Mobil databehandling og skrivebordets bortgang

Apples inntjening, som nylig ble utgitt, hadde en interessant undertekst under tall som generelt skuffet investorer. Siden Apples flaggskip iPhone- og iPad-salg hadde nok et kraftig kvartal, avtok salget av Macintosh, og desktops falt 13%. Er iPad endelig klar til å forvise skrivebordet til annaler fra teknologihistorien, med iPad som overlapper det totale Mac-salget?

Daggryet til den spesialiserte prosessoren

En av de viktigste faktorene som kan stave slutten på skrivebordet slik vi kjenner det har vært fremveksten av spesialiserte prosessorer. I det tradisjonelle databruksmarkedet for sluttbrukere var oppgradering av prosessorkraft i stor grad et spørsmål om å legge til flere transistorer. Trenger du mer antall knusing, videobehandling eller datamanipulering? Legg til flere transistorer.

Datagrafikk førte i stor grad overgangen til spesialiserte prosessorer i sluttbrukerområdet, hvor alle fra spillere til grafikkfagfolk raskt oppdaget at et videoklipputvidelseskort, optimalisert for å flytte piksler, kunne tilføre enorme muligheter til en langt lavere pris enn å legge til generell behandling makt.

Fremveksten av mobil

Ettersom mobil ble stadig viktigere, tok prosessordesign flere sprang. Resultatet var prosessorer med lav effekt, hvorav mange faktisk kombinerer en rekke databehandlingsfunksjoner på en enkelt brikke. I tillegg har prosessorkraft i stor grad kommet på platå for sluttbrukeren. En tre år gammel CPU er mest sannsynlig like effektiv for den gjennomsnittlige brukeren som den nyeste og beste.

Kombinert med mobil har databehandling i stor grad blitt kommunisert for de fleste sluttbrukere. Datamaskiner har blitt generiske verktøy for tilgang til innhold via en nettleser, e-post og bruk av en produktivitetssuite på kontoret. Den gjennomsnittlige mobile prosessoren har mer enn tilstrekkelig kraft til å håndtere disse oppgavene, og derfor er ytelsen som treffes tradisjonelt forbundet med mobil databehandling, raskt blitt vel verdt å bytte på økt mobilitet.

Utvikling

Selv om det kan være morsomt å forutsi nedgangen på skrivebordet, er tastaturer og store skjermer viktige deler av dataopplevelsen for mange brukere. Der dagene til det tradisjonelle skrivebordet er nummerert, er det imidlertid å fungere som sentrum for dataopplevelsen din: lagring av alle dokumenter, applikasjoner og et unikt datamiljø. To potensielle evolusjoner fra denne rollen virker mest sannsynlig: en skysentrert datamaskinopplevelse eller en mobilenhetssentrert opplevelse, med nettbrett som spiller en sentral rolle i begge deler.

En skysentrisk opplevelse har blitt forkynt siden dagene med den stumme terminalen, selv om stadig mer allestedsnærværende nettverkstilkobling har gjenopplivet denne visjonen. Det åpenbare trikset som kreves for å få til denne overgangen, gir mulighet for lokal lagring av dokumenter og applikasjoner, og innstillingen når den er koblet fra, noe som ingen har klart å effektivt gjøre til dette tidspunktet.

Spesielt Microsoft ser ut til å satse på mer en enhetssentrisk tilnærming, med noe som Surface-nettbrettet fungerer som et tradisjonelt nettbrett, fungerer i en bærbar PC-rolle med et påmontert tastatur eller kobler til en tradisjonell dokkingstasjon. Kombiner dette med Microsofts skytilbud, og det er mindre behov for et tradisjonelt skrivebord. Nyere patenter viser til og med en hybrid dokkingstasjon som kan inneholde en tilleggsprosessor og minne.

Tablet overtakelse?

Selv om nettbrett i det nåværende antrekk ikke vil forvise tastaturet, musen og den store skjermen, kan et nettbrett for mange brukere sannsynligvis erstatte den faktiske datamaskinen i det tradisjonelle skrivebordsscenariet. Microsoft ser ut til å gjøre det sterkeste presset på dette området, men alle de store nettbrettspillerne bruker mindre tid på stasjonær programvare og mer tid (og inntekter) på nettbrett.

Tror du nettbrett til slutt vil erstatte det tradisjonelle skrivebordet? Del din mening i diskusjonstråden nedenfor.

© Copyright 2021 | mobilegn.com