Ta en tur på CloudPages for Google Apps

Google Apps er en plattform som er rik med muligheter for å fylle behovene til mange organisasjoner. Imidlertid har hver plattform behov eller hull som kan fylles ut av tredjeparts tillegg for å levere flere kontroller og tilpasning.

Jeg er fascinert av måtene utenfor organisasjoner kan bestemme disse behovene, og som systemadministrator er jeg en selvutnevnt vakthund for kvalitetsprodukter kontra de som ikke passer til regningen (følg meg på Twitter og det er sannsynlig å se mange eksempler på de som passer til sistnevnte kategori!) Med det i tankene er jeg alltid oppe for en god produktanmeldelse.

Jeg har skrevet om to eksempler på kraftige Google Apps-tillegg; BetterCloud's FlashPanel og Arachno Orbit, som begge gir mer detaljert og fokusert styrings- og samarbeidsevne for Google Apps. I dag vil jeg se på en tredje utfordrer, CloudPages.

Hva er CloudPages?

CloudPages er en applikasjon for brukerstyring, søk og katalog for Google Apps. Produsert av Cloud Technology Solutions i Storbritannia og gir følgende forbedringer til Google Apps-plattformen:

 • Tilbakestilling av passord for selvbetjening
 • Evne til å opprette, administrere og slette eksterne brukere som delte kontakter
 • Mulighet for å synkronisere brukere og passord mellom Google Apps og en LDAP-basert katalog
 • Katalogsøk for både interne og eksterne brukere, med mulighet til å eksportere resultater til CSV-filer flytte / slette brukere, tilordne roller og legge til kontakter / mobile enheter basert på søkeparametere.
 • Rapporteringsfunksjoner som fulle revisjonslogger for brukeraktivitet
 • Lokalt alternativ for integrering av katalogtjenester
 • CloudPages gir også de ti hyppigst forespurte tilleggene til Google Apps:
 • E-signaturhåndtering
 • Håndhevelse av sterke passord
 • Tidsbasert retningslinjer for utløp av passord
 • Smart tilbud av Google Groups (noe som betyr at disse automatisk kan oppdateres med nye brukere)
 • Smart tilbud av Google+ kretser
 • Deling av personlige Google-kontakter med kolleger
 • Innloggingsbegrensninger for Google Apps basert på nettverksadresse eller tid
 • Tilpassbare påloggingsprosesser, håndheving av akseptable bruksavtaler og obligatoriske attributter
 • Enkelt pålogging via SAML (Security Assertion Markup Language)
 • Mulighet for å søke etter Google Apps-brukere på mobile enheter og klikke for å ringe dem.

Gratis kontra betalt

Gratisversjonen gir følgende funksjoner:

 • E-signaturhåndtering
 • Mulighet for å tildele dokumenter på nytt når du sletter brukere
 • Kontakt delingsprofilhåndtering
 • Data arv
 • Mulighet for å søke etter forskjellige brukerkategorier
 • Selvbetjeningsfunksjoner som tilbakestilling av passord
 • Loggings- og passordpolicyfunksjoner

Den betalte versjonen tilbyr kraftigere funksjoner som passordgjenoppretting, 24-timers katalogsynkronisering, enkel pålogging, lokal integrasjon, smart tilbud og videre tilpasning. Prisinformasjon er nedenfor.

Sikkerhet

CloudPages får tilgang til dataene dine ved å bruke standard Google APIer for levering, profiler, kalender, kontakter, Google Dokumenter, Google Grupper og Google+. Dette krever at du gir tilgang til disse dataene (som jeg vil demonstrere nedenfor) og er standard for alle applikasjoner som grensesnitt mot din personlige eller firmainformasjon.

Kundepassord er ikke synlige eller lagret av CloudPages, så organisasjonen din er ikke sårbar dersom de får et sikkerhetsbrudd eller useriøs administrator.

Hvordan installerer du det?

Som med omtrent alle Google-relaterte produkter, kan CloudPages installeres via Google Play.

