Samsung starter om nettbrettstrategi, slår iPad på pris

Samsung har endret nettbrettstrategien, og denne gangen har selskapet en tilnærming som er mye mer konkurransedyktig med Apple iPad på pris, formfaktor og generelle funksjoner. Vi må vente til vi gjør en full gjennomgang av de nye Samsung-enhetene for å avgjøre om den generelle produktopplevelsen nærmer seg hva Apple har å tilby, men siden Samsung-nettbrettet ikke kommer før på sommeren og kjører Android 3.0, som gir Google tid til å reparere Honeycomb-problemene vi så i Motorola Xoom, og det gir utviklerne tid til å skrive mye mer nettbrettoptimaliserte apper for Android 3.0.

Tirsdag kunngjorde Samsung sine planer i Orlando på CTIA Wireless-konferansen - den trådløse bransjens største begivenhet i året - og stjal rampelyset for dag 1. Samsung-tegnet under hilste deltakerne på den første hele dagen av konferansen og forutså den selskapets nettbrettstrategi.

Samsungs CTIA-skilt telegraferte nettbrettstrategien. Det er ... 7, 8.9, 10. Fotokreditt: Jason Hiner

Den koreanske tech-giganten bytter til et trehodet nettbrettoppsett. Den vil beholde den 7-tommers Galaxy Tab som sin avledning, men det er innsett et nettbrett som lite bare appellerer til et nisjepublikum. I tillegg, da Samsung ga ut Galaxy Tab i fjor høst, priset den for høyt - omtrent $ 100 dyrere enn iPad på startnivå.

De to nye nettbrettene som Samsung kunngjorde på CTIA har spikret prislappen. Den ene er en 8, 9-tommers modell, og den andre er en 10, 1-tommers modell, og begge er priset til eller under inngangsnivået iPad. 8, 9-tommeren er rettet mot forbrukere og Wi-Fi-versjonen starter på $ 469 for 16 GB. 10, 1-tommers nettbrett er rettet mot forretningsfolk, og det starter på 499 dollar for Wi-Fi-versjonen på 16 GB.

Til de prisene kan Samsung-enhetene være de første nettbrettene som tipper kundene bort fra Apple. Samsung er det eneste andre selskapet akkurat nå som kan konkurrere med Apple i forhold til å designe og produsere de fleste delene for nettbrettet, så det er ingen overraskelse at det er det første selskapet som tilbyr et sammenlignbart produkt til iPad til en lignende pris. Samsung har også et sterkt forbrukermerke (fra TV-virksomheten), en nettbrettformfaktor litt tynnere enn iPad, og en nettbutikk for innkjøp av bøker, musikk og andre typer medier (for å konkurrere med iTunes).

Den andre smarte tingen som Samsung gjorde med nettbrettene, er å fokusere på behovene til forretningsfolk - de usungne katalysatorene som har drevet mye av iPad-salget så langt. I 8.9- og 10.1-nettbrettene har Samsung inkludert maskinvarekryptering, Exchange ActiveSync, innebygd Cisco VPN-klient, og integrasjon med Citrix, Sybase og SAP-programvare. Disse trinnene vil ta en lang vei mot å gjøre disse nettbrettene smakfulle for forretningsfolk og IT-avdelinger.

Naturligvis er det ikke alt godt nytt. De nye Samsung-nettbrettene har en lignende plastdel som de eksisterende Galaxy Tab-enhetene. Ved siden av metall-iPad-en, føles Samsung-nettbrettene billigere og mindre betydelige. Samsung har også valgt å legge TouchWiz-brukergrensesnittet på toppen av Android Honeycomb. Jeg tror det er en stor feil. Når du tester programvaren på CTIA, ser nettbrettversjonen av TouchWiz like blokkerende og klønete ut som versjonene som kjører Samsungs Android-smarttelefoner. Selskapet ville hatt det bedre med å bare holde på andro Android - spesielt siden så mye brukergrensesnitt-arbeid allerede har gått inn i Honningcomb.

For å se nærmere på de nye Samsung-nettbrettene, se de to lysbildefremvisningene nedenfor.

Fotogallerier

Samsung Galaxy Tab 8.9, 10.1 hands-on

Samsung TouchWiz UX for nettbrett

Les også

  • CTIA Wireless: Samsung offisielt har en 8, 9-tommers Galaxy Tab
  • 8, 9-tommers Galaxy Tab gjør Honeycomb
  • Samsung blir konkurransedyktig med Galaxy Tab 8.9, 10.1

© Copyright 2021 | mobilegn.com