Smartt personlig lydenhetsmarked hadde sitt sterkeste år i 2019

Amazons Echo, Alexa parade: Hva det hele betyr Her er Larry Dignans viktige takeaways fra Amazons maskinvarebegivenhet i 2019 og hva det betyr for integrering av smarte hjem, personvern og digitale assistenter.

Mer om mobilitet

 • Hvorfor Android vil ha et bannerår i 2020
 • 10 mobilitetsprognoser for 2020: AI, 5G, sammenleggbare telefoner med mer
 • Lær et språk før neste tur med disse appene
 • Bilder: De 10 beste alternativene til Apple Watch

Det smarte markedet for personlig lydenhet, som inkluderer ekte trådløs stereo (TWS), trådløse øretelefoner og trådløse hodetelefoner, hadde sitt sterkeste år i historien i 2019, ifølge Canalys forskning som ble utgitt mandag.

Segmentet er anslått til å bryte 100 millioner enhetsmerket i løpet av det siste kvartalet i 2019, potensielt overstige 350 millioner enheter for hele året.

Amazon Alexa: En innsidehåndbok (gratis PDF) (TechRepublic)

TWS-kategorien var den raskest voksende delen av markedet i 2019, med 183% årlig vekst i 3. kvartal alene, ifølge dataene.

42 millioner TWS-øretelefoner ble sendt i 3. kvartal 2019, og ble den dominerende kategorien i det smarte markedet for personlige lydenheter, og overgår trådløse øretelefoner og trådløse hodetelefoner, fant forskningen.

Mens trådløse øretelefoner og hodetelefoner fjerner ledningen som knytter knoppene til telefonen, fjerner TWS ledningene som forbinder knoppene selv, og gjør lytteropplevelsen virkelig trådløs.

"Den økende betydningen av strømming av innhold, og det raske opptaket i en ny form for sosiale medier inkludert korte videoer, resulterte i dyptgripende endringer i mobilbrukernes lydforbruk, og disse endringene vil akselerere i løpet av de neste fem årene mens teknologiutviklingen som maskinlæring og smarte assistenter vil bringe mer radikale nyvinninger innen områder som funn av lydinnhold og databehandling, sier Nicole Peng, visepresident for mobilitet ved Canalys, i pressemeldingen.

Med disse endringene i videoforbruksvaner, har smarttelefonleverandører begynt å bidra til TWS-markedet mer de siste årene, viser dataene.

Apple dominerer, igjen

Hvis det ikke var nok med å ha den bestselgende smarttelefonen, var Apple også den øverste leverandøren i TWS-markedet, og befalte 43% av TWS-markedsandelen og sendte 18, 2 millioner enheter i 3. kvartal 2019.

Denne informasjonen tar ikke engang hensyn til Apples Airpods Pro utgitt i slutten av oktober. Apple sa at den hadde sin høyeste Q4-inntekt noensinne, med Airpods Pro som bidro betydelig til det resultatet.

"Apple er i en tydelig lederposisjon og ikke bare på brikkesettteknologifronten. Den sømløse integrasjonen med iPhone, unike dimensjonering og støydempende funksjoner som gir toppen av klassen brukeropplevelse, er der andre smarttelefonleverandører som Samsung, Huawei og Xiaomi er sikter deres TWS-enheter, "sa Peng i utgivelsen.

"På kort sikt blir smarte personlige lydenheter sett på som de beste salgsmulighetene for smarttelefonleverandører, sammenlignet med bærbare apparater og smarte hjemmeenheter."

Xiaomi (7%) og Samsung (6%) utgjorde resten av TWS-øretelefonmarkedet i 3. kvartal. JBL og Sony klarte å opprettholde sin tilstedeværelse i kategoriene trådløse øretelefoner og hodetelefoner i 3. kvartal 2019.

I markedsandeler for trådløse øretelefoner utgjorde JBL og Sony henholdsvis 8% og 6%. I de trådløse hodetelefonene utgjorde de 13% og 10%, dataene ble funnet.

Totalt sett vokser utvilsomt smarte personlige lydenheter. For hver 100 smarttelefon som ble sendt i 3. kvartal 2019, ble også 27 smarte personlige lydenheter sendt, ifølge forskningen, og denne trenden vil fortsette i den aktuelle banen.

Potensialet for TWS-enheter er langt fra fullstendig avdekket, og leverandører må se utover TWS som bare en måte å drive inntektsvekst på, sa senioranalytiker Canalys Jason Low i utgivelsen.

"Sammen med informasjon samlet inn fra sensorer eller levert av smarte assistenter via smarttelefoner, vil TWS-enheter bli smartere og tjene bredere brukssaker utover lydunderholdning, som betaling, og helse og kondisjon, " sa Low.

"Uansett formfaktor, vil neste utfordring være å integrere smartere funksjoner og komplekse tjenester på de smarte personlige lydplattformene, " la han til. "Canalys forventer at markedet for smarte personlige lydenheter vil vokse eksponentielt i løpet av de neste to årene, og kaken er stor nok til at mange leverandører kan komme inn og konkurrere om topplasseringene som teknologiledere og volumledere."

For mer, sjekk IDC: Hvorfor hearables er de nye wearablesene på TechRepublic.

5G og Mobile Enterprise Nyhetsbrev

Mobilsikkerhet, fjernstøtte, 5G-nettverk og de nyeste telefonene, nettbrettene og appene er noen av temaene vi dekker. Leveres tirsdager og fredager

Registrer deg i dag

Se også

 • Wi-Fi 6: Et jukseark (TechRepublic)
 • IT pro sin guide til utviklingen og effekten av 5G-teknologi (TechRepublic nedlasting)
 • VPN-brukspolicy (TechRepublic Premium)
 • De 10 beste smarttelefonene du kan kjøpe akkurat nå (ZDNet)
 • De beste trådløse billaderene og -monteringene i 2020 (CNET)
 • De 10 viktigste iPhone-appene gjennom tidene (Download.com)
 • Smarttelefoner og mobilteknologi: Mer målesningsdekning (TechRepublic på Flipboard)
Bilde: Apple

© Copyright 2021 | mobilegn.com