(Merk: CloudPages-siden på Google MarketPlace vil snart bli oppgradert og vil se annerledes ut enn bildet ovenfor).

Tar det for en prøvekjøring

Jeg logget inn på test-Google Apps-domenet mitt, og deretter tilgang til siden ovenfor og klikket på "Legg til det nå."

Jeg vurderte detaljene ovenfor og klikket på "Gi datatilgang."

Ved å klikke på "Konfigurer applikasjon" førte jeg meg til følgende side:

Jeg klikket på "Fullstendig oppsett" og så på følgende skjermbilde:

Når jeg klikket på "Tillat tilgang", fikk jeg følgende svar:

Jeg klikket på "Gå tilbake til kontrollpanel." Deretter observerte jeg følgende ledetekst:

Jeg valgte å ikke vente på bekreftelses-e-posten, men klikket "Logg på nå" for å få tilgang til appen, som kjører på mycloudpages.appspot.com.

Dette viste meg hovedskjermbildet til CloudPages. Søkefeltet inviterte meg til "Finn folk nå." Testdomenet mitt har ikke mye å søke etter, men et eksempelskjermbilde fra CloudPages viser hva et søk etter en bruker kan avsløre:

Legg merke til kodene langs bunnen, noe som kan hjelpe deg med å sortere resultater videre. Tilpassede søk som å jakte på brukere med stillingen Tittel "Branch Manager" kan gi noe slikt:

Ved å klikke på "Bla gjennom" -koblingen øverst vises følgende:

Her kunne jeg jobbe med smarte grupper, kretser og kontakter (disse objektene blir oppdatert basert på søk, noe som betyr at de blir justert når brukerne blir lagt til / fjernet), så vel som mine eksisterende testbrukerkontoer.

Her er et interessant eksempel på hvilke alternativer som blar gjennom organisasjonsobjektet ditt, og hvordan du kan sette opp en e-postsignatur i CloudPages som kan gjelde for alle brukerne dine (skjermbilde levert av CloudPages):

De variable feltene ($ personalName, $ personalSname, $ phoneBusiness, etc.) vil deretter matche brukerfeltene og sette inn riktig informasjon. Ganske kult!

Ved å klikke på "Søkeresultater" vises søkeskjermbildene jeg tidligere dekket.

Å få tilgang til "Innstillinger" -koblingen illustrerte virkelig mulighetene til CloudPages:

Her kan du se premiumfunksjonene (som tilbys i en måned som en gratis prøveperiode), i tillegg til alternativer som Tilpasning, rollekonfigurasjon, rolleoppgave, integrasjon, SSO og GAT.

Alle disse er ganske selvforklarende; tilpasning lar deg sette opp logoer, farger osv., rollekonfigurasjon / tildeling lar deg administrere tillatelser for brukere, integreringstillatelser synkronisering med lokale katalogtjenester, SSO håndterer enkeltpålogging og GAT (General Audit Tool) gir konfigurasjon av revisjon informasjon for å se hva brukere har delt eller samarbeidet om - dette kommer senere inn!

Koblingen "Logger" ga muligheten til å gjennomgå domeneaksjoner og aktivitet, og koblingen "Verktøy" viste meg disse alternativene:

Jeg fant senere ut at CloudPages la til et navigasjonsikon til "Apps" -menyen i Chrome for enkel tilgang:

Alt i alt fant jeg CloudPages ganske enkel å bruke rett ut av boksen, så å si, med et intuitivt grensesnitt og et minimum av rot (jeg er ikke tilhenger av å lese dokumentasjon, og foretrekker i stedet å lære via en hands-on tilnærming og denne opplevelsen passer absolutt i regningen).

Fjerne CloudPages

Skulle du av en eller annen grunn bestemme deg for ikke å fortsette bruken av CloudPages, er det enkelt å fjerne. Gå tilbake til den tilhørende Google Apps Marketplace-siden, og klikk deretter på "Legg til den nå" igjen:

Klikk på "konfigurer dette programmet" og bla ned til bunnen av konfigurasjonsskjermen.

