De fleste iPhone X-eiere var ikke fornøyd med denne funksjonen

Video: Tre grunner til at iPhone X er overbevisende for virksomheten Apples iPhone X er like dyr som den er kraftig, men som TechRepublics Brandon Vigliarolo forklarer er det noen få grunner til at virksomheten kanskje vil vurdere Apples tusenlads smarttelefon.
Bygge et lysbilde dekk, tonehøyde eller presentasjon? Her er de store takeaways:
  • Totalt sett ga iPhone X-brukere produktet 97% kundetilfredshet. - Kreative strategier, 2018
  • Til tross for generell kundetilfredshet med iPhone X, hadde enhetseiere problemer med Siri, og etterlater den digitale assistenten med en omlag 20% ​​kundetilfredshetsvurdering. - Kreative strategier, 2018

I årevis har Apple svart på klager på funksjonaliteten til Siri, og etter hvert som flere virtuelle assistenter har dukket opp fra sine rivaler, fortsetter brukerne å klage om tingene den ikke kan gjøre.

Dette var en av de største takeawayene fra en studie av iPhone X-brukere utført av Creative Strategies, Inc. Ben Bajarin, hovedanalytiker og sjef for primærforskning, sa i rapporten at iPhone X-eiere ga produktet "en samlet 97% kunde tilfredshet. Selv om antallet er imponerende, er det som virkelig skiller seg ut når du gjør kundetilfredshetsstudier, andelen som sier at de er veldig fornøyde med produktet, "skrev Bajarin.

Når det gjelder respondentene i undersøkelsen som møtte det "veldig fornøyde" merket, fant rapporten at det var rundt 85% av iPhone X-eiere.

Men da rapportforfatterne brøt det ut etter spesifikke funksjoner, fremsto Siri som noe av det eneste brukerne ikke var fornøyd med. Hver annen funksjon hadde en kundetilfredshetsprosent over 60%. Siri var den eneste funksjonen under det merket på omtrent 20%.

Dette tallet er mer fremtredende, sa Bajarin, fordi undersøkelsen deres fokuserte på tidlige Apple-adopte, som han sa "har en tendens til å være mer kritisk og mindre fornøyd generelt enn mainstream-forbrukere."

Dette er bra for Apple på grunn av de veldig høye karakterene nesten alle andre funksjoner som er mottatt i undersøkelsen. Men Siris meget lave poengsum stemmer overens med de årene klager brukerne har hatt over hvordan Siri fungerer.

The Street's Leon Lazaroff skrev at Siris hovedproblem er en forbrukerbase som forventer at den skal fungere som andre virtuelle assistenter, noe den ikke kan gjøre fordi den var designet for et veldig spesifikt formål.

"Siris jobb er å integrere disse enhetene, det er ment å smøre tilkoblingene mellom Apple-enheter, noe som gjør iPhone integrert i iPad, AppleWatch og AppleTV - og alle punkter i mellom, " skrev Lazaroff. "Problemet for Apple er at folk har forventet en stemmeaktivert enhet som kan svare på relativt enkle spørsmål raskt og effektivt, og Siri ... har stort sett kommet til kort."

Mer om Apple

  • Apples 5 viktigste forretningstjenester i tiåret
  • iPhone 11: Et jukseark
  • Apple Watch Series 5: Et jukseark
  • 20 Apple-tastatursnarveier forretningsbrukere trenger å vite

Siris manglende evne til å svare på grunnleggende spørsmål som Amazons Alexa, Microsofts Cortana og Google Assistant har forlatt brukere forvirret om hva funksjonen egentlig skal gjøre.

Verge-journalisten Walt Mossberg skrev i 2016 at Apple "sløste forspranget" med Siri og var for treg til å legge til funksjoner og funksjonalitet som rivalene allerede hadde mestret.

"Siris enorme løfte er blitt krympet til å bare ringe og sende meldinger til kontakter, og kanskje få været, ved hjelp av stemmekommandoer. Hvis du prøver å behandle Siri som en virkelig intelligent assistent, klar over hele verden, mislykkes det ofte, selv om Apple-presentasjoner og Siri-nettstedet antyder noe annet, "skrev Mossberg.

En studie gjort av Stone Temple i fjor fant at Siri "bare svarte 21, 7 prosent av spørsmålene og spikret 62, 2 prosent av dem helt, riktig, " og merket at "Alexa og Siri begge står overfor begrensningen av å ikke kunne utnytte en full gjennomgang av nettet for å supplere kunnskapsgrunnlagene sine. Det vil være interessant å se hvordan de begge takler den utfordringen. "

Til tross for utfordringene med Siri, burde Apple bli hørt for å vite at de fleste brukere ga iPhone X veldig høye poengsummer på nesten alt annet, og Bajarin sa at Apple er opprettet pent for fremtiden.

"Totalt sett viser dataene vi samlet inn rundt iPhone X at hvis Apple virkelig bruker dette produktet som grunnlinjen for innovasjon det neste tiåret, så er de i gang med en sterk start og har bygget et solid grunnlag, " skrev Bajarin i rapporten. .

Bajarin la senere til: "Hvis Apple kan bringe Siri tilbake til en lederposisjon og i kombinasjon fortsette å bygge videre på maskinvaren og programvaren rundt iPhone X base foundation, vil de forbli godt posisjonert i det neste tiåret."

Apple Weekly Newsletter

Enten du trenger tips om iPhone og Mac eller oversikt over bedriftsspesifikke Apple-nyheter, har vi deg dekket. Leveres tirsdager

Registrer deg i dag

© Copyright 2020 | mobilegn.com