Office for iPad vil påvirke bedriftens mobilitet

Lanseringen av Microsoft Office for iPad (Microsoft Word for iPad / Microsoft Excel for iPad / Microsoft PowerPoint for iPad) har blitt møtt med en rekke anmeldelser fra analytikere, pundits og journalister. De potensielle implikasjonene av Microsoft Office for iPad i forhold til bedriftsmobilitet og mobilsamarbeid, er det som gjør denne langvarige produktlanseringen så interessant for meg.

Jeg tilbrakte sent forrige uke og helgen ved å bruke de nyeste tilleggene til det ærverdige Microsoft Office-økosystemet. Akkurat nå, farg meg imponert, selv om jeg ser på Office for iPad mer for bedrifter og ta med din egen enhet (BYOD) brukere.

Implikasjoner for bedriftens mobilitet og produktivitet

Når det gjelder iPad spesielt, betyr bruk av Microsoft Office for iPad at flere bedriftsbrukere kan få tilgang til forretningsdokumenter uten frykt for problemer med dokumentformatering. Selv om jeg har hatt litt flaks tidligere med iWork og CloudOn, er de ikke nødvendigvis løsninger jeg vil gå inn for en omfattende mobilutrulling. Implikasjonen av å opprettholde dokumentets troverdighet er et klart salgssted for bedrifter som allerede er standardisert på Microsoft Office / Office 365.

Mens du kanskje leser mange andre forfattere som sier at næringslivet kan bytte bort fra Microsoft Office uten problemer, sier jeg at disse menneskene aldri har hatt en klient eller leder som prøver å åpne et dokument og formateringen er søppel.

Ja, Microsoft Office er mye ondartet - men det er kjent for sluttbrukere - og Microsoft har brakt det kjente grensesnittet inn i en iPad-app med full støtte for standard bedriftsdokumentformater (* .docx, * .pptx og * .xlsx). På grunn av dette kan Office for iPad gis forsiktig inn i en eksisterende mobil først eller BYOD-strategi.

Jeg nådde ut til Alastair Mitchell, administrerende direktør og medgründer av Huddle, en samarbeidsplattform som utfordrer Microsoft SharePoint, for et ikke-Microsoft-leirperspektiv på implikasjonene av Office for iPad for bedriftsmobilitet. I et svar på e-posten sier han, "På kort sikt er det godt å se Microsoft til slutt få den til å fungere sammen og gjøre den kraftigste kontorpaksmobilen aktivert, med andre funksjoner som samtidig redigering. Dette bringer det opp til samme nivå som Google Docs. "

Mitchell påpeker også at Office for iPad forsterker iPad-posisjonen som det dominerende enterprise-nettbrettet.

Mitchell fremhevet dette punktet i e-posten til meg, "Det gjenstår å se hvor mye produktivitet som faktisk gjøres på iPads i forhold til funksjonsskjermer i full form, men det er ingen tvil om at vi vil se flere nettbrett / bærbare hybrider, eller mindre mer mobile produktivitetsmaskiner. Det vil også øke salget av iPad-er, ettersom selskaper ser ut til å gi noen flere skrivebordsfrie brukere iPad-er og ikke erstatte stasjonære PC-er når de kommer til slutt. "

Doug Winter, administrerende direktør og medgründer av Seismic, en mobil leverandør av innholdsstyring, relatert til meg i en e-post. "Fremover forventer jeg å se en eksplosjon av nettbrettbruk av forretningsfolk - fra salgsrepresentanter som vinner nye kunder, til ledere som tar mer informerte beslutninger mens du er på farten fordi de har tilgang til informasjonen de trenger i formatet som de vokste opp med å bruke. På lang sikt får vi se mobilvennlige forretningsapplikasjoner som forbedrer produktiviteten til Office - ikke anstrengelser for å erstatte det - gir konkurransefortrinn for de største selskapene på tvers av bransjer. "

Implikasjoner for mobilsamarbeid

Når jeg ser på mobilsamarbeid i disse dager, ser jeg mange gode ting som skjer i Office 365-verdenen med apputviklere som harmon.ie og Colligo som utvikler smarte mobilappløsninger for tilgang til Office 365 / SharePoint Online.

Ser jeg utover Office 365 / SharePoint, peker jeg på Huddle som en opp-og-kommende mobilsamarbeidsleder med deres innovative harmon.ie iOS-app. Uunngåelig kan samarbeidsappen deres leke fint med Office for iPad og omvendt.

Spørsmålet er at det nye Office for iPad vil forsterke disse samarbeidsappene, eller kanskje erstatte dem i øynene til noen bedriftsmobilbrukere? Jeg er mindre opptatt av Dropbox og Box støtte enn noen andre er. Dialogboksen Legg til et sted der brukere av mobilapper kan koble seg til OneDrive, OneDrive for Business, eller legge til en SharePoint-URL, er definitivt et potensialområde for lenker til nye apper. Figuren nedenfor viser dialogboksen Legg til et sted:

Legg til en sted-dialogboks

Under testingen klarte jeg å åpne et Word-dokument via harmon.ie SharePoint i Word for iPad-appen. Den neste figuren viser dokumentet som er åpent på min iPad:

Åpne et Word-dokument fra et SharePoint-nettsted

Den samme testen fungerte helt fint ved å åpne et dokument fra et Huddle-arbeidsområde

Meldingen Konverter format øverst i dokumentet kom opp hver gang jeg gikk for å åpne et eldre Office-dokument (formatert i * .doc, * .xls og * .ppt). Formatkonvertering var rask, ren og samtidig opprettholde dokumentets troverdighet.

Konklusjon

Office for iPad er et forfallent, men velkomment tilskudd for bedriftsmobilitet, bare for å stimulere til markedet for mobile produktivitetsapper og gi tro til bedriftsdokumenter på tvers av plattformer. Mens jeg var i tvil om Microsofts mobilstrategi, fikk Office for iPad og de tilhørende kunngjøringene forrige uke oppmerksomheten min. Jeg er også enig i at lanseringen videre skal sementere iPad som en leder for bedriftsmobilitet.

© Copyright 2020 | mobilegn.com