Spam: Det ultimate laveste i Verizons klasse fungerer som en trådløs transportør

Selskaper gjør stumme feil hele tiden. De fleste er trivielle nok til at forbrukerne ignorerer dem og fortsetter med livet - men nå og da vil et eller annet selskap krysse grensene på en så åpenlyst feil måte at du må spørre deg selv hva de tenkte da de meldte seg på en bestemt idé. Nylig opplevde jeg en slik situasjon, og antar at jeg ikke er alene.

Bærere, apputviklere og plattformutviklere for mobile enheter må gå godt overens med hvordan de utnytter funksjonene til enhetene sine. Jeg er ikke sikker på andre transportører, men Verizon har gjennomgående vist dårlig dømmekraft på dette området. Spesielt snakker jeg om uønskede kommersielle annonser som blir levert av funksjoner på en telefon.

Jeg har forståelse for at transportører ønsker en måte å nå kundene sine for å gi dem beskjed om spesialtilbud og nyttige håndsettfunksjoner (og måter å øke inntektsstrømmen som kommer fra sauen ... kunder, som abonnerer på tjenestene deres). Imidlertid blir jeg fornærmet hver gang jeg mottar en uoppfordret tekstmelding fra Verizon som forteller meg hvor flott Verizon Navigator er for bare 19, 99 dollar i måneden. Dette kalles spam.

Dessverre opererer Verizon etter samme prinsipp som spammere. Hvis de sender ut 200 000 uønskede tekstmeldinger og to personer abonnerer på en ubrukelig og overpriset tur-for-sving-navigasjonstjeneste, er dette "lønnsomt" for dem. Husk det faktum at de andre 199.998 Verizon-brukerne enten er helt uinteresserte eller ekstremt avsky for denne praksisen.

Personlig synes jeg Verizon er et sleazy, grådig, uetisk selskap, så jeg ble virkelig ikke overrasket da de oppførte seg som vanlige spammere og misbrukte tekstmeldingens innboks. Jeg regnet med at dette var det ytterste lavet i Verizons klasse som trådløs transportør - men jeg kan ha tatt feil.

For de av dere som ikke er kjent med Android OS, er det en varslingslinje øverst på startskjermen. Denne linjen har ikoner som viser ting som kalenderavtaler, statusoppdateringer på ulest e-post, Facebook, Twitter og tekstmeldinger, i tillegg til batterilevetid, signalstyrke og annen systeminformasjon. Du kan trekke denne menyen ned og se en utvidet beskrivelse av statusen som er representert av ikonene.

Varslingslinjen er en enkelt kilde der Android-brukere raskt kan oppdage hva som skjer med telefonen og svare på ting som krever handling. Det er uten tvil et bedre system enn push-varslingene fra iOS - en av tingene som Android-brukere har priset over iPhone-brukere som en overlegen funksjon i Android OS for en stund. Jeg sjekker om morgenen og hele dagen for å raskt være organisert og svare på meldinger, forespørsler og avtaler.

I morges la jeg merke til et nytt ikon i varslingslinjen. Jeg trakk ned den utvidede menyen og rullet ned for å se en annonse. QuickOffice, en MS-Office-leser / redaktør for Android, var i salg for 50% avslag. Varslingen inkluderte en lenke til QuickOffice-nettstedet. Vel, jeg antar at det var en lenke til Quick Office-nettstedet. Jeg vet ikke, for jeg har ikke noen gang lyst til å være de 2 av 200.000 sauene som hjelper med å rettferdiggjøre en så episk, øyeblikkelig dum beslutning om å sende en oppdatering av søknadssalg via varslingssystemet.

Hva slags idiot bestemmer at det er en god ide å jamme et varslingsområde med annonser for tjenester, applikasjoner eller andre spesialtilbud? Denne typen rot her eroderer ytterligere egnetheten til Android-enheter for bedriftsbruk, for profesjonelle applikasjoner og brukere - når alt kommer til alt, hvem har råd til et varslingsområde som er støttet med ubrukelig informasjon om spesialtilbud og applikasjoner? Hvis jeg var Google, ville jeg vært ballistisk om dette misbruk og misbruk av varslingslinjen på grunn av de langsiktige implikasjonene av slike aktiviteter.

