Disse Android-smarttelefon-OEMene gir de raskeste sikkerhetsoppdateringene til brukerne

Video: Alt virksomheten trenger å vite om Android 8.0 Oreo Med raskere oppstartshastigheter, et raffinert API og systemomfattende optimaliseringer er Googles nye mobile operativsystem full av funksjoner for utviklere.
Bygge et lysbilde dekk, tonehøyde eller presentasjon? Her er de store takeaways:
  • Samsung får gjennomsnittlige karakterer i sikkerhet, mens Google, Essential og BlackBerry er øverst på listen for Android-enheter.
  • Vertikal integrasjon gjør at Apple og Microsoft raskt kan oppdatere telefonene sine, men dette utvides ikke til hvordan OEMs tilpasser Android for enhetene sine.

Et diagram utgitt av @ SecX13 sammenlignet ytelsen til mobiltelefonprodusenter når de leverte sikkerhetsoppdateringer. Mens Samsung er den ledende Android-telefonprodusenten over hele verden, mottar selskapet middels score i rapporten, med ukes forsinkelser før den første utrullingen av sikkerhetsoppdateringer, og forsinkelser for verdensomspennende tilgjengelighet av sikkerhetsoppdateringer målt i kvartaler. Støttetidslinjer for Samsung-telefoner varierer fra 1-2, 5 år, avhengig av telefonmodellen.

Av hensyn til fullstendigheten inkluderer kartet også iPhones og smarttelefoner som kjører Windows Mobile utgitt av Microsoft eller Nokia. På grunn av effektene av vertikal integrasjon, mottar disse telefonene oppdateringer umiddelbart fra produsenten når de er tilgjengelige. Apple gir den lengste støtten for sikkerhetsoppdateringer etter fem år (unntatt iPhone 5C, som fikk 4), selv om dette ikke er uten problemer. Microsoft fortsetter å tilby sikkerhetsoppdateringer for Lumia-enheter, selv om den siste Lumia-telefonen ble utgitt for to år siden.

Selv om Google-merkede enheter som Pixel og Pixel 2 naturlig nok skal følge dette mønsteret, bruker Google et iscenesatt utrullingssystem for oppdateringer, som kan forsinke oppdateringslevering med opptil to uker, selv om det nå kan være en måte å overstyre den iscenesatte utrullingen .

For telefoner som selges via transportører, blir oppdateringer forsinket ytterligere. Essential, telefonselskapet som drives av Android-grunnlegger Andy Rubin, bruker ikke iscenesatte utrullinger, noe som gjør det i gjennomsnitt raskere enn Googles egen evne til å distribuere oppdateringer. Fra desember i fjor ser det imidlertid ut til at bare 50 000 viktige telefoner hadde blitt solgt.

Blackberry er rangert som tredje blant produsenter av Android-enheter i diagrammet, med sikkerhetsoppdateringer tilgjengelig uker etter publisering, på tvers av forskjellige modeller. Blackberry er utsatt for forsinkelser fra transportører, selv om selskapet oppfyller garantien for to års sikkerhetsoppdateringer.

Nokia (som HMD Global) og Sony er rangert like bak Blackberry, selv om den offisielle tilgjengeligheten av Nokia-telefoner er begrenset. Mens Sony er en stor smarttelefonspiller i Japan og Europa, har selskapet hatt vanskeligheter med å få en meningsfull innvirkning i det amerikanske markedet på grunn av vanskeligheter med å jobbe med transportører, og et uforklarlig problem som hindret selskapet i å sende telefoner med fingeravtrykssensorer (selv om de kan aktiveres ved å blinke en annen region-ROM til telefonen.) Sonys utvalg i 2018, inkludert XA2 og XZ2-serien, inkluderer fingeravtrykkstøtte, selv om den ble flyttet fra strømknappen.

Avrundet bunnen av listen er Blu og Wiko, som begge er effektivt avtrykk av Shenzhen-baserte ODM Tinno Mobile. Enhetsstøtte varierer fra 1-1, 5 år, uten sikkerhetsoppdateringer tilgjengelig innen en måned etter publisering. Marginalt bedre enn disse to er HTC og Huawei, som administrerer rettidige sikkerhetsoppdateringer på begrensede telefoner under spesifikke omstendigheter.

Mens rapporten spesifikt tar for seg sikkerhetsoppdateringer, er det vanskelig å bygge oppdateringer generelt som Google har forsøkt å fikse med utgivelsen av Android 8.0 (Oreo). Enheter som sendes med Oreo eller høyere, er forpliktet til å støtte Project Treble ut av esken, noe som vil tillate enhetsprodusenter å effektivisere oppdateringsprosessen, ettersom overhead for bygningsoppdateringer blir mindre.

Google Weekly Newsletter

Se hvordan du får mest mulig ut av Google Dokumenter, Google Apps, Chrome, Chrome OS, Google Cloud Platform og alle andre Google-produkter som brukes i forretningsmiljøer. Leveres fredager

Registrer deg i dag

Se også

  • Hacking nazistene: Den hemmelige historien om kvinnene som brøt Hitlers koder (TechRepublic)
  • Googles YouTube: Hvis skaperne kommer dårlig ut av linjen, så skal vi straffe dem (ZDNet)
  • Samsung Galaxy S9: Et jukseark (TechRepublic)
  • Android Oreo vs Android One vs Android Go: Alle deres forskjeller, forklart (ZDNet)
  • Jolla avslører Sailfish 3 mobil OS, med porter for Sony Xperia-telefon og Gemini PDA (TechRepublic)
Bilde: CNET

© Copyright 2020 | mobilegn.com