Klikk på "Slett CloudPages", så fjernes den sammen med all tilgang til organisasjonsdataene dine.

Chatter med skaperne

Jeg er alltid fascinert av hvordan disse ideene blir til, så jeg snakket med Paul Lees, CTO for Cloud Solutions, som var snill nok til å chatte med meg og stille følgende spørsmål:

Scott Matteson: Hvordan kom ideen til CloudPages til?

Paul Lees: Vi har jobbet i Google Apps-sektoren i mange år. Vårt første produkt på Google Apps-markedet var CloudMigrator, et velkjent og pålitelig migreringsverktøy som gjorde det mulig for organisasjoner å migrere til Google Apps fra hvilken som helst e-postplattform. Dette introduserte oss for mange tidlige adoptere av Google Apps, trodde ledere som hadde et sterkt ønske om å forenkle sin interne IT når de flytter til "The Cloud". Vi kunne se en trend med organisasjoner som omfavner Google Apps, men fortsatt krever tradisjonelle tjenester som en intern katalog / WhitePages og forbedret brukerstyring. På det tidspunktet Google Apps-markedet var full av administratorpaneler, erstatninger for Google Kontrollpanel, så vi bestemte oss for å ta et annet syn og fokusere på brukerne i stedet for IT-administrator. I 2011 produserte vi et dokument kalt "WhitePages Application (Cloud Colleague)", CloudPages ble født.

Med denne grove spesifikasjonen i hånden henvendte vi oss til noen av våre bedriftskunder for å få tilbakemeldinger fra virkeligheten. En av våre kunder (Kempinski Hotels) så også på et prosjekt for å produsere en WhitePages-applikasjon basert på Google Apps. Tidspunktet kunne ikke vært bedre, vi samarbeidet med Kempinski om å levere en tilpasset versjon av CloudPages spesielt for dem.

SM: Hvordan utviklet du produktet?

PL: CloudPages er utviklet ved hjelp av smidige metoder, teamet har vokst gjennom årene, men vi fortsetter å bruke de samme metodene som de passer til vår tilnærming så godt. Teamet består utelukkende av eksternt arbeidere og vanlige møter hjelper oss med å holde oss alle i riktig retning med svært få feilopptak. Vi kan også raskt svare på kundenes behov på denne måten og kan presse ut funksjonsforespørsler (når det ikke er for forstyrrende for det generelle veikartet) veldig raskt.

Produktet beveget seg raskt fra et første proof-of-concept til den første milepælen, en fullt utstyrt Google Apps-katalogleser og synkroniseringsverktøy. Vi hadde et sterkt sett med krav, hvorav mange hadde blitt jobbet sammen med store kunder som holdt utviklingen høyt fokusert. Fortsetter vi fra den første store interne milepælen, konsentrerte vi oss om å utjevne funksjonalitet, spesielt søkeinfrastrukturen, før vi offentlig lanserte. Siden den gang har vi presset ut nye utgivelser nesten månedlig, og legger til ny funksjonalitet med hver utgivelse.

SM: Hvor lang tid tok det å få CloudPages til markedet? Noen anekdoter, forviklinger eller trivia å dele på den prosessen?

PL: Den første utviklingen av CloudPages opp den første offentlige utgivelsen skjedde over halvannet år. Vi jobbet tett med flere eksisterende kunder i løpet av denne innledende perioden for å sikre at produktet både passet godt til deres spesifikke behov, mens vi alltid vurderte om en funksjon mer bredt var nødvendig på Google Apps-markedet. Utviklingen på denne måten tillot oss å organisk finansiere utviklingen av CloudPages i stedet for en utvidet, lukket utviklingssyklus som ville ha krevd ekstern finansiering.

