Motorola Xoom-anmeldelse: Banebrytende, men skuffende

Motorola Xoom har uten tvil vært det mest hypeteknologiske produktet som ikke er laget av Apple det siste året. Motorola har gjort mange spennende for det første offisielle Google-nettbrettet.

Xoom står imidlertid overfor to store utfordringer. For det første har all hypen rundt Xoom og Android 3.0 Honeycomb skapt ekstremt høye forventninger. For det andre er det allerede et nettbrett på markedet som har satt baren ganske høyt. Til tross for sine veldokumenterte mangler, får Apple iPad høye karakterer fra de fleste brukere.

Dessverre lever ikke Xoom ikke helt opp til sine høye forventninger og leverer ikke det samme nivået av produktopplevelse som du får med iPad. Fortsatt er det ting å like med Xoom, og for noen mennesker vil dette være nettbrettet de har ventet på. Se om du er en av dem.

Fotogalleri

Motorola Xoom: Unboxing og sammenligning bilder

spesifikasjoner

 • Carrier : Verizon Wireless
 • OS : Android 3.0 (Honeycomb)
 • Prosessor : NVIDIA Tegra 2 Dual Core 1GHz
 • RAM : 1 GB
 • Lagring : 32 GB internt
 • Skjerm : 10, 1-tommers WXGA 1280x800, 160 dpi
 • Batteri : Litium-ion-polymer med en kapasitet på 3250 mAh
 • Porter : Micro USB, Micro HDMI, 3, 5 mm headset
 • Vekt : 25, 75 gram (730 gram)
 • Mål : 9, 8 (h) x 6, 6 (w) x 0, 51 (h) tommer
 • Kamera : 5MP med autofokus, dual LED-blits, 8x digital zoom; 2MP foran
 • Sensorer : Akselerometer, aGPS, digitalt kompass, omgivelseslys sensor, gyroskop, barometer
 • Tastatur : Virtual QWERTY
 • Nettverk : CDMA 800 / 1900MHz; kan oppgraderes til LTE 700MHz
 • Trådløst : Wi-Fi 802.11a / b / g / n; Bluetooth 2.1 + EDR
 • Tilknytning : Mobilt Wi-Fi-hotspot
 • Pris : $ 799 (ingen kontrakt) eller $ 599 (med 2-års kontrakt)

Hvem er det til?

For Android-utviklere og hengivne Android-fans er Xoom en etterlengtet enhet som gir noen spennende glimt i retning Google er på vei med Android. For de som vil ha en mer PC-lignende opplevelse på en multitouch-nettbrett enn det du får med iPad (som har mer av en mobil enhetsopplevelse), kan Xoom være enheten du leter etter - spesielt hvis du vil et nettbrett, men har tidligere ikke vært fornøyd med de som kjører en versjon av Windows. Selvfølgelig kan de som begjærer etter en iPad, men som unngår den innhegnede hagen til Apple-økosystemet, også bli tiltrukket av Xoom.

Hvilke problemer løser det?

Selv om vi har sett Android-nettbrett som Samsung Galaxy Tab og de forskjellige Archos-enhetene, er det i utgangspunktet store skjermer som kjører et smarttelefon OS. Android 3.0 Honeycomb er Googles første nettbrettoptimaliserte versjon av Android og Xoom er den første Honeycomb-enheten som treffer markedet. I hovedsak er dette det første Google-nettbrettet. Det er også det første store 10-tommers nettbrettet som kjører Android, som matcher den 9, 7-tommers iPad.

Utrolige funksjoner

 • Brukergrensesnitt for innfødt nettbrett - Jeg har vært i tvil om Google hadde alvor med å bygge et flott nettbrett-OS, men Honeycomb leverer en veldig brukbar og hyggelig opplevelse - når du er i det opprinnelige brukergrensesnittet og de opprinnelige appene og widgetene som Google har bygget for å jobbe i Honeycomb. Brukergrensesnittet er veldig glatt og fungerer spesielt godt i liggende modus, noe Google har gjort som standard på nettbrettet. De innfødte widgetene fungerer bra, og er en sentral fordel i forhold til iPad. Jeg liker spesielt muligheten til å stable nyttige widgets ved siden av hver med god plass til overs på den store skjermen. Det gir en mer stasjonær følelse. E-post-appen, nettleseren og Google Talk-appene tilbyr en utmerket opplevelse som er grundig tilpasset for en nettbrettvisning. Google Bøker-appen har den beste brukergrensesnittet for noen ebook-app jeg har sett, med fine detaljer som en nattlesningsmodus.
 • Nettleseropplevelse - Sammen med widgets er den største fordelen Xoom har over iPad, nettlesing. Xoom tilbyr surfing i fanene slik at du raskt og enkelt kan bla mellom websider som på skrivebordet. Min favorittdel av Xoom-surfing er imidlertid tommelkontrollene. Du holder ganske enkelt tommelen nede på kanten av skjermen og halvcirkel-menyoverlegget dukker opp og lar deg åpne en ny fane, bokmerke siden, gå tilbake eller fremover, oppdatere og mer (se skjermdump her). Rask tips: For å slå på dette, må du gå til Innstillinger | Labs | Rask kontroller. Den andre fordelen for Xoom er at Android-nettleseren støtter Flash, men overraskende nok var Flash-støtte ikke inkludert i Xoom ved lanseringen. Det er lovet en fremtidig programvareoppdatering.
 • Ytelse - Nesten alt er raskt på Xoom - UI-animasjonene, søk, lasting av videoer, bla gjennom bilder, trekke opp websider (med god internettforbindelse), etc. Med en dual core NVIDIA Tegra 2 CPU, 1 GB RAM, og noen gode videochips, denne tingen har rikelig med hestekrefter. Og selv med all den kraften lider ikke batteriets levetid. Xooms batterilevetid er ikke så bra som iPad, men den nærmer seg fortsatt 10 timer.

