Sikre mobile enheter med Okta sin nye plattform for mobilitetsstyring

Okta får et sterkt rykte som leverandør av plattformer for identitetsadministrasjon for bedriften. Okta Mobility Management (OMM) -plattformen bruker Okta's identitetsstyringsplattform på bedriftsmobil og Bring Your Own Device (BYOD) sikkerhet.

Identitetsstyring for mobilsikkerhet er et voksende område og man må se på når virksomheter søker å finne den ideelle sikkerhetsløsningen for å sikre bedriftsdata. OMM bruker Security Assertion Markup Language (SAML) for å støtte Single Sign-on (SSO) fra mobile enheter, et avvik fra mer typiske mobile sikkerhetsløsninger. Å bruke SAML for mobilsikkerhet kan være attraktivt for bedrifter som trenger å støtte sikker tilgang fra entreprenører, partnere og kundens mobile enheter til enterprise cloud-applikasjoner.

Bruker Okta Mobile-appen

Den gratis Okta Mobile-appen (iOS / Android) er et enkelt påloggingsapplikasjon (SSO) som gjør det mulig for brukere å få tilgang til bedriftsapplikasjoner ved å bruke Okta-legitimasjonen. Figuren nedenfor viser et eksempel på hvordan Okta Mobile-appen vises på iPad Air:

Okta Mobility-app Bilde: Will Kelly

Jeg testet ut Okta Mobile-appen som fikk tilgang til Office 365 og Google Apps. Okta Mobile på Android så ut til å prestere litt bedre under testingen min. Med Okta Mobile på iOS, må du tildele søknadsopplysningene dine riktig. Jeg anbefaler at du tester ut å sette opp søknadsopplysninger under den gratis prøveperioden for Okta.

OMM gir deg muligheten til å spesifisere om du vil åpne en app via nettet eller en egen mobilapp. Arturo Hinojosa, senior produktmarkedsføringssjef for mobil beskrev denne funksjonen og sa: "Nå - Okta Mobile er smart nok til å vite om du har den opprinnelige mobilappen installert på enheten din."

"I så fall, hvis den opprinnelige mobilappen er i vår kjente mobilappkatalog (omtrent 100 i dag, og vil være hele iTunes og Google Play-butikkene snart), vil du be deg om å velge om du vil logge inn med den native appen eller gjennom Okta Mobile-nettleseren, "sa Hinojosa. "Hvis appen støtter vår SAML-baserte SSO-løsning, Okta Mobile Connect, kan vi til og med logge deg på den native appen. Hvis den ikke gjør det, åpner vi ganske enkelt den native appen som en bekvemmelighet."

Bruke Okta Dashboard

Okta har et brukervennlig og følg instrumentpanel, som jeg liker å se på plattformer for styring av mobile enheter. Komme i gang-informasjonen på dashbordet er godt utformet og ikke nedlatende. Dette viser Okta-oversikten for kontoen min:

Okta dashbord Bilde: Will Kelly

Fra Okta Dashboard er det snarveier til de viktigste enhetsstyrings- / administrasjonsoppgavene. Ved å klikke på en snarvei får du opp neste side øyeblikkelig. Dette viser siden Legg til applikasjoner:

Legg til applikasjoner Bilde: Will Kelly

Du kan også aktivere og deaktivere personer innen noen få klikk. Du kan også sende 150 tegnmeldinger til alle brukerne dine direkte fra Okta Notifications-siden.

Katalogintegrasjoner er tilgjengelige for Microsoft Active Directory (AD) og Lightweight Directory Access Protocol (LDAP), dagens dominerende bedriftskatalogtjenester.

Den nylige aktivitetsloggingen er detaljert og lett å følge. Det som ikke var så åpenbart fra grensesnittet, er hvordan du eksporterer loggføringsdataene til et annet program for backend.

Selvbetjening av applikasjonsavtale med Okta

Ledelse av selvbetjening av apper bør være dagens orden i mobile mobil- og BYOD-miljøer. Du oppnår imidlertid ikke en vellykket brukeropplevelse med selvbetjening uten godt gjennomførte backend-verktøy som Okta inkluderer. Selvbetjeningssiden er godt designet og enkel å følge. De tilgjengelige tillatelsene var godt dokumentert. Hjelpeteksten på høyre side av siden er informativ og ikke påtrengende. Det er også en bruksside hvor du kan spore bruken av apper du distribuerer gjennom selvbetjening. Dette viser siden med selvbetjeningsprogrammer:

Behandle applikasjoner med selvbetjening Bilde: Will Kelly

Sikkerhet med Okta

Sikkerhetssiden gjør en prisverdig jobb med å bryte ned passordpolicyer og lar deg spesifisere PIN-policyer for Okta Mobile-brukere. Du trenger ikke ha en leverandørsertifisert sikkerhetsekspert i teamet ditt for å angi innstillinger for policyer, godkjenning og gatewayer med Okta.

Du kan også konfigurere nye Okta-administratorer og Opprette API-tokens for ytterligere å sikre sikkerheten til skyprogrammene dine.

Rapporter med Okta

Rapportering kan være et utfordrende forslag for leverandører av mobilsikkerhet, men Okta gjør en god jobb med å lage et sett med tilgjengelige sikkerhetsrapporter, inkludert:

  • Okta bruk
  • Bruksområde
  • Applikasjonstilgang og sikkerhet
  • MFA-bruk
  • Mistenkelig aktivitet
  • Avvisningsdetaljer
  • SMS-bruk

Det er også en omfattende systemlogg tilgjengelig som viser loggførte hendelser de siste 30 dagene.

OMM og Office 365

Okta tilbyr et Office 365-pakke, som inkluderer utvalgte funksjoner i OMM som er spesielt designet for å støtte Office 365-kunder. Bunten kan være en interessant utfordrer for Microsofts nåværende Office 365-baserte MDM-innsats. Okta prøver å utfordre Microsoft-løsningen ved å tilby integrert identitetshåndtering og andre funksjoner unike for Okta som å synkronisere EAS-profilpassordet med Active Directory.

Jeg synes Okta-utfordringen til Microsoft er en positiv ting. Mens jeg ofte rammer opp mobilitetsstyringsmarkedet som selskaper som er kjøpt, selskaper som ønsker å bli anskaffet (og kanskje aldri), og så Microsoft, men det er fortsatt rom for en utfordring fra Okta etter min vurdering.

Priser

Okta Mobility Management (OMM) er $ 4 per bruker per måned for ubegrensede enheter.

Listeprisene for Office 365-pakken er $ 2 per bruker per måned, og det inkluderer AD-integrasjon, identitets- og mobilitetsstyring og support.

Endelig anbefaling

Okta er en gjennomtenkt og brukbar plattform for mobilitetsstyring som jeg forventer å se mye mer av i markedet. Selskapets røtter i identitetshåndtering kan etablere det som en breakout mobil sikkerhetsaktør for bedriften og BYOD. Hvis du er ute etter en fleksibel identitetsstyringsløsning for din mobile arbeidsstokk, bør du vurdere Okta Mobility Management.

Se også:

Gjennomgang: Sikre iPads og iPhones med JAMF Casper Suite

EMM vs. MAM: Gjør vi mobilsikkerhet alt galt?

Trusselen om risikable mobilapper til BYOD

Trusselstyringsplattformer er neste trinn i utviklingen av sikkerhetsenheter for mobilenheter

© Copyright 2021 | mobilegn.com