Mobildata: Det er ingen rask løsning for nettverksproblemer, så gjør leksene dine

Mobil datatrafikk har gått gjennom taket de siste årene, så det er dobbelt viktig at organisasjoner gjør leksene sine på kvaliteten på tjenesten og dekningen som tilbydes av leverandører - og pass på langsiktige kontrakter, sier Josie Sephton.

Smarttelefoner har blitt stadig smarte, noe som gir tilgang til multimediainnhold og sosiale nettverk. På toppen av bommen i smarttelefoner har det vært en solid vekst i bruken av mobile bredbånd-PC-er, og i det siste nettbrettet.

Denne utviklingen, sammen med de mange attraktive mobile bredbåndspakkene, har gjort at bruken av mobildata har gått gjennom eksponentiell vekst de siste årene.

Men denne veksten er ikke uten pris. Fra brukerens synspunkt har mobilbredbåndskvalitet - som allerede ble sett på som den dårligere fetteren med tanke på dens evne til å levere - i økende grad lidd når salgskarrer på veien får tilgang til selskapets ressurser konkurrerer med arbeidere som slapper av på vei hjem med noen få YouTube-videoer.

Nettstopp og tappede samtaler
Overraskende er resultatet, som vi jevnlig har funnet i vår pågående dialog med foretak som bruker mobile datatjenester, overbelastede, langsomme nettverk med hyppige tilkoblingsfall i travle områder til travle tider.

Selvfølgelig kan enhver tjeneste risikere forstyrrelser. Imidlertid, når en dataforbindelse faller, er det uten tvil mer et problem enn et droppet stemmeanrop, spesielt hvis dataanropet er relatert til en kritisk, arbeidsrelatert overføring, og kan føre til at en nedlasting må startes på nytt, eller til og med ekstreme tilfeller, tapte data.

Med flere bedriftsapplikasjoner som nå er avhengige av nettleserbaserte grensesnitt, er det kanskje ikke et stort tap å miste en skjerm full av oppdateringer, men det er veldig forstyrrende.

Man kan med rette hevde at mobiloperatører ikke selv favoriserer seg ved å annonsere datahastigheter som sjelden oppnås i praksis - noe som har vist seg å være tilfelle i tester utført av brukere og ulike instanser.

Selv om dette problemet er en irritasjon for forbrukerne - selv om det i noen tilfeller er betydelig - for bedrifter, kan det være mye mer av et problem, spesielt når det påvirker nøkkelpersonalet.

Fra et forretningsmessig perspektiv har disse tjenesteproblemene bare betydning hvis selskaper virkelig bryr seg om dataytelse. Men som fersk forskning utført av Freeform Dynamics med foretak viste, når det gjelder valg av en mobiltjenesteverandør, kvaliteten på tjenesten, som omfatter områder som dekning og pålitelighet, og dataytelsen er veldig høyt oppe i listen over beslutningskriterier.

Tjenestekvalitet og dataytelse er viktige faktorer når du velger mobildataleverandør
(Bildekreditt: Freeform Dynamics)

Det er ingen rask og enkel løsning på problemet. En nettverksoppgradering er vanligvis ikke et smakelig alternativ for tjenesteleverandører, og gjør lite mer enn ...

© Copyright 2020 | mobilegn.com