Nettbrettrelevans i forhold til tidbokens netbook

Teknologi-rykterfabrikkens siste spådom er at Apple jobber med en mindre versjon av den berømte iPad, en modell som måler rundt 7 tommer fremfor dagens 10. Som vanlig får Apple mye oppmerksomhet for denne typen rykter, til tross for flere andre produsenter som har gått denne veien tidligere. Dell eksperimenterte med 5-tommers nettbrett og ga ut en av de første Android-enhetene som gjorde uskarpheten mellom mobiltelefon og nettbrett, mens Samsung har gitt ut flere størrelser på det populære Android-baserte nettbrettet. I høytiden kunne jeg ikke la være å legge merke til parallellen mellom en varm teknologigave fra Christmases fortid: netbooks.

Jeg er absolutt ikke den første til å sammenligne nettbrett med netbooks - de lave, lette bærbare datamaskinene som flyr fra hyllene for noen høytidsplasser siden og nå virker stort sett glemt. De påståtte fordelene med netbooks virker uhyggelig lik dagens avling av nettbrett, med produsenter som hevder at forbrukere og bedriftsbrukere trengte en billig "tredje skjerm" et sted mellom en stasjonær og fulldrevet bærbar datamaskin. Den innledende avlingen av netbooks var nesten den samme, og de fleste av dem kjørte en tilpasset versjon av Linux-operativsystemet, mye til uhyggelighet for forbrukere som ikke klarte å kjøre sine kjente applikasjoner.

Etter de første utgivelsene, tilbød de fleste netbookprodusenter et Microsoft Windows-alternativ og prøvde å differensiere tilbudene sine ved å eksperimentere med ny maskinvare- og formfaktoralternativer. Alt fra stasjonære maskiner med netbook-klasse maskinvare til større "netbooks" som så ut som tradisjonelle bærbare datamaskiner til et lavere prispunkt kom til markedet i et forsøk på å holde netbook relevant, alt mens forbrukerne innså at de kanskje ikke trenger de overvåkede ” tredje skjerm "tross alt.

Nettbrett har nå nådd et lignende punkt i sin tidslinje som netbooks, der forbrukerne begynner å stille spørsmål ved relevansen og produsentene sliter med å tilby mer enn evolusjonære maskinvareendringer. Nettbrett-skeptikere siterer det åpenbare: Vi har nådd et punkt der industrien har slått seg ned på en skifer-stil enhet, og det er usannsynlig å gjøre noen revolusjonerende endringer i kjernefunksjoner som batterilevetid, vekt eller skjermoppløsning. Disse skeptikerne ser Apple spille et tommelspill som et siste grep om å selge noen få millioner flere enheter til de troende før nettbrettet blekner av betydning.

Jeg ser ikke et dystert bilde som diehard-skeptikerne; Imidlertid trenger nettbrettprodusenter å fokusere mer på hvordan forbrukere, spesielt i bedriften, skal bruke disse enhetene. Spesielt Apple er kjent for å vise hvordan en forbruker kan bruke enhetene sine til å utføre noen vanlige oppgaver, for eksempel å finne en restaurant og bestille en reservasjon, men det ser ikke ut til at noen gjør dette på bedriftsområdet. I stedet for vage snakk om "vertikale bransjer", bør nettbrettprodusenter vise oss hvorfor den gjennomsnittlige CIO trenger å ha nettbrett på dagsorden for neste kvartal, i stedet for på listen "Jeg vil komme til det en dag".

Selv om vi kanskje har tydd oss ​​til å krympe og forstørre dagens nettbrettdesign på maskinvarefronten, er det løfter på programvarefronten. Microsofts reentrance i nettbrettmarkedet gir mye løfte for bedriftsområdet, et marked Microsoft har dominert i flere tiår. På dette tidspunktet er det også rettferdig å si at Apples iOS og Googles Android er her for å bli, og de presenterer et interessant og levedyktig alternativ til Microsoft, mens de fleste netbooks hadde forlatt Linux på dette tidspunktet i deres utvikling.

Nesten allestedsnærværende lagring og applikasjoner levert av skytjenester representerer også et overbevisende salgsargument for nettbrettets formfaktor som produsentene ennå ikke utnytter godt, til tross for uendelige løfter. Vi kan være ferdige med gjennombrudd på maskinvarefronten de kommende månedene, men jeg tror fortsatt at avskrivning av nettbrett er for tidlig.

© Copyright 2020 | mobilegn.com