Åpner opp Atlassian Confluence for mobile brukere

Atlassian Confluence, samarbeidsplattformen som er favorisert av DevOps, Agile og tekniske skriveteam, har noen begrensede mobilfunksjoner. Oftest når du får tilgang til et Confluence-rom ved hjelp av en mobil enhet, vil du se en mobiloptimalisert versjon av Confluence.

På publiseringstidspunktet er det bare begrenset mobiltilgang til Confluence-funksjoner. Du kan ikke legge til eller redigere sider eller blogginnlegg. Det er ingen redigering av eksisterende kommentarer heller.

Mens jeg skrev denne artikkelen brukte jeg Atlassian Confluence Cloud tilgjengelig på en rekke prissettinger.

Opplever Confluence på en mobil enhet

Confluence velger mobil- eller skrivebordgrensesnittet basert på enheten din, men du kan fremdeles bytte til skrivebordssiden på mobilen ved å velge meny og deretter velge Bytt til skrivebordsversjon. Figur A viser et eksempel på Confluence-skrivebordet sett på en iPad som kjører Mobile Safari:

Confluence og Mobile Safari. Bilde: Will Kelly

Jeg vil gjerne se Atlassian lansere en egen iOS- og Android-app Confluence-klient-app. Dessverre viser en sjekk av App Store at tredjeparter utvikler native mobile apper for Jira (Atlassians andre populære plattform, og en smidig / DevOps-elskling i sin egen rett). Det jobbes mye der ute rundt mobilsamarbeid, med mange muligheter for bidrag fra Atlassian.

Eventuelt kan du bytte frem og tilbake mellom stasjonære og mobile visninger ved å bruke nettleseren på mobilenheten. Bare klikk på koblingen Switch to Confluence Mobile øverst på siden. Når jeg bruker en iPad og den opprinnelige mobile Safari-nettleseren, kunne jeg:

 • Se på Confluence-oversikten
 • Se sider og blogginnlegg
 • Se Confluence-brukerprofiler
 • Opprett eller svar på en kommentar
 • Liker en side, blogginnlegg og kommentar
 • Se en side eller et blogginnlegg
 • Se varslene dine
 • Se oppgaver

Når du bruker en mobil enhet, viser Confluence-dashbordet populært innhold, nylige blogginnlegg som du ellers ville sett ved å bruke en stasjonær nettleser. Du vil også kunne se oppdateringer fra folk i Confluence-nettverket. Figur B viser et eksempel på populært innhold:

Populært innhold på Confluence-dashbordet. Bilde: Will Kelly

Bruke Confluence-funksjoner fra en mobil enhet

Du kan trykke deg gjennom mange av de vanlige brukeroppgavene i Confluence.

Søker Confluence fra en mobil enhet

En stor sak for å få tilgang til Confluence er å søke etter innhold relatert til ett eller annet prosjekt. Du kan søke ved å trykke på menyikonet (øverst til venstre på siden). Skriv deretter inn teksten som spesifiserer søket ditt. Alternativt kan du også søke etter andre Confluence-brukere.

Confluence mobilgrensesnitt tilbyr raskt navigasjonssøk bare returnerer kamper til sidetittelen. Du må bytte til skrivebordsmodus for å bruke hele Confluence-søket.

Visning av sider, blogginnlegg og kommentarer

Trykk på en lenke på dashbordet eller en hvilken som helst annen side for Confluence for å vise den lenket siden, blogginnlegget eller kommentaren. Du kan se innholdet i mobilnettleseren din. Jeg la ikke merke til noen proppstoppere under testingen min og syntes sidegjengivelsen var ganske lesbar. Figur C viser et eksempel på en Confluence-side:

Eksempel på en Confluence-side. Bilde: Will Kelly

Figur C

Viser brukerprofiler

Du kan søke etter en persons navn og deretter trykke på navnet for å se Confluence-brukerprofilen. Velg eventuelt telefon-, SMS- eller e-postalternativet for å sende meldingen til personen direkte fra enheten din.

Oppfølging av varsler

Når du mottar et varsel om sammenløp, kan du svare på det ved å bruke din mobile enhet. Bare trykk på menyikonet øverst til venstre på skjermen. Menypanelet vises. Velg Varsler, og trykk på et varsel for å se detaljene. Du må svare, se på eller like varselet.

Viser oppgaver

Du kan også se og administrere oppgavene dine på telefonen eller en annen mobilenhet. Trykk på menyikonet for å åpne menypanelet til venstre på siden. Velg Oppgaver, og trykk deretter på en oppgave for å se detaljene.

Mobil betyr ingen makroer

En stor ting du trenger å vite om å gå mobil med Confluence er at noen makroer kanskje ikke vises når du får tilgang til en plass ved hjelp av en mobil enhet fordi Confluence mobil ikke støtter makroer fullt ut. Selv om jeg ikke var veldig glad da jeg først lærte dette om Confluence-mobil, men du kan si det samme om SharePoint og mobiltilgang også.

Hvis du viser en side som inneholder en makro som ikke støttes, vil du se en melding som inviterer deg til å klikke deg gjennom til skrivebordsversjonen av siden. Figur D viser et eksempel på hvordan en makro vises på en mobil enhet:

Ingen makroer når du er mobil. Bilde: Will Kelly


Figur D

Administratorer og Confluence-mobil

Administratorer kan deaktivere Confluence-mobil på nettstedet ditt ved å deaktivere Confluence Mobile-pluginen.

Atlassian Confluence og en mobil arbeidsstokk

Jeg har skrevet om noe av det utmerkede arbeidet som leveres av skolesamarbeidstjenere og deres partnere for å muliggjøre mobil tilgang og samarbeid. Jeg vil gjerne kunne redigere Confluence-innhold fra en mobil enhet. Imidlertid tror jeg fortsatt det er akkurat nok mobiltilgang til å betjene prosjektgrupper som trenger å referere til prosjektdokumentasjon som er bosatt i et Confluence-rom.

Se også:

 • Prosjektteamsamarbeid med Atlassian Confluence
 • Sprekker den mobile samarbeidskoden
 • Enterprise mobilitet og Microsoft SharePoint: En statussjekk
 • Beste praksis for mobilsamarbeid for SMB

© Copyright 2020 | mobilegn.com