de som følger Weight Watchers med å planlegge poengene sine.
  • Hurtigmat-kaloriteller for Android og for iPhone og iPad hjelper de som ønsker en rask henvisning til næringsverdien til varer på populære hurtigmatrestauranter.

© Copyright 2020 | mobilegn.com