Parallels Access øker mobiliteten eksternt

Jeg har brukt noen uker med Parallels Access, et program for ekstern tilgang som lar deg få tilgang til PC-en eller Mac-skrivebordet fra en iPad. Hvis du er Mac-bruker, er du sannsynligvis kjent med Parallels 'hovedprodukt, et virtuelt maskinapplikasjon som lar deg kjøre et Windows-skrivebord på Mac-en.

Nettbrettet hellig gral

Siden de første nettbrettene landet i hendene på brukerne, har mange spurt hvordan de kunne kjøre standard desktop-applikasjoner på enhetene. Spesielt for den populære iPad-en, begynte brukerne raskt å be om verktøy som PowerPoint og Outlook. Mens det er originale applikasjoner for å håndtere disse filene og oppgavene, mangler de den dype funksjonaliteten til skrivebordsekvivalenter. For Enterprise IT, å sette enterprise-programvare på mobile enheter, uten å måtte investere betydelige ressurser i å utvikle en mobil-innfødt versjon, virket som en åpenbar fordel.

På kort sikt tillot eksterne skrivebordsverktøy som GoToMyPC i nedre ende og enterprise-grade løsninger fra selskaper som Citrix brukere å se PC-stasjonære PC-er på nettbrett. Dessverre oversetter bittesmå ikoner og UI-elementer designet for store skjermer og musepekere ikke godt til fingrene. Nylig har bedriftsaktører kombinert virtualiseringsteknologier med ekstern tilgang, noe som antyder at noen få servere leverer hundrevis av sluttbrukers stasjonære PC-er til alt fra et nettbrett til moderne ekvivalent til en stum terminal, med UI-optimaliseringer for hver klientplattform. Parallels Access prøver å tilby en løsning som passer mellom disse to ytterpunktene, og den er stort sett vellykket.

Å bygge bro

Det er fristende å koble parallelltilgang sammen med et halvt dusin andre eksterne skrivebordsprogrammer, men applikasjonen prøver å få brukerinteraksjon fra iPad-stil til skrivebordsapplikasjoner. Åpne Parallels Access på din iPad, og i stedet for å bruke Windows Start-knappen eller Mac OS X Dock, hver med dusinvis av bittesmå ikoner for å starte applikasjoner, blir listen over applikasjoner presentert i et iPad-lignende rutenett, som vist nedenfor:


Startede applikasjoner endres til størrelse for nettbrettet, og overflødige brukergrensesnittelementer som oppgavelinjen og startmenyen fjernes, noe som begrenser fokuset til et enkelt applikasjonsvindu. Ganske komplekse designapplikasjoner som de fra Adobe er brukbare, og du kan til og med starte og samhandle med virtuelle maskiner, som sett i de to neste skjermbildene:En bærerakett lar deg raskt skifte mellom kjørende applikasjoner, og iPad-bevegelser som forstørrelsesglasset og fingervennlig klippe- og limfunksjon er tilgjengelige i de fleste stasjonære applikasjoner, som vist på skjermbildet nedenfor:


Når du kobler fra skrivebordet, etter noen få oppløsningsendringer og noen gyrasjoner, returnerer Parallels Access skrivebordet til en rimelig normal tilstand, og returnerer skjermoppløsningen og vindusstørrelsen til de tidligere innstillingene. Jeg vil ikke utdype funksjonaliteten til applikasjonen her, siden det er en detaljert gjennomgang som allerede er lagt ut på TechRepublic; Det som er mest interessant for bedriften er heller at Parallels Access presenterer den første levedyktige og relativt rimelige måten å levere desktop-applikasjoner til nettbrettbrukere.

En flott overgang til en virtuell fremtid

På bedriftsnivå gir mindre og mindre mening å eie og vedlikeholde enorme flåter av stasjonære og bærbare datamaskiner, og virkningene av virtualiseringsteknologier på datasenteret beveger seg nå mot skrivebordet. Bedrifter som Citrix, Microsoft og EMCs VMware leverer allerede produkter som flytter sluttbrukerens skrivebord til en virtuell maskininfrastruktur, og konsoliderer datakraft og vedlikehold til et sentralt sted. Dette har den åpenbare fordelen ved å la et mangfoldig basseng med klientenheter få tilgang til et standard, vanligvis Windows-basert skrivebordsbilde. En personlig eid Mac kan med glede kjøre et sikret bedriftsskrivebord sammen med innfødte Mac OS-designapplikasjoner, akkurat som en mobiltelefon eller nettbrett har tilgang til de samme applikasjonene. Det åpenbare problemet med denne virtuelle fremtiden er at den krever en ganske stor infrastrukturinvestering, og et grunnleggende skifte i alt fra hvordan IT distribuerer og administrerer sluttbrukerenheter til hvordan brukere "slår på" og begynner å jobbe med bedriftens applikasjoner.

Parallels Access kommer med en abonnementsbasert prislapp, som kan være frustrerende og fremdeles ukjent for forbrukerne, men som er fornuftig for bedrifter - spesielt de som kan vurdere applikasjonen for å teste vannet i desktop virtualisering på nettbrett før de investerer i infrastrukturen. en fullstendig implementering. Selv for et dusin mobilbrukere som vil ha desktop-applikasjoner på iPad-en, er Parallels Access enkel nok til å installere og konfigurere at du kan stole på de fleste sluttbrukere til å installere og konfigurere applikasjonen selv.

Stort sett er mobilitet og sluttbrukers databehandling ved et bøyningspunkt. Jeg tviler på at datamaskindata vil overleve i sin nåværende tilstand, og brukere krever mer funksjonalitet fra nettbrettlignende enheter. En måte å raskt få den funksjonaliteten til iPad uten å investere i infrastruktur eller en rekke nye og relativt uprøvde teknologier, er et verktøy som Parallels Access. Du får forbedringer i brukervennligheten som mangler fra tradisjonelle verktøy for eksternt skrivebord, enkel installasjon og rimelige priser uten større revisjoner av IT-infrastrukturen.

© Copyright 2020 | mobilegn.com