Seks bruksklassebruk for å ta i bruk nettbrett i dag

Nettbrett har en fin formfaktor og river tydeligvis opp forbrukerområdet, men en vanlig klage er at de har liten anvendbarhet for bedriften. Det er en lang liste over årsaker til at nettbrett er plagsomt fra et logistisk perspektiv, inkludert sikkerhet, håndterbarhet og klargjøring - men en av grunnene skiller seg ut over resten: det er ikke mange tvingende bedriftsapplikasjoner. Eller er det?

Forrige uke skrev Jack Wallen om yrker som ville ha nytte av nettbrettteknologi. Nå vil jeg gjerne fokusere på bedriften. Selv om en nettbrett kanskje ikke tenner verdenen din, kan du vurdere følgende bruksområder i virksomheten når du tar i bruk nettbrett for en storstilt implementering eller til og med en mer begrenset prøve.

Felttjeneste

Kreditt: Amazon

Nettbrett virker som en overbevisende løsning for personell som tilbringer mesteparten av tiden sin i felt. De kan erstatte trykt dokumentasjon og gi dine feltfolk enkel og lite vedlikeholdsadgang til e-post og grunnleggende bedriftsapplikasjoner. Et nettbrett kan fungere som alt fra et lett oppdatert bibliotek med tekniske manualer, ordreinngangsportal, signaturfangstverktøy, til et kartleggings- og sporingssystem. Omtrent en halv til en tredjedel av kostnadene for nåværende "røffe" nettbrett, kan disse enhetene nesten anses som engangsbruk.

Utøvende / kunnskapsarbeider ledsager

Nettbrett er et overraskende effektivt verktøy i møter. Det er enkel tilgang til kalenderen og e-posten din, og du kan se og dele de fleste standard Microsoft Office-dokumenter raskt. Nettbrett lager ikke veggen på en åpen bærbar PC når du deler eller tar notater, og de har også fordelen av et heldags batteri.

Mange organisasjoner har allerede nettbaserte portaler med dashbord og nøkkelovervåkningsapplikasjoner. Hvis du legger disse på et nettbrett, kan de lett overvåkes av mobile ledere, hvorav mange kanskje til og med kan betale for seg med et nettbrett siden assistentene deres allerede gjør det "tunge løftet" på sine fullverdige datamaskiner.

Bekvemmelighet, ikke nødvendigvis grønnhet

Et nettbrett er en flott måte å erstatte komplette dokumenter med, fra opplæring og tekniske manualer til videobaserte produktdemonstrasjoner og raskt skiftende informasjon som priser og kundelister. Mange selskaper publiserer allerede denne typen informasjon online på en måte, så det kan være så enkelt å tilpasse den til nettbrettforbruket som å tilby et optimalisert nettsted eller nettbrett tilgjengelig lagring. Vær imidlertid på vakt mot å sette inn nettbrettet som en "grønn" løsning. Jeg er ingen ekspert på hva som utgjør et moderne nettbrett, men de inkluderer skadelige materialer og energikrevende produksjonsteknikker som sannsynligvis ikke er spesielt grønne.

Konferanser og samarbeid

Et av favorittbrettbrettet mitt bruker er videokonferanser. Mens jeg vil si at jeg legger til rette for viktige diskusjoner og klientinteraksjoner, er den viktigste bruken min å se min 2-åring og kone mens jeg er på reise. Dette kan strekke grensene for "bedriftsbruk", men jeg har funnet verktøy som Skype på nettbrett som er mer effektive, enklere å bruke og åpenbart billigere enn "bedrifts" -alternativene. Jeg har jobbet med klienter som har distribuert ganske uhåndterlige datamaskinbaserte kommunikasjonsverktøy til en kostnad per sete som nærmer seg prisen på et nettbrett når man vurderer den nødvendige støtteinfrastrukturen. Nettbrettbasert videodeling kan bare være en rask og skitten måte å distribuere enkel videokonferanser til dine vidstrakte ansatte.

Den "tredje skjermen"

Netbooks, og nå nettbrett, er blitt utropt som en "tredje skjerm." Dette er markedsføring som taler for det som produserer håper du vil ta i bruk som en potensiell tredje dataenhet, etter stasjonære og bærbare datamaskiner. Det kan virke som litt markedsføringskvalitet, men nettbrett kan tjene hvor som helst du trenger en billig, tilkoblet, interaktiv skjerm. Tenk på alle kioskapplikasjoner du kanskje har blitt bedt om å opprette eller støtte, og sliter med nisje-maskinvare, administrere et "tungt" operativsystem på en enkeltbruksenhet, og bekymrer deg for om noen tilpassede verktøy eller maskinvare vil eksistere i fremtiden.

Nettbrett gir deg en enkel løsning, og hvis du designer "tredje skjerm" -applikasjonene dine med nettbaserte verktøy, har du effektivt fremtidssikret applikasjonen. Med lette operativsystemer og minimale tjenester som kjører på dem, kan nettbrettet antagelig sitte i årevis og kjøre kioskprogrammet ditt med en firmwareoppdatering eller OS-lapp. Du kan til og med lage en "utlånerpool" av nettbrett å distribuere på messer og salgssamtaler, med interaktive kioskapplikasjoner og produktkataloger.

Lær markedet ditt

Hvis du er i en virksomhet som vender mot forbrukeren, er det i dette øyeblikk ingen tvil om at et betydelig antall av kundene dine kjøper og bruker nettbrett. Selv om ingen av de ovennevnte årsakene gir noen umiddelbar verdi for organisasjonen din, er det en overbevisende sak å gjøre som en del av å forstå kundene dine er å forstå verktøyene og teknologiene de bruker. Når teknologien gjennomsyrer livene våre, ignorerer selskaper som ignorerer forbrukerdrevne trender, en betydelig utvikling i kundens liv, og de risikerer å fremmedgjøre disse kundene.

Selv om det fremdeles er en gyldig klage på at det ikke er noen "må-ha" -søknad for nettbrett i bedriften, er det flere applikasjoner som er veldig overbevisende. Skift tankesettet ditt fra å prøve å erstatte eksisterende bærbare datamaskiner og stasjonære maskiner til å øke funksjonaliteten deres og levere en bedre opplevelse i bedriften til feltpersonell, ledere og svært mobile kunnskapsarbeidere.

© Copyright 2020 | mobilegn.com