Si hei til min lille venn: Android Asset Studio

Som både bruker og utvikler av Android-telefoner, har jeg et kjærlighets-hate forhold til mylderen av skjermstørrelser og oppløsninger som plattformen har aktivert. Som bruker elsker jeg å kunne velge en enhet med skjerm som jeg oppfatter som den perfekte balansen mellom å være den teknisk fyren med den kule telefonen, og å være den nerdete fyren som går rundt med noe på størrelse med et lite land i lomma. . Jeg vil ha nok fast eiendom til å se Netflix når jeg reiser, og ikke så mye at den attraktive kvinnen over midtgangen kan se Star Trek: Deep Space Nine som har meg så oppslukt. Android gir meg alle disse alternativene og mer.

Utvikleren i meg hater imidlertid det faktum at det ikke er en eller kanskje to faste skjermstørrelser. Årsaken er at det å la produsenter og markedet diktere de forskjellige skjermene, betyr at jeg må skrive koden for å være klar over alle typer skjermer. Hvis du har en app i Android Market, vet du nøyaktig hva jeg mener. LDPI, MDPI, HDPI og nå XHDPI - det er nok til å få hodet til å snurre. Og forby at du ikke er kunstnerisk tilbøyelig eller har budsjett til å sette ut alle ikonene dine til et grafisk kunstfirma. Den nåværende inkarnasjonen for å administrere Android-eiendeler betyr at du trenger å gjenskape pixel-Prometheus ikke én, men fire ganger.

Si hei til Android Asset Studio

Android Asset Studio er et online Google Code-prosjekt som er utviklet for å hjelpe apputviklere med å lage, dimensjonere og administrere eiendeler for Android-applikasjoner. Bla gjennom kilden du kan se prosjektet har eksistert i noen tid. Hvordan jeg ikke snublet over det før jeg ikke aner, men nylige oppdateringer for å overholde UIs retningslinjerendringer assosiert med Ice Cream Sandwich gjør Android Asset Studio til en URL jeg besøker med frekvens for sent.

Hva kan Android Asset Studio ( figur A ) gjøre? La oss ta en titt. Figur A

Ikongeneratorer

Først og fremst lager studioet ikoner. Det gjør start-ikoner, menyikoner, faneikoner, varslingsikoner og til og med de nye handlingslinjeikonene. Ser du for eksempel på startsiden ikon-siden vil du se at den elektroniske appen kan fungere med bilder, tekst og utklippsbaserte ressurser. Studioet er også gjennomtenkt nok til å gi noen grunnleggende utklipp gratis. Selv om det gratis utvalget ikke er stort, kan du bare hjelpe deg med ikoner som skal representere vanlig funksjonalitet.

Kanskje favorittfunksjonen min er tekstverktøyet som gis for å lage ikoner ( figur B ). Verktøyet lar deg lage ikoner eller menyelementer basert på en rekke skrifter og farger, og deretter kan oppveie det på en fin bakgrunn. Figur B

Den virkelige verdien studioet bringer til bordet etter min mening er at det er klar over alle de nyeste anbefalte størrelsene for de forskjellige Android-komponentene, og det oppretter automatisk en zip-fil som du kan laste ned til den effekten ( figur C ). Figur C

Men vent, det er mer

Den andre nifty tjenesten Android Asset Studio tilbyr er en enhetsrammegenerator ( figur D ). Hva er det egentlig? Vel, det er et verktøy for å ta skjermbilder og legge dem over på et bilde av en Google-flaggskipsenhet. Verktøyet er dra og slipp vennlig, og de resulterende bildene lager førsteklasses reklamegrafikk for bruk i Android-butikken eller på din egen markedsføringsnettsted og litteratur. Figur D

Siste tanker

Å utvikle apper for Android er noe jeg virkelig liker, men likevel er det noen elementer på plattformen som jeg skulle ønske var mer utviklervennlige. En av disse varene er å administrere grafiske eiendeler. Jeg kjenner mange utviklere som elsker å tilbringe dagene sine med å skyve piksler rundt i Photoshop, men jeg er ikke en av dem. Hvis du som meg, foretrekker en mer automatisert prosess for å bygge skarpe, plattformbevisste ikoner for appene dine, vil du synes det er verdt din tid å gi URL til Android Asset Studio en rase.

© Copyright 2020 | mobilegn.com