Hva er galt?

 • For mye ting mangler - Min følelse er at Motorola og Google dyttet Xoom ut av reiret litt for snart. Det trengte lenger å utvikle seg før den var klar til å fly. Jeg har allerede nevnt det faktum at Flash ikke fungerer i Xoom-nettleseren (ved lansering), noe som er underlig siden Flash fungerer i Android 2.2 og 2.3. En fremtidig programvareoppdatering blir lovet å fikse det. Xooms MicroSD-kort fungerer ikke ved lansering. Det er også lovet å bli fikset i en fremtidig programvareoppdatering. Denne første versjonen av Xoom er kun 3G, men er klar til å bli oppgradert til Verizons 4G LTE-nettverk, bortsett fra at kundene må sende Xoom til Motorola for å installere den nye brikken for å få oppgraderingen. Det er også for mange ganger når Xoom gir rare feilmeldinger eller bare låser seg eller bestemte elementer krasjer. Motorola og Google hadde hatt det bedre med å vente til tidlig på sommeren for å slippe dette, når Flash- og MicroSD-problemene var utarbeidet, ble de andre feilene løst, og LTE kunne blitt lastet på alle Xoom som standard.
 • Appopplevelse er en letdown - Google gjorde ikke en veldig god jobb med å samle apputviklere for å oppdatere appene sine for nettbrettopplevelsen før de lanserte Xoom. Som et resultat var det bare 16 nettbrett-klare apper da Xoom lanserte. Dette tallet vokser, og det er noen veldig fine apper - som CNN, AccuWeather, Pulse News Reader og USA Today - men det er ikke nok til å gjøre Xoom veldig nyttig. Og til og med noen av nettbrettoptimaliserte appene som Amazon Kindle-appen er fremdeles veldig grove rundt kantene. Som et resultat ender du opp med å bruke apper som er optimalisert for mindre skjermer, og som blir strekkte dårlig når du åpner dem på Xoom. Jeg skulle ønske Honeycomb ville la deg åpne disse appene i mindre smarttelefonstore vinduer, og så kan du bruke 2-3 av dem side om side, klippe og lime mellom dem og multitask.
 • Dataplan er overpriset - I USA er Xoom tilgjengelig på Verizon Wireless med en dårlig overpriset dataplan. For $ 20 / måned får du 1 GB data ($ 20 for hver GB over det). Du kan også få planer for 3 GB ($ 35), 5 GB ($ 50) og 10 GB ($ 80), og med de tre planene betaler du $ 10 for hver ekstra GB du bruker hver måned. For en enhet som denne som er laget for å laste ned og konsumere mange mediefiler (websider, bilder, filmer, musikk, etc.), er det en liten mengde data. Situasjonen vil bli enda verre når Xoom har 4G LTE-evne, siden du kan laste ned mye mer ting mye raskere på LTE.

Ergo for virksomheten

I teknologibransjen gir vi ikke produktene et "A" for innsats. Ting itererer for raskt. Derfor er det tøft å anbefale Motorola Xoom. Det er bare for mye uferdige forretninger på dette nettbrettet, pluss at det er omtrent $ 100 dyrere enn en sammenlignbar iPad 2-modell.

Med mindre du er en Android-utvikler, en hengiven Android-fan eller en IT-profesjonell som har en blød kant som vil få et tidlig hopp på Android 3.0 Honeycomb, så vil jeg unngå Xoom - i det minste til alt blir ryddet opp, LTE 4G leveres som en del av standardpakken, og prisen synker med minst $ 100.

Selv da vil Android trenge mye mer virkelig gode nettbrettapper for å kunne konkurrere effektivt mot iPad, som raskt har blitt en favoritt blant forretningsfolk for sin tilnærmelsesmulighet og mengde programvare. Når den er ferdig og får flere apper, kan Xoom være i samme liga med iPad. De fleste kjøpere bør unngå det til da.

Konkurransedyktige produkter

 • Apple iPad
 • Samsung Galaxy Tab
 • BlackBerry PlayBook
 • HP TouchPad

Hvor får du mer info

 • Motorolas offisielle Xoom-side
 • MOTODEV spesifikasjonsside for Xoom MZ600
 • Verizons Motorola Xoom-side
 • Åpne Motorola Xoom (TechRepublic)

© Copyright 2020 | mobilegn.com