Sony Tablet S2 gjenopplever ideen om dual-screen produktivitet

Min største klage på de fleste tablettene som kom på markedet i 2011 - spesielt de fleste av Android Honeycomb-nettbrettene - er at de alle begynner å se like ut, og mange av dem er bare dårlige etterligninger av Apple iPad. Seks måneder fra nå vil Android-nettbrettmarkedet ligne på den bærbare delen på Best Buy, med en hel haug nesten identiske systemer som har forskjellige logoer.

Av den grunn alene liker jeg at Sony eksperimenterer med noe litt annerledes - nå som det har kunngjort sine offisielle nettbrettplaner - og det gjenoppretter også et konsept som fortjente et annet blikk.

Tirsdag avduket Sony to enheter, Sony Tablet S1 og Sony Tablet S2, som begge vil være tilgjengelige globalt i høst i 3G- og Wi-Fi-modeller. S1- og S2-monikerne er bare kodenavn; whizbang-produktnavnene vil bli kunngjort senere.

S1 er et 9, 4-tommers Android Honeycomb-nettbrett som ligner mye på Motorola Xoom og T-Mobile G-Slate foran, men baksiden har en skrånende kurvedesign som er ment å gjøre det lettere å holde med en hånd eller to.

S2 er imidlertid den som virkelig vekket interessen min. Den har doble 5, 5-tommers berøringsskjerm som kan brukes sammen som en skjerm, brukes til to separate oppgaver, eller brukes i samarbeid med den ene skjermen som fungerer som betrakter og den andre som kontrollmekanisme. Dobbeltskjerm-nettbrettkonseptet har skapt spenning før med Microsoft Courier og OLPC XO-2 (ingen av dem har noen gang materialisert). Produkter som Acer Iconia har samlet sammen forsøk på konseptet, men har ikke spikret det. I mellomtiden har Sony nå forpliktet seg til å levere en ekte multitouch-nettbrett med dobbelt skjerm de kommende månedene. Og selv om det kan være begrenset til 5, 5-tommers skjermer for nå, hvis det er vellykket, kan det absolutt utvide seg til noe nærmere Courier.

Se hele galleriet med S1- og S2-bilder. Fotokreditt: Sony

En av grunnene til at Sony kunne lykkes der andre konkurrerende iPad-konkurrenter svikter, er at Sony ser ut til å forstå at nettbrett handler om brukeropplevelse og ikke om maskinvarespesifikasjoner. Da jeg fikk Sonys melding tidligere i morges om nettbrettmeldingen, var jeg begeistret over å se at det ikke kastet bort en masse tid på å snakke om kameramegapiksler eller prosessormegahertz. I stedet la Sonys melding vekt på "optimal brukervennlighet og ytelse" og "jevn, rask berøringsskjermdrift" og "rask og effektiv lasting av nettsteder" og et tastatur på skjermen som er optimalisert for skjermstørrelse og oppgaver.

Sony har rullet i det siste og konkurrerer ikke veldig bra innen forbrukerelektronikk eller datamaskiner, så selskapet har mye å bevise. Likevel er det ingen av iPad-konkurrentene som slår noens sokker av, så døren er fortsatt vidåpen. Og Sony nærmer seg nettbrett på riktig måte ved å gjøre noe litt annerledes og fokusere på brukeropplevelsen. Disse to nettbrettene er verdt å følge med, spesielt S2. Mens S1 og S2 er rettet mot forbrukerne, kan S2-produktiviteten til S2 absolutt utløse

Ta en titt på Sony-videoen nedenfor for å få et raskt blikk på S1 og S2.

Les også

  • Sony melder seg på Android-nettbretthæren: Er Honeycomb opp til oppgaven?
  • Sony skyver nye nettbrettdesign med to kommende produkter
  • Android 3.0-baserte Sony 3G / 4G-nettbrett for å debutere i høst

© Copyright 2020 | mobilegn.com