Overflate RT: Den første nettbrettet som er klar for bedriften

ASUS TF101 Transformer Android-nettbrett bør anerkjennes som en trailblazer, fordi den leverte en visjon om en lett ARM-basert mobilenhet som bygde bro mellom nettbrettopplevelsen og lovet produktivitet på farten. Dessverre fikk ikke TF101 og dens etterfølgere virkelig noen gang med mainstream-forbrukere. Det var ikke før de 7 "Kindle Fire og Nexus 7 at Android-nettbrett ble en levedyktig iOS-konkurrent, og de er stort sett ikke egnet som produktivitetsplattformer.

Etter å ha prøvd å få et 10 "Android-nettbrett til å fungere i denne hybridkapasiteten i over to år, ga jeg omsider etter og kjøpte en Microsoft Surface RT. Jeg mistenkte at det ikke var ARM-enheter som var problemet, det var OS-begrensninger. Android er et flott mobilt operativsystem for smarttelefoner og forbrukstabletter, men det har alvorlige designbegrensninger for produktivitetsbruk. Min gjetning var at selv om Windows 8 og RT ikke er de største plattformene for mobilforbruk, vil de begge være flinkere til å levere mobil produktivitet. Så langt tror jeg ikke jeg tok feil.

Men det er utfordringer med å ta i bruk RT for en lenge og investert bruker av Android og Google-tjenester som meg selv. Noen av disse problemene kan ha løsninger som faktisk fungerer bedre, når du endrer hvordan du nærmer deg problemet. Andre problemer kan jobbes rundt, men løsningen er ikke ideell. Atter andre problemer er potensielle avbrytere. I dette innlegget skal jeg diskutere noen av mine erfaringer og observasjoner om RT-enheten.

Forkrøplet Windows 8?

Et påstand jeg ofte hører, er at Windows RT er forvirrende og begrenset. Jeg tror dette er feil perspektiv. Det er ikke rettferdig å sammenligne RT med Windows på IA. I stedet bør RT sammenlignes med Android og iOS. Spesielt for fagfolk som jobber i et Windows-miljø, tilbyr RT den mest sømløse integrasjonen av alle mobile OS.

Med få unntak fungerer hver snarvei eller funksjon - til og med min favoritt Windows-tastatursnarveier, pluss Windows Snapping og Endre størrelse - på samme måte i RT. Selv om det ikke er en snarvei for å ta et skjermbilde på Surface RT, utfører du lett oppgavens Windows-knapp og Volum nede.

Når du har et skjermbilde, kan du åpne og redigere det i Microsoft Paint, akkurat som på en tradisjonell PC. Du kan til og med kopiere og lime inn bildet rett i Word eller PowerPoint. Ærlig talt, muligheten til å åpne en fil eller et bilde på det klassiske skrivebordet, venstreklikk for å utheve, høyreklikk for å kopiere og deretter lime den inn i en hvilken som helst annen app, inkludert en moderne UI-app, er noe du må oppleve å sette pris på.

Windows RT kan enkelt kobles til en Windows Workgroup, og får tilgang til all delt ressurs. Med noen enkle og kjente administrative endringer på kontrollpanelet for tjenester, kan RT-enheten dele ressursene sine i Windows-nettverket ditt. Android tilbyr SMB-støtte for deling gjennom tredjeparts filbehandlere, men dette er ikke en integrert løsning på OS-nivå.

Utskriftsstøtte for både Android og iOS har vært gjennomgående frustrerende og sammensatt. RT er ikke perfekt, men skriverstøtten er fortsatt mil foran konkurrentene. I mitt tilfelle har jeg en OfficeJet 7310 Alt-i-ett nettverksskriver. Denne skriveren støttes ikke for øyeblikket av HP, men jeg ga den inkluderte Windows-HP OfficeJet 7000 E809-serien-driveren et skudd, og det ser ut til å fungere bra. Hvis du er kjent med et Windows-miljø, vil RT oppleve å være en kraftigere og jevnere prosess enn noen annen mobil plattform.

Når jeg støter på mangler med RT, handler det uunngåelig mer om å få tankene rundt problemet enn at RT er underordnet. For eksempel tok jeg skjermbilder på TF300 og RT-enheten min for å illustrere at desktop IE-nettleseren på RT ga en full desktopopplevelse når jeg skrev en blogg i Google Docs og publiserte den til nettstedet mitt på blogger.com.

På Android TF300 gikk jeg inn i Galleriet, trykket på bildene, tappet på Del-ikonet og valgte Dropbox fra rullegardinmenyen. På den opprinnelige RT Modern UI Dropbox-appen fant jeg ikke metoden for å laste opp en lokal fil til Dropbox. Et raskt websøk indikerte at det ikke er mulig med den moderne UI-appen - og selvfølgelig er Windows Classic Dropbox-appen bare Intel. Så innså jeg at jeg savnet eksemplet jeg prøvde å illustrere i utgangspunktet. Jeg gikk til dropbox.com fra Classic IE, logget inn og lastet opp bildet fra nettgrensesnittet.

Surface RT er den eneste ARM-baserte plattformen som leverer en ekte stasjonær nettleser på en mobil enhet, og - i mange tilfeller - dette åpner en helt ny verden for ARM-nettbrett. Ikke bare er Microsoft Office inkludert i RT, men RT leverer også for tiden en bedre opplevelse i Google Dokumenter enn noe Android-nettbrett.

Figur A

Google Dokumenter fil- og mappevisning på ASUS TF300 i Chrome for Android (mobilvisning).
Figur B

Google Dokumenter fil- og mappevisning på Surface RT i IE10 for Windows 8 (skrivebordsmodus).
Figur C

Google Dokumenter i visningsmodus på ASUS TF300 i Chrome for Android.
Figur D

Google Dokumenter i visning / redigeringsmodus på Surface RT i IE10 for Windows 8.

FUDder blir FUDdee

I årevis har Microsoft blitt beskyldt for å ha spredd frykt, usikkerhet og fornektelse (FUD) om konkurrerende produkter. Med ankomsten av RT er Microsoft nå offer for FUD. Mens noen mennesker kan vurdere dette som "bare desserter" for Redmond, kan mange brukere gå glipp av en fantastisk plattform fordi de lytter til halvsannheter og direkte løgner.

Den moderne brukergrensesnittdelen av Windows 8 er ikke så moden av et mobilt operativsystem som Android eller iOS. For å oppnå målene om hybrid mobile enheter, er RT mer som et ekte skrivebord enn en mobil enhet som prøver å strekke seg og nå dette målet.

Bunnlinjen

Når jeg prøver å bruke Surface RT som en klassisk mobil enhet, er jeg mindre begeistret. For forbrukerforbruk og ikke-forretningsdrevne sosiale medier, henger RT bak iOS og Android. App-økosystemet sliter, den moderne UI-integrasjonen av sosiale medier er ikke konsekvent eller robust, og medieinnholdet er ikke like rikt. Jeg har spurt før: "Hva er bra for nettbrett i bedriften?" og det lurer jeg fortsatt på når det gjelder Android og iOS. For meg virker det som en måte å rettferdiggjøre forbrukere til forbrukerinnhold på arbeidsplassen. Overflate RT kan imidlertid være den første nettbrettet som faktisk er klar for bedriften.

© Copyright 2020 | mobilegn.com