Som forfattere av CloudMigrator hadde vi allerede lang erfaring med Google API-er, og gjennom kundeavtaler hadde vi jobbet mye med Google App Engine, men for CloudPages krevde vi GWT-applikasjonsutviklere som også hadde riktig bakgrunn. Vi lyktes raskt med å ansette flere gode utviklere med de nødvendige ferdighetene, noe som holdt den første tiden til å være lav. CloudPages er bygget ved hjelp av Java / GWT på Google App Engine, og bruker kraftig både Google og App Engine API-er. Det er et ganske spesifikt ferdighetssett, og et som ikke mange utviklere ofte har sammen, men vi kunne raskt finne de rette menneskene.

SM: Noen involveringer med Google i utviklingen av CloudPages? Må de gi tillatelse eller ta en prosentandel, eller er den åpen per Google API-er?

PL: Vi har jobbet med Google API-teamet både personlig og via Enterprise-støttekanalene i mange år, og CloudPages gikk mye på samme måte. I mange stadier i produktutviklingen har vi samlet tilbakemeldinger fra Googles distribusjonsteam i mange geografiske områder. Da vi utviklet søkeinfrastrukturen i produktet, brukte vi den (den gang) GAE-eksperimentelle søke-APIen. På dette tidspunktet krevde vi tilleggskvote og jobbet med Google-teamet for å få det på plass. Etter dette kunne vi åpne søkefunksjonene for et bredere kundepublikum og virkelig begynne å utnytte kraften i hele applikasjonen.

CloudPages bruker de åpne, offentlige Google APIene for all interaksjon med Google-backend. Som sådan er de eneste kostnadene vi påfører Google App Engine-avgiftene. Vi har bedriftsstøtte for Googles skyplattform, men dette og App Engine-avgiftene er de eneste infrastrukturavgiftene vi betaler for produktet.

SM: Du nevnte i en av dine tidligere e-postmeldinger at "vi nylig har integrert CloudPages med en annen Google MarketPlace-applikasjon 'General Audit Tool'." Kan du snakke litt om hvordan den prosessen fungerte?

PL: For å gi noe av funksjonaliteten vi ønsket å tilby via CloudPages, for eksempel passordutløp, akseptable bruksregler og påloggingsbegrensninger, var det nødvendig å kontrollere brukerpåloggingsprosessen til Google Apps. Vi bestemte oss derfor for å utvikle en SAML-basert SSO-løsning til CloudPages. På en av våre vanlige globale Google Hangouts diskuterte vi hvor fantastisk det ville hvis distribusjonsteamet vårt kunne oppdage hva en bruker gjorde med Google Apps-kontoen sin og gi automatisk råd og veiledning til brukere som så ut til å slite med adopsjonen av Google Apps som de beveger seg bort fra Microsoft Office. Vi bestemte at vi med alle de andre funksjonene vi hadde planlagt å samarbeide, så vi så oss rundt på Google Apps-markedet og fant General Audit Tool for Google Apps som et mulig alternativ. Vi hadde allerede et eksisterende forhold på plass, og etter noen få samtaler ble vi enige om å samarbeide.

Løsningen er strålende i sin enkelhet. General Audit Tool oppretter et Google-ark som inneholder alle metadataene vi trenger for å bestemme effektiviteten til Google Apps-brukere. CloudPages, under innloggingsprosessen, sjekker dette arket og deretter, basert på en konfigurerbar terskel, viderekobler brukeren til en treningslandingsside. Takket være dette samarbeidet har vi plutselig blitt veldig populære blant organisasjoner som utvikler Google Apps treningssider.

Vi tror at vi er de første Google Apps ISV-ene som tar eksisterende produkter og gir en så tett integrasjon.

SM: Hva vil du si er den mest populære / nyttige premium-funksjonen?

PL: Den mest populære premiumfunksjonen var vår Email Signature Management-funksjon - jeg sier at "var", siden den ikke lenger er premium. Vi bestemte oss for å belønne våre kunder ved å tilby denne mye etterspurte funksjonen gratis til alle som installerte CloudPages. Mange organisasjoner bruker bare CloudPages gratis for Google Mail Signature Management, og det er vi glade for.