For å være rettferdig, tror jeg at jeg kanskje kan forstå logikken bak denne moroniske avgjørelsen. Hvis det er applikasjons- eller systemoppdateringer tilgjengelig, vises disse først i varslingsområdet. De inkluderer en lenke til det aktuelle området der du kan laste ned og installere disse oppdateringene. På overflaten ligner dette på hva QuickOffice-statusen prøvde å oppnå. Og det er virkelig slik spam fungerer, ikke sant? Ved å prøve å se legitime ut mens du tipper folk til å kjøpe et produkt, krysser leverandører en linje.

Vi har sett denne samme typen vagt uetisk oppførsel selv fra relativt anerkjente leverandører av sikkerhetsprogramvare - agn og bytte-selge fra en gratis versjon til en betalt versjon med det som ser ut som et "varsel" fra applikasjonen. Å sende meg et ekte systemvarsel som sier at "AV-motoren din er utdatert og du bør oppgradere umiddelbart til den nyeste versjonen for å beskytte deg mot et raskt spredende virus" er en ting. Send meg noe som ser ut som et ekte systemvarsel som sier: "Du har ikke full dekning, men du kan få det ved å oppgradere til den fullstendige versjonen av sikkerhetspakken vår, som er til salgs denne uken bare for $ 39.99, over 20% off the normal price "krysser linjen til sleazy markedsføring som eroderer tilliten til et produkt.

Dette QuickOffice-tilbudet, presentert i Android-varslingssystemet, er et eksempel på sistnevnte type markedsføring. Tip-off er det unike med varselet. En vanlig programvareoppdatering som ikke skiller seg ut fra noen annen programvareoppdatering er helt rimelig. En spesiell oppdatering med et tilpasset ikon som fører til en webside og diskuterer å legge til forbedrede funksjoner for en salgspris, hører rett og slett ikke til i varslingsområdet - spesielt fordi jeg ikke kan melde meg av eller av denne typen uoppfordret varsel.

Jeg har aldri brukt QuickOffice før, men av nysgjerrighet lastet jeg appen på My Droid 2. Det første som den kom opp var en "Registrer programvaren din" -skjermbilde, der du ba om navnet mitt og e-postadressen. Det at de prøvde å nå meg gjennom en helt upassende aveny, setter en så forferdelig presedens at jeg ikke har noen interesse på dette punktet i å bruke appen deres, selv om jeg faktisk vurderte å sjekke den ut tidligere.

Det er klart det ble gjort en slags forretningsordning for å øke bruken og adopsjonen av hele QuickOffice-suiten. Jeg er ikke sikker på hvem som er ansvarlig for denne varslingen - det kan være Verizon, QuickOffice eller muligens til og med Google - men hvem som kom på ideen og autoriserte det, forsto tydelig ikke implikasjonene av avgjørelsen deres.

Et varslingsområde som er tett med spesialtilbud og uoppfordret reklame, vil raskt bli ubrukelig. Det er til fordel for Verizon, Google og apputviklere å sørge for at bare kritisk informasjon vises i denne delen av Android OS.

For lenge siden innså Windows-spammere at maskinmeldingsundersystemet i Windows kunne brukes til å sende spam-reklame over kabelbredbåndsnett som så ut som vanlige systemvarsler fra administrativt personale. Den raskeste løsningen for den gjennomsnittlige brukeren var å slå av Windows Messaging Subsystem-tjenesten - og det er akkurat det mange gjorde.

Misbruk av et system som dette gjør systemet mer enn ubrukelig, det gjør det til en barriere for produktiv og hyggelig bruk. Noen involvert med QuickOffice for Android på Verizon-telefoner tok det første skrittet i denne retningen. Forhåpentligvis innser de ansvarlige partene hva en tåpelig feil det trinnet var, og iverksette tiltak for å sikre at det aldri skjer igjen.

© Copyright 2020 | mobilegn.com