Gjennomgang: Panasonics håndholdte Toughbook N1 er bygget for vegkrigeren

Gjennomgang: Panasonic's Toughbook N1-håndholdte er bygget for veikrigeren Panasonic Toughbook FZ-N1mk2 er målrettet mot industrielle brukssaker, og tilbyr funksjonalitet utover det som er mulig med en smarttelefon og robust koffert.

Panasonics Toughbook-merke av robuste enheter er sterkt forbundet med bærbare datamaskiner som kjører Windows, snarere enn Android-drevne enheter. Til tross for den håndholdte størrelsen - og tilsynelatende telefonfunksjonalitet, gitt at den støtter LTE - markedsføres Panasonic Toughbook FZ-N1 som en håndholdt telefon, med stor vekt på den vinklede bakovervendte strekkodeleseren. Det er en mye mer spesialbygget enhet - og den føles målbevisst, i motsetning til velmenende eksperimenter som Galaxy Beam eller Galaxy Fold.

5G mobilnett: Et jukseark (gratis PDF)

Generelt sett vil Toughbook FZ-N1mk2 ikke være malplassert blant kurerer, en stilling som av åpenbare grunner krever muligheten til å skanne et stort antall strekkoder raskt og nøyaktig. Hvis du kaller enheten en glorifisert pakkescanner, vil det imidlertid utvide mulighetene til systemet betydelig. N1 er velutstyrt for å imøtekomme behovene til menneskene som ikke sitter ved et skrivebord i åtte timer i døgnet, den sikter til, men en sammenligning med topp flaggskip som Galaxy Note 10 ville være en mindre enn rettferdig sammenligning.

Specs

 • CPU: Qualcomm Snapdragon 660 (SDM660-2) 2, 2 GHz x 4 + 1, 8 GHz x 4

 • RAM: 3 GB

 • Lagring: 16 GB

 • Skjerm: 4, 7 "1280 x 720 sollys-synlig display; 10-punkts kapasitivt multi-touch med regnsensing og hanske-berøringsmodus; aktiv eller passiv pekepenn (ekstrautstyr)

 • Batteri: Rasklading 3200 mAh Li-Ion (standard, som testet) 6400 mAh Li-Ion (valgfritt); varmbyttingsevne

 • Porter og utvidelser: Vinklet 1D / 2D strekkodeleser; microSDXC; mikro-USB 2.0 (med mulighet for kontroll av vert / klientmodus); brukerdefinerbare knapper (x5); integrerte mikrofoner (x3) med støydemping og ekko kansellering; doble høyttalere (opptil 100 db); 5MP HD-frontvendt webkamera; 8MP HD bakkamera med LED-lys

 • Trådløst: Wi-Fi 802.11 a / b / g / n / ac / r / d / h / i / k / v / w; 4G LTE, HSPA +, UMTS; (AT&T og Verizon: Stemme- og 4G LTE-data sertifisert); S.180 nettverk (kun for data); dobbelt NanoSIM; GPS; Bluetooth og NFC

 • Operativsystem: Android 8.1 (Oreo)

 • Vekt: Ca. 0, 60 pund.

 • Sertifisering: MIL-STD-810G, IP66 (høytrykks jet spray) og IP68 (nedsenkbar opp til 5 fot i 30 minutter), Android Enterprise anbefalt

 • Garanti: 3 års begrenset garanti, deler og arbeid

Design og maskinvare

Bilde: Panasonic

Toughbook N1 er et relativt stort apparat. I virkeligheten vil N1 trolig være tynnere enn forbrukermålrettede smarttelefoner med en OtterBox Defender-sak, med N1 vurdert for IP66, IP68 og MIL-STD-810G spenst. Kamerabulen er uten sidestykke, selv om Panasonic fremhever det vinklede kameraet og strekkodeleseren som en funksjon. For brukere som skanner hundrevis av strekkoder om dagen, kan plasseringen sannsynligvis være nyttig - på samme måte forhindrer det brukeren i å utilsiktet dekke skanneren med hånden.

Fysisk ser Toughbook FZ-N1mk2 helt identisk med originalversjonen, anmeldt av ZDNets Charles McLellan i 2016.

N1 beholder en del utvidelsesmuligheter - det er to SIM-spor og ett dedikert microSD-kortspor, noe som eliminerer behovet for å ofre utvidbar lagring når du legger til et annet SIM-kort. I stedet for sidelastet, er SIM og microSD plassert bak batteriet. Disse leserne bruker en kompleks ZIF-lignende enhet - ved første øyekast ser de ut som mer holdbare enn sporladende lesere som finnes på forbrukermålrettet elektronikk. Avhengig av bruksområde er microSD potensielt viktig, da N1 er utstyrt med en relativt beskjeden lagring på 16 GB.

Skjermen er lys, og var tydelig ment for bruk utendørs. Farger vaskes litt ut, selv om dette ikke er en skjerm som er beregnet på innhold. For en 4, 7-tommers skjerm med 315 PPI er det vanskelig å utsette Panasonic for ikke å gå for 1080p - det er sannsynligvis ikke noen individuelle piksler i denne oppløsningen. På samme måte er de frontvendte høyttalerne rangert for opptil 100 dB, selv om forvrengning er uunngåelig hvis du spiller det høyt. På støyende arbeidsplasser gir det en klar fordel.

Det er fem brukerdefinerbare knapper, med knapphandlingskonfigurasjonsverktøyet som lar kombinasjoner (A1 + A2, A2 + A3 og A1 + A3) utløse unike hendelser, inkludert applikasjonsstarter, skjermbilder, bytte mellom inngangsprofiler (hanskerør, regn -sensering av berøring og stylusinngang), påkalle lydløs modus, lommelykt eller KeyEvents. En dedikert kameraknapp er nede til høyre, og gir den samme modalitet som et gjennomsnittlig pek-og-skytt-kamera.

