Å forutsi fremtiden for nettbrett i bedriften

Nettbrett er fremdeles ganske ungt, selv i den fartsfylte verdenen av forbrukerteknologi, men på mange måter begynner de å nå tidlig modenhet. I motsetning til denne gangen i fjor, kommer ikke et nytt nettbrettfirma på scenen annenhver uke, og det å se nettbrett ute i offentligheten er ikke lenger en nyhet (selv om jeg ennå ikke er klar til å trekke meg det sterke skepsisen som jeg kan ikke hjelpe med å kaste mot noen som tar et bilde med et nettbrett offentlig). Så hva er det neste for nettbrett, spesielt på bedriftsområdet? Her er min ta, kun basert på rykter, spekulasjoner, antakelser og rent gjetning.

Raskere, tynnere, lettere

Maskinvaremessig virker det som om vi har avgjort en skiferformfaktor, med tidvis nyttige varianter - Asus 'Transformer med tastaturdokken er bemerkelsesverdig. Noen få produsenter har prøvd ting som doble skjermer, men salgstall indikerer at vi kommer til å holde oss med skifer- / utklippstavlene i overskuelig fremtid.

I likhet med bærbare datamaskiner, vil det meste av maskinvareinnovasjon falle i å gjøre enhetene tynnere og lettere og forbedre skjermstørrelsen og oppløsningen. Apple og Samsung ser ut til å være de mest kapable til å strebe mot tynnere og lettere, men jeg vil gjette på at vi kommer til å være i en formfaktorhull til noe virkelig nyskapende skjer. Selv om det for tiden er mer science fiction enn levedyktig prototype, kan vi etter hvert se fullfarge, papirlignende, rullende stander.

Stemme

Med liten massiv endring på maskinvarefronten vil det meste av "magien" skje i programvare. Apple brakte et berøringsbasert grensesnitt til massene og prøver nå å gjøre det samme med sitt nye Siri stemmegjenkjenningsprodukt. Jeg har ikke prøvd Siri personlig, men demovideoene virker ganske imponerende.

I bedriftsområdet er det ikke spesielt relevant å kunne finne den nærmeste kinesiske restauranten, så det som virkelig trengs er et grensesnitt som tolker fortalte spørsmål til noe en bedriftsapplikasjon kan forstå. Kalender og diktert e-post er her i dag, men det ville være virkelig overbevisende å kunne be enheten din om å "dra opp dette kvartalets P & L" og ha det tolkelaget som vet å gå til bedriftens økonomiske pakke, kjøre riktig spørring, og dump et regneark.

Pen 2.0

Jeg er kanskje nostalgisk for det uoppfylte løftet fra Microsofts tavle-PC, men jeg ser fremdeles et sted for pennen, spesielt i bedriften. Med en intelligent kombinasjon med berøring og stemme kan en penn forbedre tabletopplevelsen i stedet for å hindre den. Merknad å ta, fylle ut skjemaer, tegne, kommentere dokumenter osv., Er alle bedre oppnådd med en penn enn mine pudgy fingre, og selv om det er alternativer for inntasting av penn på den nåværende beskjeden av nettbrett, er de fleste en kludge i beste fall. Det er langt mer naturlig å samarbeide rundt en tavellignende enhet enn å trykke på et tastatur på skjermen, og det kan være noen veldig interesserte applikasjoner rundt pennbasert samarbeid.

Som bærbare datamaskiner ser det ut til at vi har kommet til et sted der maskinvare ikke lenger er begrensningen eller kilden til innovasjon. Mange forbrukere og innkjøpssjefer sluttet å bry seg om nyansene til de forskjellige prosessorene i den gjennomsnittlige datamaskinen, siden noen av dem er mer enn i stand til å kjøre nåværende forretningsapplikasjoner. Tilsvarende er tabletforedlingskraft og lagring relativt rikelig, og muligheten til å koble til "stort jern" som er plassert andre steder, øker mulighetene til selv den mest ydmyke enheten dramatisk.

Selv om de ovennevnte tre elementene er lite mer enn spekulasjoner, er det ingen skade i å forberede seg på noen av disse innovasjonene i dag. Eksperimenter med småskala nettbrett, og forbered deg på viktige bedriftsapplikasjoner for å snakke med andre enheter i løpet av en nær fremtid. Selv om vi fremdeles er litt borte fra å fortelle enheten vår om å trekke gårsdagens tall, er rapportering via en nettbrettkompatibel nettportal tilgjengelig i dag, og den gir øyeblikkelig fordel og forbereder nåværende systemer for noen av disse innovasjonene.

© Copyright 2020 | mobilegn.com