Samsung har store planer om å selge Android-nettbrett til bedriften

Hvis vi kunne gjøre en vitenskapelig meningsmåling for å finne ut hvor mange av menneskene som har kjøpt Apple iPad så langt fikk den først og fremst til å brukes til virksomhet, tror jeg antallet vil være minst 50%.

Det betyr ikke at de profesjonelle som kjøper iPad bare bruker den til e-post og forretningsmøter. De bruker den også til å lese bøker og se på film, spesielt på forretningsreiser. Poenget er at virksomheten driver mye mer av iPad-suksessen enn du skulle tro ved å se Apples reklamevideoer og lese iPad-dekningen i media - eller i det minste de fleste mediene.

IPadens forretningshistorie går imidlertid ikke tapt på alle. Jeg fikk nylig en pålitelig rapport som viser hvor mye Apple forstår denne dynamikken. Og denne uken på CTIA Wireless 2011 fant jeg ut at Samsung også får det, fordi Samsung legger mange ressurser på linjen for å få sin nyutvidede serie Android-nettbrett i hendene på forretningsbrukere.

Når det gjelder Apple, har jeg nylig hørt fra pålitelige kilder at Apple har holdt en serie møter og treningsøkter med systemintegratorer om å hjelpe bedrifter med å distribuere og / eller støtte iPad. Apple har aldri vært spesielt vennlig med bedrifter (Steve Jobs forklarte til og med berømt hva han hater om bedriften), så dette er et viktig skritt for Apple som har blitt forspilt av trinnene den har tatt de siste årene for å gjøre iPhone mye mer enterprise-vennlig.

På den annen side skjuler ikke Samsung nettbrettstrategien for bedriften i private møter eller bakrom. Det følger med det med alle ressursene det kan kaste på problemet, og det ga bedriftsintegrasjon og forretningsvennlige funksjoner en fremtredende behandling i CTIA-presentasjonen av de nye 8, 9-tommers og 10, 1-tommers nettbrettene.

Vi kan dele opp Samsungs virksomhetsplaner i tre kategorier:

 1. Enterprise mellomvare som den bygger inn i TouchWiz
 2. Forretningsutvikling med bedriftspartnere
 3. Utvikling av en salgsinfrastruktur for bedriften

Noe av det første Samsung gjør er å bygge programvare inn i TouchWiz som gjør Samsung nettbrett enkelt å koble til backend enterprise-systemer. Det er ikke bare for å støtte IT-distribusjoner, men for å gjøre det enkelt for nettbrettene som forbrukerne kjøper og ønsker å bruke for bedrifter for å koble til bedriftens programvare og være velsmakende til IT.

"Vi tror det er behov for å støtte akseptansen av disse enhetene i bedriften, " sa Gavin Kim, visepresident for mobilt innhold og tjenester hos Samsung. Kim sa at ting Samsung bygger inn i Android-nettbrettene via TouchWiz-programvaren, tilsvarer bedriftens mellomvare.

På sin CTIA-pressekonferanse tirsdag gjorde Samsung de bedriftsvennlige funksjonene til de nye Samsung-nettbrettene til en stor del av presentasjonen.

 • Innebygd støtte for Cisco SSL VPN (de første Android-enhetene som tilbyr det)
 • Enhetsadministrasjon med Exchange ActiveSync
 • Maskinvarekryptering (Samsung har også lagt til en egen prosessor til nettbrettet bare for å håndtere kryptering og dekryptering av data)
 • Mye støtte for bedriftsprogramvare, inkludert Citrix, Polycom, Sybase, SAP og mer

"Det er ikke skuddsikkert, men det er et godt skritt, og vi er bare i gang, " sa Kim.

I tillegg til programvarepartnerne som nettopp er nevnt, sa Samsungs Ken Daniels, direktør for strategiske allianser for bedriftsmobilitet, at selskapet snakker med praktisk talt "alle" i programvaren for bedrifter om å få tingene sine til å fungere med Samsung-nettbrett.

Samsung nå også ut til mye mindre utviklere av forretningsprogramvare, inkludert leverandører som fokuserer på vertikale markeder og forretningsområder for å hjelpe dem med å utdanne dem om Android 2.3 (Gingerbread) og 3.0 (Honeycomb) og oppmuntre dem til å utvikle apper for Android-nettbrett og finn måter å få systemene sine til å fungere med Samsung nettbrett.

Akkurat nå, når store selskaper ønsker å kjøpe smarttelefoner og nettbrett i store mengder, går de vanligvis gjennom teleoperatørene som de allerede har kontrakter med. Samsung kommer til å støtte det med en salgsstyrke som skal fungere som rådgivere og evangelister for selskaper som ønsker å gjøre store installasjoner av Samsung-nettbrett. Samsung vil hjelpe dem å ta de riktige produktvalgene og deretter la dem kjøpe nettbrettene fra deres valgte transportører.

På den annen side ser Samsung en ny mulighet utvikle seg der store selskaper vil ønske å kjøpe Wi-Fi-bare nettbrett direkte fra Samsung - for eksempel et sykehussystem som kjøper 10 000 Wi-Fi nettbrett som ikke trenger mobilt bredbånd fordi de vil bare koble seg til sykehusets WLAN på hele campus. Samsung setter opp et program for å gjøre det enkelt å frakte stort antall nettbrett direkte til denne typen bedrifter.

En annen ting Samsung gjør for å gjøre nettbrettene mer forretningsvennlige, er å utvikle sin egen serie med tilbehør rettet mot profesjonelle - stasjonære brygger, maskinvaretastaturer, Bluetooth-tilbehør og etuier - og samarbeide med selskaper som Belkin for å lage profesjonelt tilbehør til Samsung tabletter.

Det er tydelig at Samsung ser en enorm mulighet for nettbrett i bedriften, og gjør mange smarte grep for å smøre hjulene for å bli adoptert. Apple ser ut som den er klar til å unngå feilene den gjorde med Macintosh og være mye mer proaktiv når det gjelder å jobbe med bedriften på iPad-adopsjon. Og ikke glem Motorola. Selv om Xoom fortsatt må foredles, har Motorola en lang historie med å bygge sterke relasjoner i bedriften. RIM ønsker selvfølgelig et stykke av denne plassen med den forestående BlackBerry PlayBook, men den står overfor en oppoverbakke kamp siden den taper det mobile økosystemspillet til Apple og Android.

Til syvende og sist vil bedriftens nettbrettløp være et viktig underløp å se i 2011.

Samsungs nye 8, 9 og 10, 1 tommers nettbrett var headliners på CTIA Wireless 2011. Fotokreditt: Jason Hiner

Les også

 • Samsung starter om nettbrettstrategi, slår iPad på pris
 • Den neste nettbrettet: Legemet
 • Adopsjon av Enterprise-nettbrettet tar opp damp; Ta med din egen PC ikke
 • NVIDIA: Firekjerner kan faktisk bruke mindre strøm enn dobbelkjerne

© Copyright 2020 | mobilegn.com