CloudPages har mange virkelig nyttige funksjoner, det er vanskelig å si hvilke som er de mest nyttige eller mest populære. Vi må imidlertid si at CloudPages Smart Provisioning av Google-grupper, kretser og kontakter er ganske sexy. Smart Provisioning lar administratorer bruke søk for automatisk å fylle ut Google-grupper osv. Så du kan ganske enkelt søke etter alle brukere med salg i jobbtittelen og opprette en dynamisk Google-gruppe for salg. Det er det vi kaller hånd fra administrasjon og utnytter søketeknologien vi integrerte i CloudPages.

SM: Kan du beskrive hvordan integrering på stedet fungerer?

PL: Integrering på stedet muliggjør synkronisering av informasjon opprettet og lagret i CloudPages tilbake til en lokal katalog, for eksempel Microsoft Active Directory eller en hvilken som helst LDAP-katalog. Kommunikasjon utføres mellom CloudPages og stedet-applikasjonen ved hjelp av en koblingsapplikasjon som er installert lokalt på kundesiden. Ved visse hendelser som oppstår i CloudPages, blir det foretatt samtaler til koblingsapplikasjonen som deretter oppdaterer data i lokalområdet. Dette gjør det mulig å synkronisere endringer i brukerdata, i organisasjonsstrukturen og til og med passordendringer til lokale systemer. Passordsynkronisering er nøkkelen for at det samme passordet kan brukes til lokale applikasjoner og skybaserte applikasjoner på stedet.

Vi er alle teknikere og tar sikkerhet veldig alvorlig. Alle forespørsler mellom CloudPages og kontakten på stedet er beskyttet ved hjelp av en flerpreget tilnærming som vi med glede kan dele fulle detaljer om med enhver kunde.

(merk: du kan laste ned sikkerhets Whitepaper for mer informasjon)

Vi har bygget tilkoblingsprogrammet ved hjelp av Tomcat og kan via et plugin-system raskt støtte en rekke kataloger. Mens LDAP-protokollen er den samme, har kundene ofte spesialiserte krav til attribussynkronisering og passordsynkronisering som vi kan levere veldig raskt.

SM: Noen planer for oppdateringer eller nye initiativer for CloudPages som du kan diskutere med oss?

PL: veikartet for CloudPages er fullpakket med funksjoner. I løpet av de neste månedene leverer vi forbedret klargjøring innen CloudPages. Administratorer vil kunne definere en policy slik at når noen sletter en bruker, kan følgende arbeidsflyt skje.

 1. Endring av passord og en e-post til lederen eller den nominerte personen.
 2. Gi nytt navn og skjul konto.
 3. Tildel e-postadresse som et alias til leder eller nominert person.
 4. Overfør eierskapet til brukerens Google Dokumenter slik at filene ikke blir slettet når kontoen blir slettet.

Vi har også mange kraftigere funksjoner som kommer nedover linjen, som vi vil snakke om mer når de er nærmere å slippe.

SM: Kan vi chatte om pris? Hvordan fungerer det på tvers av flere land / valutaer?

PL: Ladingen vår er $ 5 / £ 5/5 € per bruker, basert på geografisk beliggenhet.

Innpakking

CloudPages gir et praktisk verktøysett for administratorer og brukere med en rekke grunnleggende gratisalternativer samt avanserte betalte funksjoner. Det fine med en løsning som denne er at du bare legger den til og prøver den ut. Ingen obligatoriske salgssamtaler, ingen omfattende undersøkelser og ingen tungvint apper å installere i produksjonsmiljøet. Dette passer virkelig til et fint spor med systemadministratorens tankesett, der jeg liker å eksperimentere med produkter og deretter ta beslutninger basert på velprøvde resultater, ikke press eller skudd.

For ytterligere informasjon, sjekk CloudPages online eller se på databladet. Du kan også se produktet i aksjon ved å se den engasjerende Youtube-videoen deres.

© Copyright 2021 | mobilegn.com