Styrken til Google Android Honeycomb er også den største svakheten

Noen bloggere der ute kommer til slutt å sammenligne Googles Honeycomb-operativsystem med Microsoft Vista. Forfatteren som gjør dette, bør holdes nede og slå med rørsokker lastet med såpestenger av en plyndring sinte marinesoldater. Likevel, etter et par uker med Android-nettbrett-operativsystemet, kan jeg forstå hvorfor noen kan la tankene gå i denne retningen. Honeycomb er et stort skritt fremover for Android-plattformen, og en unik tilnærming for å bringe et forbedret mobiloperativsystem til nettbrettmarkedet. Men på flere måter kommer den under sine ambisjoner.

Potensialet med Honeycomb kan være lettere synlig på ASUS Eee Pad TF101-transformatoren enn på andre nettbrett. Det unike fokuset på et nettbrett som legger til rette for å bli en netbook-produktivitetsenhet, illustrerer potensialet til Honeycomb til ikke bare å være en bro, men et erstatning for lett, bærbar datamaskin for operasjon av innhold for å lage innhold . Denne potensielle styrken er også der Honeycomb faller ned.

La oss være tydelige og komme rett på sak: I denne overgangsrollen mellom medieenhet og personlig PC er Honeycomb overlegen Apple iOS eller lager Android. Der den mislykkes er der det kommer til kort fra et tradisjonelt operativsystem som Windows, OS X eller Linux. Problemet er ikke at Honeycomb er et dårligere operativsystem enn iOS eller Android 2.x - det er en langt kraftigere og fleksibel operasjonsplattform enn enten. Det er under erkjennelsen at til tross for hvor mye mer fullfunksjon Honeycomb er enn andre OS-plattformer for mobile enheter, kan den fremdeles ikke samsvare med funksjonene i et tradisjonelt operativsystem.

Nyhetsbrevet Google i Enterprise ukentlig hjelper profesjonelle med å få mest mulig ut av Google Dokumenter, Google Apps, Chrome, Chrome OS og alle andre Google-produkter som brukes i forretningsmiljøer.

Eksempel på streaming av arrangement

Dette ble nylig illustrert for meg da jeg prøvde å se det direktesendte live-arrangementet for "Awesome" Facebook kunngjøringen. Et stort løfte om Android generelt, og et som bør gi gjenlyd med Android-nettbrettbrukere spesielt, er at Android leverer en rikere, fyldigere nettopplevelse mer som hva desktop-brukere forventer. Faktisk er dette tilfelle, og har vært en av mine store gleder ved å flytte fra en iPad til ASUS TF101.

Jeg håper Steve Jobs får notatet - Flash på Android-nettbrettet mitt ødelegger ikke batteriets levetid. Det eneste det gjør i min erfaring er å få nettet til å jobbe nærmere måten jeg har blitt vant til på et fullt utstyrt skrivebord OS.

Uansett var kunngjøringshendelsen Facebook / Skype streaming video. Jeg vet ikke så mye om hvordan Livestream, som ble brukt til dette arrangementet, fungerer, men jeg prøvde å få tilgang til strømmen via TF101. Det var et rot å prøve å få tilgang til begivenhetssiden på http://www.facebook.com/facebooklive.

Mitt første forsøk i Android-nettleseren brakte mobilversjonen av siden opp - som ikke gjengi den innebygde strømmen. Som en løsning vendte jeg meg mot Firefox. Når du klikket på strømmen, kom det opp muligheten til å spille av videoen i enten standard videospiller eller RockPlayer Lite. Jeg prøvde Rock Player Lite, vel vitende om at det er en veldig robust mediaspiller som håndterer de fleste formater som er kastet på den. Den viste videoen, men den var hakkete og lyden stammet.

Jeg gikk ut, gikk tilbake og prøvde standard videospiller - som ikke klarte å begynne å strømme. Irritert trakk jeg fram Lenovo S10 netbook, som jeg heldigvis hadde med meg, og startet opp i Win 7 Professional. Jeg er sikker på at jeg kunne ha lastet JoliOS og brukt Chrome også, ettersom det er en dual boot-maskin. I alle fall, når jeg først var lastet inn, åpnet jeg opp Internet Explorer, skrev inn URL-en, og strømmen fungerte som forventet.

