Mobil betalingssikkerhet: Fire tips for å holde kjeltringers fingre utenfor m-lommebøker

Når kriminelle snuser rundt mobilbetalinger, er utfordringen med å sikre kundenes penger og data bare for alvor begynt, sier sikkerhetsekspert Malcolm Marshall.

Lanseringen av Google Wallet og den forestående introduksjonen av en rekke nye mobile lommebøker, eller m-lommebøker, kaster allerede opp sikkerhetsutfordringer for CIOs og forbrukere. Så hvordan vil forventet bruk av m-lommebøker endre måten vi ser på sikkerhet?

Det optimistiske svaret er at bevegelse av penger, identifikasjon og kredittkort til mobile enheter umiddelbart vil tilføre et sikkerhetsnivå bare ved å utvide eksisterende kryptering og passordbeskyttelse til mobile enheter. Selv om passord absolutt kan bli hacket, krever det større grad av raffinement.

Lanseringen av Google Wallet i USA fremhever veksten i mobile betalingssystemer, men sikkerhetsproblemene vedvarer blant forbrukere og bedrifter Foto: Google

På samme tid, siden m-lommebøker har en tendens til å beholde kundeinformasjon og legitimasjon i skyen i stedet for på selve enheten, bør det også være relativt greit for alle hvis enheter har blitt kompromittert å tørke den raskt og eksternt av personlig informasjon og - innen få minutter - overfør lommeboken til en annen enhet.

Dessuten kan selv små m-lommeboktransaksjoner spores og spores, noe som er alt annet enn umulig med fysiske kontanter.

Sikkerhet som en barriere for adopsjon

Men forbrukere og bedriftsledere har også god grunn til å være bekymret for sikkerheten ved mobilbetalinger. I følge en fersk undersøkelse gjort av KPMG antydet mer enn 70 prosent av virksomhetene at sikkerhet var den største hindringen for den utbredte adopsjonen av mobilbetalinger.

Erfaringen med nettbank forbedrer ikke godt for mobilbetalinger. Det er sant at det er gjort store fremskritt innen online banksikkerhet. I de første seks månedene av 2011 falt nettbanksvindel med nesten en tredel i løpet av samme periode i 2010.

Men min erfaring med å samarbeide med mange banker viser at mange av kundene deres fortsatt mangler tillit til sikkerhet.

En bank anslår at tre av ti av kundene deres ikke bruker nettbank på grunn av sikkerhetsproblemer, et sentiment som sannsynligvis også vil overføre til mobilbank.

Sikring av kanalen

Vi ser allerede innovasjon innen kriminalitet på nettet som er målrettet mot mobile enheter. Malware og spyware oppdages i økende grad på mobile enheter og ondsinnede apper begynner å krype på telefoner og nettbrett.

Mens mange av truslene som nå angriper mobile enheter bare er utvidelser av old-school-teknikker, er realiteten at ...

© Copyright 2020 | mobilegn.com