Samsung Galaxy Tab 10.1 4G er en verdig konkurrent for brukere av nettbrett

Jeg har brukt Motorola Xoom i noen tid nå, og jeg må si jeg elsker det. Kombinasjonen av formfaktor og Android-plattform gjør Xoom til et enestående nettbrett. Da jeg fikk Galaxy Tab 10.1 4G, fikk jeg tvil om at et annet stykke maskinvare kunne bruke Xoom som det valgte nettbrettet. Og dette viste seg å være spesielt vanskelig, fordi både maskinvaren og programvaren var ganske sammenlignbare. Etter litt bruk var det imidlertid nok subtile forskjeller til å bringe Galaxy foran Xoom for meg som det bedre nettbrettet for strømbrukere.

Formfaktor

Jeg vil starte med størrelsen og følelsen av Galaxy Tab 10.1. Et av aspektene jeg virkelig likte med Xoom var den nesten gummierte ryggen som gjorde nettbrettet enkelt å holde. Med den fine klissete overflaten sjansen for at nettbrettet glir fra grepet var langt mindre enn det ville være med et standard eksternt deksel. Galaxy? Ingen slike flaks. Overflaten på Galaxy er ganske standard problem og kan skli rett fra fingertuppene. Det er selvfølgelig ingen avtale, spesielt når størrelsen og vekten på Galaxy er ideell for et nettbrett. Faktisk, av alle nettbrettene jeg har hatt, er Galaxy langt på vei den mest komfortable. Jeg vil faktisk gå så langt som å si at Galaxy er perfekt for alle som planlegger å bruke et nettbrett over lengre tid.

Størrelsen på enheten er også veldig gunstig for å tappe og skyve rundt på skjermen. Selv med mine små hender klarte jeg enkelt og raskt å navigere i grensesnittet. Jeg opplevde ikke noe tretthet etter utvidet bruk som man kunne forvente av å bruke et nettbrett. Jeg kan selvfølgelig ikke si det samme for det virtuelle tastaturet - men det gjelder for alle nettbrett, uansett plattform.

En liten berøring Galaxy har som trumfer Xoom er dette: På Xoom håndteres av / på-oppgaven med en knapp på baksiden av nettbrettet. Knappen er imidlertid perfekt plassert slik at det er veldig enkelt å slå av nettbrettet ved et uhell mens du holder det i hendene. Dette har skjedd med meg i en rekke uforstyrrede øyeblikk (for eksempel videochatting med en kollega). På Galaxy er av / på-bryteren på øvre venstre side, over volumkontrollene. Jeg har ennå ikke utilsiktet slått av eller på Galaxy mens jeg holder på maskinvaren.

maskinvare

Hvordan kan du krangle med et nettbrett drevet av en 1 GHz dual-core prosessor og 1 GB RAM? Dette er de samme spesifikasjonene som ble funnet i Xoom, så overgangen ble ikke en gang merkbar. Hastigheten på dette nettbrettet er utrolig. Med kombinasjonen av Android-plattformen og maskinvaren, tilbyr Galaxy brukerne en lysopplevelsesopplevelse som ikke vil bugne, selv ikke med mange applikasjoner som kjører. Denne Android er absolutt ikke smarttelefonens Android!

Når det gjelder skjermen - en avgjørende faktor for valg av hvilken som helst enhet - tilbyr Xoom litt høyere ppi enn Galaxy (160 ppi vs 149 ppi), men nedgraderingen er umerkelig, selv når du ser på video eller dokumenter i lang tid perioder. Skjermen er utrolig skarp (enda mer enn noen flatskjerm jeg har tilgang til) og lett å lese i noe lys.

Batteritid

Galaxy inneholder et 7000 mAh batteri med følgende pålagte batteritid:

  • Video: Opptil 9 timer
  • Musikk: Opptil 72 timer

Overraskende nok synes jeg at påstandene var ganske nøyaktige. Imidlertid vil den virkelige testen for forretningsbrukeren være standardbruk (e-post, nettbruk, redigering av Google Doc). Selv under kraftig bruk fant jeg ut at jeg kunne presse ut et helt dags arbeid med Galaxy. Dette var ganske sjokkerende, med tanke på at jeg ikke kan gjøre det med Android-smarttelefonen min.