Det var først senere, etter hendelsen, da betydningen av min erfaring senket seg. Jeg forsto at målet mitt med å ha en lett, bærbar, konvertibel nettbrett som lett kunne stå inne for pliktene til en liten netbook hadde møtt et betydelig tilbakeslag . Sannheten i situasjonen var at jeg kom bort fra denne opplevelsen og tenkte at den beste løsningen var at jeg skulle ta Netbooken min med meg så vel som Eee Pad.

Ironien deri blir, hvorfor bry seg med den konvertible "NetPad" i det hele tatt hvis jeg også skulle bli tvunget til å ta med en Netbook. Hvor var besparelsene i bekvemmelighet og bærbarhet som følger med å slippe å slippe langs en ryggsekk full av maskiner? Dette var en skuffende åpenbaring og et seriøst skritt bakover i målet mitt om å ha en enkelt konvergensenhet som bygde bro mellom et innholdskonsum og et innholdsskapingsapparat. Pokker, i dette tilfellet oppfylte ikke NetPad-alternativet engang mine mål for innholdskonsum.

Senere gikk jeg tilbake til FacebookLive-siden der hendelsen fortsatt er innebygd for å streame på ASUSen min og spilte rundt litt mer i standard Android-nettleseren. Denne gangen, i mindre hast, gikk jeg inn på innstillingene \ avansert \ Brukeragentens strenginnstilling og valgte "Skrivebord" i stedet for standard nettbrett eller alternativ "Mobiltelefon" -innstilling. Dette fungerte mye bedre, og hentet opp videoen som var innebygd i nettleseren og spilte av videoen akseptabelt glatt. Det var litt stamming, men det fungerte godt nok til at jeg ville vært fornøyd med opplevelsen. Dessverre var det fortsatt noen utfordringer.

Opplevelsen var ikke en forbrukeropplevelse som var egnet for en typisk nettbrettbruker. Å starte videoen trengte litt manuell intervensjon, litt av en jump-start, for å få den i gang. Bare å trykke på "Spill" -knappen var ikke nok; Jeg måtte justere glidebryteren for å få videoen til å begynne å rulle. Prosessen med å gå inn på innstillinger for å endre nettleser-ID fra en mobil til en desktop side-render er noe som - vel, bare å prøve å skrive forklaringen på denne prosessen er omviklet. Uunngåelig vil noen Android-unnskyldere hevde, "det er ikke så vanskelig, det krever bare litt teknisk dyktighet". Det er der Android vil tape på iOS i et forbrukerorientert mobilenhetsmarked.

Overlegen, men likevel kommer til kort

Husk at opplevelsen som Honeycomb leverer er overlegen alle andre enheter i sin klasse. Det kommer ganske enkelt til kort fra opplevelsen man kan forvente fra en klasse som uten tvil er over den i ytelse og funksjoner. Påfølgende tester hadde veldig gode resultater med Live-videostreaming i Android-nettleseren, inkludert å se et rådhus på Facebook med president Obama som startet og streamet nesten perfekt.

Jeg antar at den viktigste læringen her er at hvis du har fått en rolle for Honeycomb-nettbrettet, ikke stol på at den kan levere varene på forespørsel, i en knasende. Du bør gjøre noen tester først, være forberedt på å ta noen ekstra skritt for å massere maskinen for å levere optimal ytelse. Litt ekstra tid på forhånd kan unngå å gå glipp av en begivenhet eller opplevelse senere.

Jeg tror det viktige å huske på er at Android er en raskt utviklende plattform som har ambisjoner langt høye enn konkurrentene. Når Android utvikler seg, blir den stadig mer passende som en komplett erstatning av en tradisjonell bærbar PC for din mobile produktivitet og innholdsforbruk. Den er ikke akkurat der ennå, men den er veldig nær.

Er du en Honeycomb-bruker? Er du enig eller uenig i mine observasjoner? Er Honeycomb en passende erstatning for et stasjonært OS, eller kommer det til kort, eller er forventningene mine for høye for en Android-enhet, til og med en som selges på løfte om å være en produktivitetsplattform? Vi ønsker å se kommentarene dine i tilbakemeldingsdelen.

© Copyright 2020 | mobilegn.com