Nytt LTE-modemtilleggskort for Raspberry Pi letter IoT-distribusjoner

LTE-modem for Raspberry Pi letter IoT-distribusjoner der Wi-Fi ikke er tilgjengelig. For utendørs IoT-prosjekter som digital skilting, der å stole på en konstant Wi-Fi-tilkobling ville være upraktisk, tilbyr 4GPi en rimelig tilkoblingsløsning.

Det japanske selskapet MechaTracks har kunngjort et 4G LTE-tilleggstavle (ofte kalt en HAT) for bringebær Pi kalt 4GPi. 4GPi er den første kommersielt produserte tilleggsplaten som tilbyr CAT4 LTE-tilkobling for Raspberry Pi, med nedlastingshastigheter på 150 Mbps og 50 Mbps. Andre eksisterende løsninger er båndbredde begrenset, eller er adaptere for LTE-modemer som brukes i bærbare datamaskiner, med mindre antennekontakter.

Mer om mobilitet

  • Hvorfor Android vil ha et bannerår i 2020
  • 10 mobilitetsprognoser for 2020: AI, 5G, sammenleggbare telefoner med mer
  • Lær et språk før neste tur med disse appene
  • Bilder: De 10 beste alternativene til Apple Watch

MechaTracks bemerker at driverstøtte for tilleggsplaten 4GPi er tilgjengelig for Raspbian, den Raspberry Pi-spesifikke varianten av Debian. I tillegg inkluderer 4GPi skjøtelapper for Raspberry Pi GPIO-kontakten, noe som gjør det mulig å bruke i forbindelse med andre HAT-er. Tillegget er kompatibelt med alle Raspberry Pi-modeller som har en 40-pinners GPIO-topptekst. For tiden inkluderer dette Pi 1 A + og B +, Pi 2 modell B, Pi 3 modell B og B +, samt Pi Zero og Zero W.

Salget av 4GPi starter 1. november for $ 25000 JPY ($ 222 USD / € 195 EUR). Det vil være tilgjengelig fra Amazon Japan (med internasjonal frakt mulig), samt RS Components og SwitchScience. Merket at brikkesettet som brukes på 4GPI støtter LTE-bånd 1, 3, 8, 18, 19 og 26, som er band som oftest brukes i Japan, Korea, Thailand, India, Australia, New Zealand og over hele Europa og Sør Amerika. I følge brikkesettdokumentasjonen har ikke denne varianten tilbakevendende muligheter for UMTS / HSPA eller GSM / GPRS / EDGE-nettverk.

Selv om prisen på 4GPi er ganske mye brattere enn for Raspberry Pi-basen, er kombinasjonen av de to fremdeles betydelig rimeligere enn andre LTE-tilkoblede utviklingsenheter på markedet, noe som gjør det til et attraktivt alternativ for prosjekter som krever mobil nettverkstilkobling, spesielt digital skilting, sikkerhet og sporing av eiendeler, og landbruk / miljøbruk, der det er upraktisk å stole på en konstant Wi-Fi-tilkobling.

Når mobilnettoperatører forbereder seg på bred distribusjon av 5G, vil eksisterende IoT-enheter, som er avhengige av gamle 3G-nettverk, trenge en erstatning for å opprettholde tilkoblingen til serverne som skyver oppdateringer og mottar oppdateringer fra disse enhetene. I juli sluttet Verizon å aktivere enheter som bare støtter 3G, noe som gjør nye distribusjoner av enheter som er avhengige av deres gamle 3G CDMA-nettverk umulige. Verizon planlegger å ta ned 3G-CDMA-infrastrukturen sin i slutten av 2019. Andre mobiloperatører i USA og over hele verden forventes å gjøre det samme, selv om AT&T og T-Mobile ennå ikke har offentliggjort planene sine for nettverksadministrasjon.

Spredningen av IoT-enheter og de tilhørende tilkoblingskrav, som disse distribusjonene krever, har også ført til handling fra FCC for å åpne mer spekter for mellomdistansekommunikasjon. 23. oktober stemte FCC enstemmig for å åpne 1200 MHz spektrum i 6 GHz-båndet for ulisensierte enheter, for eksempel Wi-Fi-rutere, babymonitorer, trådløse fasttelefoner og andre.

De store takeawayene for teknologiledere:

  • 4GPi vil være tilgjengelig fra 1. november 2018 for ¥ 25000 JPY ($ 222 USD / € 195 EUR).
  • Til tross for at det er dyrere enn Raspberry Pi-basen, er kombinasjonen fremdeles en av de rimeligste og utvidbare LTE-tilkoblingsløsningene som er tilgjengelige.

Smart Cities og IoT-nyhetsbrev

Hold deg oppdatert om smarte byer, som inkluderer innovasjoner i IoT, 5G, sikkerhet, dataanalyse, mobilapper og mer. tors

Registrer deg i dag

© Copyright 2020 | mobilegn.com