Det er ett forbehold. Unngå å tømme batteriet helt, fordi det tar evig tid å få full lading. Mens det var koblet til en PC, tok det en fullstendig tappet Galaxy fem timer å lade opp igjen til 26%. Ja, ladeprosessen er raskere hvis den er koblet direkte til en vegg, men den typiske metoden for å lade disse enhetene er gjennom en PC. Det, vennene mine, er en langsom ladning. Av en eller annen grunn tar det ikke så mye tid om Galaxy fortsatt har litt batterilevetid når du begynner ladeprosessen.

programvare

Hva kan jeg si? Android-plattformen har for det meste blitt immun mot de fremmede tilleggene som har plaget Android-smarttelefonen. Selv om dette er en merket Samsung-enhet, inkluderer den ikke det grusomme Samsung Galaxy-grensesnittet som finnes på telefonene deres. Faktisk, annet enn Android-programvaren, er den eneste ekstra tittelen du finner Media Hub.

På typisk måte er selvfølgelig Media Hub-programvaren flassende i beste fall. Denne programvaren skal visstnok tillate deg å vise forskjellige medietitler (til og med å kjøpe eller leie titler). Det krever enten en Wi-Fi- eller 4G-tilkobling (for forhåndsvisning eller nedlasting av innhold), men den mislykkes ofte når 4G-tilkoblingen ikke har full styrke. Gitt, jeg er i Louisville, Kentucky, der 4G-dekning i beste fall er spotty.

Annet enn det har Galaxy alle standard Android-appene, og et mangfold av applikasjoner finner du på Android Market.

Koste

Kostnadene er ofte en avtale for noen brukere, spesielt når det gjelder nettbrett som tilbyr flere nettverksløsninger enn Wi-Fi. Selv om Galaxy Tab 10.1 4G er rundt $ 100, 00 mindre enn den tilsvarende iPad 3G, er den månedlige kostnaden for dataplanen omtrent $ 5, 00 mer per måned enn den tilsvarende iPad-planen. Selvfølgelig, alle vet at disse tingene endres kontinuerlig og vil sannsynligvis ha endret seg når dette innlegget blir publisert. Det er nok å si at kostnadene tilsvarer omtrent iPad-kostnadene.

Å trekke en konklusjon

Er Galaxy Tab 10.1 4G den ideelle fanen for strøm- / forretningsbrukeren? Her er svaret mitt: Hvis et nettbrett generelt vil dekke dine forretningsbehov, vil du bli hardt presset for å finne et bedre nettbrett enn Galaxy Tab 10.1 4G. Denne babyen er rask, enkel å håndtere, har solid batterilevetid, en mengde applikasjoner å velge mellom, og (sett fra mitt perspektiv) er avhengig av en overlegen plattform til iPad-en.

For hver dag bruker jeg fremdeles min Xoom. Men for strømbruk (og en langt mer bærbar opplevelse - bare takket være 4G) kan ikke Galaxy slå. Bare husk å ikke la batteriet renne helt av, så får du en utrolig opplevelse som jeg har med dette maskinvarestykket.

Redaktørens merknad: Da Jack sendte inn dette innlegget, inkluderte han følgende sitat, som oppsummerer opplevelsen hans ganske pent ... "Dette nettbrettet (Galaxy 10.1 Tab) må trekkes fra mine kalde, døde hender. Elsker det!"

Les også

  • Samsung Galaxy Tab 10.1 nedrivning: Dynneste av Android-nettbrettene
  • CNET: Samsung Galaxy Tab 10.1 - Verizon 4G anmeldelse
  • CNET: Samsung Galaxy Tab 10.1 vs. Sony Tablet S
  • ZDNet: hands-on anmeldelse: Samsung Galaxy Tab 10.1
  • ZDNet: Samsung Galaxy Tab 10.1 Honeycomb-nettbrett (bilder)
  • Galaxy Tab 10.1 TouchWiz-oppdatering (bilder)

© Copyright 2021 | mobilegn.com