MicroUSB-porten er skjult bak en glidebryter, i likhet med 3, 5 mm-kontakten - begge disse er feltutskiftbare portdeksler. Det er plass bak microUSB-porten for å feste en stropp til enheten også. Ni kontaktpinner dekker bunnen for forankret lading, med metallglidebryter på hver side, igjen, for docking.

Programvare, ytelse og batteri

Panasonic's dated Dashboard app duplicates controls in Android that are more accessible using Android's Quick Settings dropdown. Thankfully, this is the extent of bloatware on the FZ-N1mk2.

" data-credit="Screenshot: James Sanders/TechRepublic" rel="noopener noreferrer nofollow">

Panasonics daterte Dashboard-app dupliserer kontroller i Android som er mer tilgjengelige ved hjelp av Androids hurtiginnstillinger. Heldigvis er dette omfanget av bloatware på FZ-N1mk2.

Skjermbilde: James Sanders / TechRepublic

Panasonic gjør få synlige endringer i Android 8.1-opplevelsen på Toughbook N1, det er ingen synlige tilpassede temaer, med konfigurasjonsapper lagt til for tilpasset knappekartlegging, og SDK-leverte demo-apper for strekkodeskanner. Det er en Dashboard-app som ikke tjener noe som kan sees på, ettersom den dupliserer ikonskuffen fullt ut, og visuelt ser ut til å dateres tilbake til Ice Cream Sandwich (Android 4.0). Dessverre kan den ikke slettes.

Panasonic sender Microsofts SwiftKey som standard tastatur.

Snapdragon 660 er en midt-nivå system-on-a-chip (SoC). Det er ikke en gjennomsiktig kasse-brikke, men den leverer heller ikke spesielle spesifikasjoner på flaggskipnivå. Den gir en Geekbench 4-enkjernescore på 1.642 og flerkjernescore på 5.764, en beskjeden nedgang fra Snapdragon 845-drevne Pixel 3, som fikk henholdsvis 2.240 og 7.729. På grunn av mangel på bloatware, er det ingen merkbar etterslep når du bruker systemet fra dag til dag.

Gjennomgangsmodellen ble levert med Android 8.1 på sikkerhetsnivået i november 2018. Panasonic lovet en revidert firmware i juli som bringer den opp til sikkerhetsnivået i mars 2019, selv om dette ikke - per pressetid - er tilgjengelig via OTA-oppdateringer, eller på Panasonics nettsted.

Panasonic vurderer batteriet i to år (730 ladesykluser). Med tanke på at batteriet er feltutskiftbart, er denne levetiden standard. Eventuelt er et 6000 mAh batteri også tilgjengelig. Batteriet kan byttes varm.

Kamera og strekkodeskanner

Strekkodeleseren er rask og i stand - enheten kommer med en demonstrasjonsapp, og en SDK er tilgjengelig for å lage dine egne integrasjoner. Under testingen har skanneren lest en (relativt liten) strekkode fra tre meter unna. Blitslys-LEDene aktiveres når leseren er aktiv, for å gjøre skanning enklere. Den dedikerte strekkodeleseren er merkbart raskere enn kamerabaserte løsninger som Scandit, som fungerer på forbruker-smarttelefoner.

Kameraet er overveldende - det relativt svake 8MP-kameraet viser gjennomsnittlige, pointillism-inspirerte øyeblikksbilder. Det får jobben gjort, men det er ingenting verdt å ramme inn.

Endelig dom

Panasonic Toughbook FZ-N1mk2 er utvilsomt egnet til formål, selv om den tilpassede API-en som kreves for bruk av strekkodeleseren praktisk talt krever masseforetaksdistribusjon av disse håndsettene for å hente ut utviklingskostnadene for å integrere enhetsfunksjonene i organisasjonens arbeidsflyt. Dette vil imidlertid være tilfelle for alle Android-drevne strekkodelesere, og utvidbarheten og den relativt enkle utviklingen på Android vil sannsynligvis gjøre denne typen integrasjon rimeligere sammenlignet med tilpassede, skreddersydde maskinvareløsninger.

Panasonics levering av — og meldinger for — Android sikkerhetsoppdateringer trenger arbeid. Seks måneder etter et Android-sikkerhetsnivå bør være uakseptabelt for en bedriftsenhet, spesielt når mainstream-forbruker-smarttelefoner mottar sikkerhetsoppdateringer ved en raskere tråkkfrekvens.

Utvilsomt vil dette også føre til en bagatell om klistremerkesjokk. Panasonic er stille om den offisielle prisen, selv om cursory søk setter gateprisen på rundt $ 1600 - potensialet for bulkrabatter kan være, avhengig av VAR din organisasjon jobber med. Dette prispunktet er en ganske høy premie over materialregningen, selv om de snikende prisøkningene på flaggskipsmobiltelefoner gjør det til mindre forskjell. N1 bruker imidlertid ikke flaggskipdeler.

Til slutt, hvis du jobber i en bransje som trenger disse funksjonene, er det en solid løsning og vil tjene dine behov langt bedre enn en forbruker-smarttelefon i en robust sak.

5G og Mobile Enterprise Nyhetsbrev

Mobilsikkerhet, fjernstøtte, 5G-nettverk og de nyeste telefonene, nettbrettene og appene er noen av temaene vi dekker. Leveres tirsdager og fredager

Registrer deg i dag

© Copyright 2020 | mobilegn.com